IKEA = kärlek

men ... visst är det så på nåt sätt? kanske inte när man är i Sverige, eller iaf inte för min del. men gud, jag kommer ihåg för ett år sen, när jag & Elin var i Montpellier. IKEA var så otroligt tryggt och mysigt att åka till. bara att gå omkring i ett annat land och se varor som heter BILLY BOKHYLLA och massa andra skojiga Svenska namn, underbart. och sen när man kikat runt en sväng gick man till Restaurangen, köpte köttbullar, potatis och lingonsylt och stirrade stort på dom som åt det med pomme till! (även om vi också testade det senare..:P) det bästa var att de ibland hade svenska små papperflaggor i stoppade i maten! KÄRLEK.   ja.. det var fint att åka till IKEA, och det tycker jag fortfarande att det är, blir lite ledsen varje gång jag hör att mamma ska åka dit utan att jag får följa med och slänga i massa onödiga saker i vagnen..
idag blir det nog lite julpyntgrejer som slinker ner i köpkorgen, vi har bara en blå julstjärna än så länge. sen vet man ju att det kommer  bli ett antal fler saker!
sen vill jag bara hem.. äta middag med Richard, och mysa! det har varit en fullspäckad helg med kalas och fester och jobb!

chefssittning

en nästan alltför trevlig torsdagkväll.. !
men jag gillar't!

I didn't wanna go back

men det gjorde jag.. och här är jag nu.

Måndagsfika

Godmorgon igen på er. jag vill bara säga att jag nu är klar med 2 av mina 4 kurser! därav lite mer fritid :D känns riktigt skönt faktiskt!
men till det jag hade tänkt att skriva om . . det är ett gäng härnere som på måndagar brukar ha lite fika. därav namnet måndagsfika. i Måndags var det min och Richards tur att ha det. jag som hade en fri eftermiddag bakade för fulla halsar. ni som känner mig vet ju att jag älskar det, så jag var nöjd! det blev Sega kakan, Cheeseckake muffins & en Brownie med Pepparkaksdeg och vitchoklad (det receptet har jag hittat på en annan blogg som heter Acarolinas.)

tänkte dela med mig av Cheesecake receptet då det blev BÄST :D

Ingredienser deg:
2ägg
2.5dl strösocker
2msk vaniljsocker
75g smält smör
2.5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1dl kakao

cheesecake smet
300 g philadelfiaost
0.75 dl strösocker
1msk pressad citron
1ägg
1tsk vaniljsocker
gör såhär: smält smöret. vispa ägg, strösocker och vaniljsocker lite pösigt. tillsätt smör, mjöl, bakpulver & kakao ( om du vill ha chokladmuffins).
fyllningen: vispa osten med en elvisp, vispa ner strösocker, vaniljsocker, citronsaft och ett ägg.
varva smet och fyllning i muffinsformar, de ska inte vara fyllda till så mycket mer än hälften. om man vill kan man dela upp smeten så man har en del utan kakao och en med så blir muffinsen lite mer dekorativa =)
grädda i ca 25 min, 175 grader.




Uisge Beatha

ja, för er som inte vet vad det betyder så är det livets vatten, AKA Whisky. jag har ju nu gått och blivit chef på Kattrumpan(brunchen på nationen). och alla nya chefer på Kalmar får äran att kunna väljas in i ett hemligt ordernsällskap som heter Uisge Beatha. som ni kanske förstår då så är detta ett sällskap som dyrkar whisky väldigt mycket.. så det var jag och 6 andra tjejer från "Kalmar" som blev utvalda. vi fick under förra veckan göra massa upprrag såsom; göra säckpipa, göra whisky, stå på station och spela med säckpiporna för att samla in pengar, göra en sång m.m sen på lördagen var det dags för att se om vi fick "komma in" i Beatha. så vi tog på oss balklänningar(vi skulle på baleftersläpp sen, så alla hade det) och sen fick vi gå in i ett rum en och en och svara på frågor. det vi märkte sen var att man skulle kommit med i Beatha även om man svarade fel på alla frågor!
efter "utagningen" var det sittning(fest med 3 rätters). den var superkul och jag drack så mycket whisky som jag aldrig druckit förr. jag tycker ju inte om whisky så det var inte så svårt. vi hade en Whiskymeny framför oss t.o :P jagb trodde först att jag var den enda som inte gillade whisky typ.. sen så fråga jag 3 som satt runt mig.. -" gillar ni whisky?".. - "näääe...!" så det var ju skönt!
efter sittningen vid 00, gick vi till AF borgen där det var baleftersläpp med band och dans och hela faderuttan. här mötte vi även WPA killarna, som på annat håll haft en liknande sittning som vi fast med bara killar och dem drack punsch istället(USCH!). och enligt tradition ska vi typ hata punsch och dom ska hata whisky! .. men men. av nån anledning blev det ingen dans för mig.. varför var det nu igen..?
jag kom på att det här är hemligt. så hoppas ingen i lund läser det här..

läsvärt!

ibland blir man glad när man öppnar postlådan! :D tur att jag inte har nåt annat att läsa.. ! not. men men, det kommer nog komma någon dag då jag vill ha saker att läsa :D och det är kul.
var och handla massa grejer till helgens hemliga uppdrag med mitt Beatagäng förut :D efteråt hittade jag och Vendela ett par skor till helgens balutstyrsel =) eftersom jag äntligen fått CSN nu efter ett par månader så får jag slösa lite tkr jag! NICE

broccoli är gott!

Kaninmat säger vissa när man nämner broccoli. men inte jag, jag älskar Broccoli. eller älskar är ju ett väldigt starkt ord. men mmm.. färsk kokt broccoli är riktigt gott! för ett par veckor sen när gympabrudarna var här i Skåne så gick vi ut och åt på en restaurang i Malmö, där åt jag en broccolipasta som var så jäkla god, den bestod nog av broccoli, vitlök och grädde, men det saknades inte en enda smak!
jag har försökt återskapa denna maträtt.. .det blev gott! men inte lika gott.. jag fräste först vitlök i stekpannan sen hällde jag på lite matlagningsgrädde och även mjölk. sen kokade jag broccolin i saltvatten ett par minuter och sedan hällde jag i dem i såsen. och så hade jag pasta till. jag tror nog att man ska ha riktig grädde, fet och dan för att man ska få den bästa smaken. jag vet att sånt gör jäkligt mycket i matlagning.. men det tar ju emot lite när man vet att såsen består av typ 40% fett? :O aja.. nån gång när jag ska lyxa till det ska jag göra såsen så! 

efter allt jobb i skolköket från gymnasiet har ju gjort att man vet hur god mat blir när man har riktiga råvaror i den.. dock så är det rätt dyrt ibland och det är tråkigt.
vad tycker du? visst är broccoli gott!? :D

Fika time

Buenas tardes mis amigos! failade nyss och råkade trycka bort blogg.se sidan där jag skrev mitt fina inlägg.. därav kommer detta inte bli lika roligt som mitt föra som var totally awesome! men men, ni får överleva helt enkelt. nyligen hemkommer från fika hos Simon, en kompis som bor 50 meter från oss! det var jag, R och ett gäng till vissa nya och vissa gamla bekantskaper, det var trevligt! en alldeles lagom lördagssyssla :D jag och R var helt överlyckliga över att inte behöva cykla i en kvart för att komma dit man ska för en gångs skull! det kan bli lite jobbigt. och alla som bor i stan tyckte de var så duktiga som åkt hela vägen ut till Öster idag.. hrmf! något som är bra dock med att bo en bit från stan är att man får gratis motion! häromdan cyklade jag 2 mil sammanlagt utan att tänka på det :D inte helt fel..  men hursomhelst, fikan ja. jätteskoj. massa folk från olika länder vilket gör att man får öva sina språkkunskaper; engelska, spanska, franska och.. Svenska! ja vissa vill ju lära sig svenska och då får man agera lärare. rätt skoj. fast jag börjar tvivla på mina egna svenska kunskaper ibland .. heter det närmre, eller nämre? alltså t.ex; "du bor närmre/nämre stan än vad jag gör" blev helt lost när jag skulle säga det. ibland när man säger ett ord för många ggr tappar det sin mening.. det är nog det skett med detta ord!  nåväl, här är lite random bilder från dagen.
nu åkte R iväg till Spexet som alla kvällar den här veckan typ. mindre kul :( men jag åker kanske dit sen.. får se. såg precis att det börjar om en timme och jag har ingen cykel.. för den tog Richard som har punka. hmm.. får tänka på det. egentligen behöver jag plugga. ska göra ett fördjupningsarbete om folkmorden i Rwanda på historian. nån som har bra fakta så tar jag gärna BTW :D vi har förresten en liten damm 100 meter från vårt hus, där finns det änder som vi matade med utgånget bröd idag! mysigt. som när man var liten.
dagen till ära har jag en fjäril i mitt hår! =)

S(p)exigt!

Hemkommen ifrån Kalmarspexet " Al Capone", det var väl ganska bra tycker jag , för att vara studenter som sätter ihop det och skådespelar i det så var dem duktiga! Richard var ju med också så alltid kul att kolla på honom vara en idiot i spexet och sen bli skjuten, höhö :P något som däremot var lite disturbing är ju att han tycker det är så kul att ha smink på sig. är inte många killar väldigt intresserade av sånt när de väl "får" ha det på sig? och så klagar dom när vi säger "akta när du pussar mig, jag har precis sminkat mig". igår efte Richard och spexgänget har repetition så mötte jag Richard och då hade han fortf. sminket på sig. så skulle jag pussa honom och han stanna mig och bah" JAG HAR SMINK, AKTA." liksom vad tror han att det är!? blöt målarfärg? hihi.. lite kul!
bilden ovan är ifrån en liten förrätt på en middag häromdan. jag gjorde en variant av Croque monsieuer, som är vitt bröd med skinka på och sen en creme fraiche & ost blandning ovanpå, som man gräddar i ugnen. de blev goda! jag köpte en kokbok för några veckor sen som heter "Fransk afton" där fanns det här receptet och massa andra mysiga idéer och recept för att ha en riktigt mysig fransk kväll. ska nog testa ordentligt nån kväll :P när man har tid..
une Croque monsieur et de patisserie francaise

gogogogo

heja maria. stress är jobbigt och jag tycker inte om det. vill bara ha en stor kram av dig! nu är jag i alla fall klar med sista provet i historian, bara fördjupningsarbete kvar som ska vara klart om en vecka. och så är det Nak prov om en vecka också. och så ska jag visst vara klar med spanska kursen om ett par veckor.. ? och så ska man träna, äta rätt , gå på Beata bal för chefer på kalmar och en massa mer. men mycket är skojigt också, men det blir un poco mucho a veces. bueno, que voy hacer?
jag hade iaf en helt underbar helg! så mysiga människor man kan ha tur att vara med i en lägenhet under ett par dagar! kärlek till er.
jag saknar mina vänner i norrköping. kan ni komma hit och hälsa på !? <3

ett konstigt trasigt glas !