Je choisis la joie

Godmorgon. jag borde inte sitta här. jag borde plugga, läsa som aldrig förr i min historiabok, lära mig allt om Frihetstiden, Gustav III & hans statskupper, Sveriges jordbruk, folkrörelser, regeringsformer, emigrationen, nya kungar, snilleindustrier ... Ja, listan skulle kunna göras hur lång som helst för det är typ hur mycket som helst som jag ska kunna, 1719-1921 (onödigt att begränsa sig)! Men istället för att klaga kanske jag ska gå och plugga? Bra idé!



såg att den här boken säljs med Aftonbladet idag, känns inte helt fel att införskaffa den. även om jag redan har 2 chokladkokböcker :P man kan aldrig få för mycket av det goda?

efter provet idag är det Påsklov :D och det kommer jag att börja med att träna. och senare får jag träffa min sångstjärna<3



Jag väljer glädje idag!


komkomkomkom

vill att det ska vara onsdag kväll nu :) prov på Sverige imorn som är över då. och så har jag börjat mitt "påsklov" då :D vilket ska bli toppen; malin kommer hem, richard kommer, 1 år + påskfirande på torsdagen, mamma och pappa åker bor så man får huset själva en vecka... nicenicenice



träningsvärk är skönt!


1,2,3,4,5,6,7

Ja, läsare.. jag försökte göra bloggen finare. misslyckades rätt hårt. jag orkar inte gå in till 100% och lära mig hur man gör så det blir snygg design, så det får nog se ut såhär. hoppas det går att läsa iaf =)

Helgen har gått förbi nu, med en väldans fart som vanligt. Har haft en bra helg som har spenderats i linköping med Richard och hans familj. Fredagen var relativt lugn, med en viss oväntad händelse som började dåligt men slutade bra iaf. tack för all hjälp <3. lördagen var det 40års kalas för richards halvsyster och hennes man. det var lokalfest med 3 rätters middag, sång, mingel och lekar. det var riktigt trevligt. kul att se hur hans del av släkten ser ut och lära känna några fler av de 6 syskonen+familj :P




   

Idag var det träning här i Norrpan. gick bra. men blev lite slut efter styrkan :P men det var skönt. heja styrka, vill köra mer nu på träningarna framöver :). efter träningen kom Markus, andrea och mormor och åt våfflor med oss, GOTT. nu är jag trött. KRAM


un petit piece de coleur sur les gris

dumma mående. bra.dåligt.bra.dåligt. jusst nu inte så bra. konstigt illamående, obehagligt mående. tycker inte om det alls. hade ju massa planerat idag. Men förhoppningsvis blir det bra snart :)



måste bara säga att jag aldrig trodde snön faktiskt skulle försvinna! lycka


A little bit of happiness

pluggpluggpluggplugg. Historiaprov imorn om Sverige 1700-1900, jo man tackar för typ 100sidor i boken man ska läsa och kunna? varför är det alltid så svårt att veta vad det viktigaste att kunna är inför ett prov? Hur mycket läraren än försöker förklara så är det flummigt. knäppt!

jag gillar sandlandningen de hade förr.. synd att man inte körde truppgymnastik för 100 år sen ;P


Min förkylning har börjat ge vika & jag Har förövrigt haft en förträffligt mysig dag med Elin & Jossan. åkt runt, lunchat, åkt runt, varit olagliga m.m tack mina sötisar <3

Sen blev det gympa träning á la de good old days, bara jag & Milla från våran grupp :P men inte gjorde det att vi kände oss ensamma, det var typ 100 gymnaster till i hallen, måste fan ändra på det där! om träningarna innan SM ska utföras i Norrköping med kaos i hallen funkar det inte!

Men välj glädje mina vänner, det gör allt så mycket bättre !


20 grader & sol

   

lite smått och gått från köket här hemma i kättsätter. fick jättestor lust att ha en systemkamera. alla bilder blir så fina när man tar med såna!

förkylning från tävlingen som sitter i. min röst blev iaf inte fårnvarande alltför länge i lördags vilket var skönt :P
Satt och kolla på Lilla sportspegeln igår hemma hos R, det skulle handla om gymnastik & ett lag från Örebro. Så dyker vårat lag upp en snabbis! hur coolt är inte det!? R skrattade åt hur exalterad jag blev, men erkände ändå att han faktiskt aldrig varit med nationell TV så det var ju rätt grymt :P
   nu har Malin lagt upp filmer från tävlingen på Youtube också så man kan se vad vi hade för oss på tävlingen :) 
http://svtplay.se/v/1936863/lilla_sportspegeln/orebros_truppgymnastiklag
http://www.youtube.com/watch?v=cb1HhVMoqz0&feature=player_embedded



visst var det skönt med 20grader och sol idag?! ;D


Östgötagymnasterna - vi valde glädjen

.. eller hur var det våran nya slogan var ? :P

Galet bra helg, helt fatastiskt bra jobbat av oss i laget. Första tävlingen nånsin på SM nivå för oss och vi går in och kommer 5:a, underbart! Man fattar nog inte riktigt hur bra det faktiskt är. men inget lag i östergötland har nånsin varit så bra som vi är i truppgymnastik. vill inte skryta alltför mycket. men lite stolt måste man väl få vara ibland!?

en ond fot, torr hals och lite småkrasslighet på köpet dock. men det är lugnt :)

 

Svenska cupen

God morgon! Lite småorolig natt & vaknade vid 5 pga av att nån som sover bredvid mig drar isär gardinerna i sömnen!? WTF  . Sen somna jag nog om lite men känns som det är lika bra att gå upp så ma nfår allt nerpackat och klart tills kl.12 då vi åker mot Svenska Cupten i Västerås!

Vi får inte tävla i våra nya fina dräkter. passformen var ungefär lika rätt som ett par prickar är på en zebra. men men, det ska bli grymt kul och spännande. har alltid underbart roligt med ÖGGarna :D <3



du gör mig glad. tack för överraskningen.


många saker att fira

GLAD. ja, riktigt glad är jag. Mötte Elin på stan efter min lektion idag & hon har klarat sitt körkort efter en 2 veckors intensivkurs :D! SÅ KUL. jag är verkligen jätteglad för din skull E, du är superduktig! 
Sen käkade vi PAUS sallad som är delicieuse et aprés körde hon hem mig jättefint. Vi öppnade vårat efterlängtade paket ifrån Natalie i New york också! vi blev som 2 barn på julafton. Se på bilden vad vi fick :P 
  


Nu är det snart dags för träning. The träning. träningen med stort T! haha, nej nu ska jag inte ta för stort allvar på det hela. sista träningen innan tävling är inte så viktig. klarar man det inte perfekt idag så vet man att man kan det, och gör rätt på tävlingen. ingen stress, ingen panik. det kommer gå toppen ÖGG-are

Grattis Mamma på födelsedagen förresten! <3 efter träningen blir det middag & tårta med familjen & paketöppning :)


Don't worry

nervös, lite orolig. men det löser sig med tiden, det vet jag ju. det skulle bara vara så mycket lättare om det löste sig nu! Från allt jobbigt brukar man lära sig saker och komma ut starkare. hoppas det är så här med :)



sjukt jobbig natt :( fick en mysig frukost efter skolan iaf!

volter & våfflor

Bon après-midi! Hemkommen från dagens gymnastikträning. Det gick riktigt bra, för det mesta för oss. Lite nerver som kommer in här och där och spökar. Men Det klarar vi på tävlingen så det är lugnt. Med lite hjälp från varandra så klarar vi det lätt !



Helgen har varit fantastisk. Ha träffat Ellie och snackat av mig lite. Sen umgåtts med My och ett gäng Borgbröder & druckit lite vin. Mycket skojigt. Lördagen spenderade med R i Rimforsa på öppet hus vilket också var kul! kortfattat, en toppenhelg.



vi skulle nu på eftermiddan fira Mamma som fyller den 17 mars med våfflor och kaffe. Men så gick våran underbara bil sönder - mormor kan inte gå hit - markus och Andrea var för trötta tydligen för att komma - jag, mamma och pappa fick mummsa våfflor själva:P funkar det med iofs, men alltid mys med lite mer folk. 

Bisous M

Kärlek

Haha, ibland har man ju för söta vänner alltså! TokEllie, du är så söt så jag smäller av :P 

Ellie - jag drömde om att jag var en sån som du inatt
     gympa sak
     sån
     som hoppar över saker
M - jaha... haha, en GYMNAST!!!!!


& så av My som är världens underbaraste men inte lättaste flicka att få en träff med:
My -  hej min enda vän! som inte övergivit mig än <3 
M   -    men jag finns här och älskar dej

Ibland blir man påminnd över att man faktsikt har underbara människor och vänner runtomkring sig som älskar en och bryr sig om en. Om man tycker man är ensam nån gång, ring en vän, säg hej, fråga hur det är.  Den du ringer kommer garanterat bli jätteglad! varför gör man inte så oftare?

en stor puss & kärlek till mina vänner, tänker och finns här för er !

& så hoppas jag det går bra för Pappa imorn <3

Glassig sommar?

Ibland går det bara skit. man vet varför, man vet vad man ska göra åt det, men ändå så kan man inte rätta till det. Jag lyckades i alla fall ta mig upp ur svackan och göra det jag skulle en gång. det räckte för ikväll, men nästa gång ska jag göra det  jag vet att jag kan och jag är grym på! Lätt som en plätt


Men annars var dagen toppen. Hade R här och hade långfrukost (efter att jag varit vaken ett par timmar och tillslut fick dra upp honom såklart, men iaf!). Var längesen vi bara umgicks nu, så det var mysigt.
Sen åkte jag iväg på Arbetsintervju på Halvars (Linköpings Bosses typ för de som inte vet vad det är). De ringde mig i måndags & frågade om jag ville komma på intervju för ev. säsongsjobb. Det gick riktigt bra faktsikt, kände mig inte nervös och kunde prata på. De var trevliga och jag var trevlig :P så vi får se! Senast Fredag får jag reda på hur det går =)


mina personliga favoriter :P

as-toi un bon soir/ M


Fristående

http://www.youtube.com/watch?v=7asVB3bJYX8

Friståendet från uppvisningen tidigare idag =) fortfarande inte perfekt, men på god väg. Heja östgötagymnasterna

 

Gymnastik & kakor i mängder

Bon soir bon soir!
 vet inte vad det är med svenskar och att upprepa hälsningarfraser? "hej hej", "Goddag goddag" osv osv. som att det inte räcker med att bara säga HEJ ?!

Hursomhelst, det var inte riktigt jag hade tänkt skriva om! Men jag kom fram till att det är rätt skönt att skriva av sig om lite vardagliga saker också så jag kanske börjar göra det här då & då.


Idag hade vi Uppvisning med gymnastiken i T1 hallen i Linköping för att samla ihop lite mer pengar till våra nya tävlingsdräkter (snart kommer en något hög räkning komma till oss!).  & självklart är det bra att träna på att köra volter och fristående inför publik. Man inser verkligen vilken skillnad det gör så fort man inte är själv i hallen längre. Det var jättekul och gick riktigt bra i alla fall! Tack alla ni som kom och titta! :D

Vi sålde lite fikabröd också för att få ihop lite mer pengar. som vanligt hade vi gjort alldeles för mycket fikabröd. alla skulle baka nånting och ta med sig. vilket vi trodde skulle bli lagom. men jag tror nog att hälften blev över :P

Jag bakade en Kanelbulle kaka som blev jättegod faktiskt! & jag testade den fina blomformen som jag fick av Syrran i födelsedagspresent!


Kanelbullekaka

Ingredienser 10 bitar
100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl gräddfil
1 dl strösocker
4 msk kanel
Pärlsocker

Gör såhär:
1. Smält smöret och låt det svalna helt.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och flufftigt.
3. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör sist i gräddfil och
det avsvalnade smöret.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform, slå i ca hälften av smeten, strö
över socker och kanel och häll på resterande smet.
5. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
6. Strö lite pärlsocker över den avsvalnade kakan.

Alla andra hade också varit jätteduktiga och bakat underbart goda saker! jag smakade bara på Annas choklad/kokoskaka,  men allt såg jättegott ut :P