Träning och sånt!

hej hej & godkväll. en ny skolvecka har börjat och jag är fortfarande lite förkyld! fasen alltså det går så upp & ner. jag har ju inte ont i halsen så tränar ändå, för när man väl är i springcentret så vill man INTE sitta vid sidan och titta på för att man är lite hostig! men sen när jag tränat så kommer ju hostan och allt tillbaks, vet inte om det skulle vara borta om jag inte träna, men det är lite svårt att veta hru mycket man kan köra! försöker å inte köra jättemycket kondition iaf, tror det är bra!

idag på eftermiddagen hade vi dubbelpass på gympan. vi började med tumbling där vi körde framåt - yes! vi körde massa övningar för att få till stäm och så efter handvolten. sen övade vi på sträckt med helskruv in på fasttracken, det var supernice att köra det där så man inte behöver tänka på att hamna fel, vi hade en crashmatta ovanpå med så det var skönt! gick väl sådär, min skruv är så seg! efter det blev det handvolt frivolt med skruvar på tumblinggolvet, Helge fick se lite av mitt temperament där när jag inte kom runt på 1½skruven, han såg lite chockad ut efter att jag råka säga "fan asså!" lite väl högt när jag landat.. han lär sig nog snart att jag kan bli lite så ibland.. och jag får lära mig att försöka inte bli så arg! :)

på andra passet var det trampettdags! jag körde dubbel sträckt ½ ut i skumgummigropen, dem blev bättre och bättre. rumpan stack nog ut lite men inte så farligt tror jag, Helge sa att jag såg lite gladare ut också så det var väl bra ;) de var många andra som var riktigt duktiga också, Theis en kille från Danmark, körde trippel ½ ! lite småhäftigt. 

nu ska jag sova! imorgon är det massa ledarkurser. godnatt!


hade ingen bra bild så får bli en på mian nya hummelshorts!

2 veckor!

ja herregud då har vi varit här i hela 2 veckor! har gått fantastiskt fort och jag är lite rädd att hela vistelsen här kommer gå lika fort för det är så mycket som händer! om några veckor ska vi på läger i en vecka till Norge (de flesta åker till Brasilien i 2 veckor men vi som inte riktigt hade råd med det får åka till köpenhamn eller norge i 1 vecka :P) och sen så är det ju lov v.42 och så händer det väl en massa saker däremellan!

Igårkväll så hade Daniel som går på skolan med oss fixat så att hans gamla jobbställe Crazy Daisy öppnade sin nattklubb kl.20 för oss, så vi åkte dit i en gemensam buss och kalasade på drinkar som var billiga bara för oss och hade det superkul och dansade hela kvällen och natten! det var så himla häftigt att det bara  var Ollerup elever där + dem som jobbade, sen runt 00 så fick andra också komma in där. det blev en riktigt galen kväll för de flesta tror jag, för mycket för vissa som alltid såklart. jag började hosta så dant senare på kvällen så det blev rätt lugnt för mig delade taxi hem med Anna, maria och jannicke kl.1 ungefär för 160 dkk, helt okej för att åka hela vägen från Svendborg


Free Weekend

hej hej på er! nu är det lördag och det är helg - frihelg. känns som det var en evighet sen man var ledig för dagarna är så fullspäckade med massa skoj hela tiden. men det har varit skönt att få ha sovmorgon idag iaf, även om jag vaknar och hostar och är täppt lite då och då så är det härligt att slippa gå upp kl.7 för frukost! jag och några fler (ganska många tror jag) skippade frukosten idag och käkar lunch kl.12 istället. 

Igår förmiddag var det lång gympaträning, dubbelpass. vi körde rätt mycket spring och inhoppsteknik till trampetten, dock så skadade sig 2 stycken lite under den övningen så vet inte hur smart den var.. Anna fick tårna under sig och fick jätteont och Kristin stukade till foten :(. men det gick rätt bra för mig, fick till en dubbel pikhalv som kändes riktigt bra sen också! efter det blev det tumbling träning, gillar tumblinggolvet verkligen! körde sträckt handvolt 1½ skruv(var kanske en halv kvart kvar på skruven så jag var nästan runt! sen blev det bakåt. körde en del rondat flickis sträckt salto med hjälp av Helge, känns bra när jag kör, men vill inte vara rädd! efteråt så snackade han me dem som ville om NM laget som vi som tränar här har chans att få va med i om vi kan alla volter, det verkar sjukt kul, men tror att deras 2 varv bakåt på tumbling gör det svårt för mig, + att det är mycket annat jag måste lära mig snabbt också! men vi får se :D

på kvällen så såg vi på lite film i opeholdsstuen och myste lite, sen lekte vi lite lekar på carros rum och bara hängde, en lagom lugn fredagkväll! ikväll är det nog tänkt att vi ska in till Svendborg som är närmsta "staden" här och gå ut och dansa lite! får se hur jag mår dock, vill inte göra förkylningen värre genom att gå ut och festa.

bakåtträning

hej hopp! dagarna flyger bara förbi härborta, helt galet att det redan är torsdag. men ack så roligt det är. idag hade vi simning på morgonen i 1.5 timme, det var rätt kul, men ganska jobbigt, man är ju inte så van vid att simma så mycket så man blir lätt trött! 

efter det, direkt efter det, så hade vi gymnastik, man han slänga i sig ett päron för lite energi och sen var det dags för bakåtstationer på trampolin, tumblinggolv och fasttrack. bakåt är ju inte min starka sida så det var ett lite kämpigt pass.. tumblingtränaren förstod inte varför jag var rädd när han passa mig på rondat flickis flickis, och detg gör ju inte jag heller så jag vet inte vad jag ska svara! hoppas iaf att jag kan arbeta bort den rädslan här, så man slipper få en knut i magen varje gång vi ska ha bakåt pass!

efter träningen vare lunch som satt riktigt fint! vi fick köttfärslimpa med potatis och sås och grönsaker. det är för övrigt riktigt bra mat här, alltid färskt bröd och salladsbuffé och sånt, man kan alltid äta sig mätt och det är ju viktigt när vi tränar så mycket osm vi gör..

i eftermiddag blir det mig och verden + 2 lektioner. får se vad vi får hitta på där idag!



det er dejligt att springa!

.. ja här så betyder ju springa att köra volter i princip, så om nån frågar om man ska med och springa... då säger man JA ;). nu har vecka nr 2 börjat den med med full fart! jag är fortfarande lite förkyld, men halsontet har inte känts idag iaf (peppar peppar), är bara hostig och lite täppt i näsan nu. vi hade iaf hela eftermiddagen med gymnastik idag och det ville jag ju inte missa, så jag sa till vår coach Helge innan träningen att jag fortf. har lite ont i halsen och tar det lugnt när jag behöver. men det blev inte så lugnt, körde inte riktigt fullt ut på mördaruppvärmningen med hopprep i 12 min, men annars blev de nog det mesta! vi körde en bra styrka idag med, har inte gjort det så mycket så det kändes bra. sen så blev det volter, jag körde mycket teknik i början, hur man ska ligga i trampetten och så, jag vill gärna luta mig framåt i trampetten men det ska man ju inte så fick öva på det! sen så körde vi lite trampolin där jag faktiskt lyckades att inte fastna med huvudet helt i skruven så det var nice, Tack Lunkan för det! :P sen blev det lite kött på trampett till mdgrop, först sträckt till uppbyggt och sen 2pikhalv eller höfte-out som dem säger på danska! det var superskoj att snurra lite! snart blire dubbel sträckt halv! har ju Annas extremt braiga sträckhalv att titta på för att veta hur man kör! 

efter träningen blev det dusch och sen aftensmad, satt med norrmännen och åt och fick lära mig lite norska och berätta hur vi säger saker på svenska.. inte helt lätt det där med översättning ibland alltså! sen blev det kortspel i uppeholdsstuen, och snart ska jag dit igen för lite skitsnack, en kopp te, lite kaka och sång! 

just det, igår hade vi valgfaeg(valbara kurser typ) där jag valde att va med i ett band på skolan, vi var 7 st sammanlagt med en lärare som är asskön och heter Esben. vi sjöng en låt som heter Zididada day, och jag fick vara sångerska tillsammans med en kille igår, det var askul faktiskt! har aldrig sjungit i en mick förut men det gick nog rätt bra, de sa att det lät bra så får hoppas de var så! får se vad det blir för sång vi spelar nästa gång.

imorgon ska vi ha ledarutbildning hela dagen tror jag, en del av kurserna här på skolan går ut på att vi även ska bli bättre som ledare för idrott och sånt, så det ska bli intressant! nu måste jag gå ner till fika och sång, hade fint, saknar er där hemma! kram


en vecka!

ja, idag har vi varit på Ollerup en hel vecka! det har varit en vecka full med sååå mycket grejer, aktiviteter, nya människor, träning, skratt och mycket mer! idag var första dagen då vi inte hade något på schemat vilket var superskönt! det var en riktigt härlig sommardag här också så vi har solat, badat, åkt en slidebana och blivit superleriga och spelat beachvolley! en helt fantastisk dag faktiskt :)


bilder från sliden förut idag! man gled ner för den där blåa grejen som hade vatten och såpa på sig, och sen så landade man i en stor lerpöl som luktade svinäckligt! tror jag fortfarande luktar lera! men kul vare!

igårkväll var fest här på skolan med alla elever! det var asroligt faktiskt. folk släppte verkligen loss och det varm mycket sång, dans och vin! jag gick dock å la mig ganska tidigt för jag fick jätteont i halsen.. men det var nice ändå!



lite bilder från igårkväll

ett inlägg från en trötter!


ja, i Danmark finns det städer/orter som heter Balle, + att det betyder stjärt också! häromdan så sa min roomie - Ditte, att hon fick ont i ballen när vi tränade för hon landade hårt på stjärten, det var svårt att hålla sig för skratt!

Idag var det en tuff förmiddag, morgnarna börjar ju som vanligt med frukost 7.15 - morningduty(städning i 20min) - morgensamling (sång+info om dagen osv) och sen 8.30 börjar man första "kursen". så idag började vi kl.8.30 med simning(det var en valbar sport, så vissa har fotboll,handboll, volley, fotboll,filuftsliv). det var rätt jobbigt faktiskt! jag hoppade från 10 m på slutet, det var nice! sen blev det ombyte skitfort och så sprang vi iväg till springcentret för gympaträning, hann inte ens få i oss förfriskning(frukt och vatten). sen blev det lite tumblingövningar, stillastående flickisar, saltos m.m lugnt men kul! på eftermiddagen har vi haft MOVE - mig och verden, det var rätt kul ändå, en teoretisk kurs. 



massa bilder! 1-korridorshäng 2. sång i oppeholdsstuen 3,4,5. mitt rum 6. en vanlig kväll på Ollerup!

gympabilder och dag 4!

gympahallen! inte jättebra bilder men man ser det mesta iaf! sitter på rummet nu efter att ha haft lunch, övat på både danskan och lite spanska under lunchen, det är sjovt. vi valde sporter innan på förmiddagen, jag valde simning, och fick det med. jag ville egentligen ha fotboll först, men om man tog simnin nästa period så var det med livräddning än simning och det vill jag inte ha. sen så valdev vi lite andra kurser och så idag också, är lite förvirrad om hur dem blir så kan inte berätta så mycket, det är lite ledarskap och sånt iaf + en praktisk kurs där jag valde en musikgrej, man ska typ spela instrument och sjunga lite, han sa att man helst skulle kunna spela noter å det kan jag ju inte, men hoppas det blir okej ändå för mig!

kl.14 idag har vi gymnastik, vi ska få testa på tumbling eller performance gym idag för att se vad dom linjerna gör, ifall man vill byta. sen efter det så är det sportsaktivitet för alla elever utomhus, det blir nog kul! nej nu ska jagb nog gå ut till poolen och se vad som händer där. hade godt

ollerup dag 3

ja, då var det tisdag! dagarna går väldigt fort men ändå så långsamt! vi har bara varit här i tre dagar och det känns som mer än en vecka. när någon pratar om något vi gjorde igår tänker man: men var inte det flera dagar sen? för man har gjort så himla mycket saker däremellan!

idag har vi fått 2 nya saker till på schemat.. det första är morgonstädning som alla elever måste göra. antar att det är bra för annars skulle nog räkningen från skolan vara ännu högre! jag och två till fick ett par konferensrum som vi ska städa rätt grundligt varje morgon efter morgenmaden kl.7.40-8.00. det ska nog gå bra!

sen så ska vi ha nåt som heter mig och verden - MOVE. nån sorts diskussionskurs, på danska -fattar inge jusst nu men deet ska väl ändras snart, man lär sig ju lite ny danska varje dag

husk - komma ihåg
hugge - mysa -
hyggligt - mysigt/nice
frokost - lunch
godt - bra
pung - plånbok
ja, det är några ord :P

vi körde gympa idag med, svinkul! hoppade trampolin och trampett till mdgrop, körde överslagvolt, gick helt ok. men jag har ju ont i halsen så vill inte köra för mycket tyvärr. det gick bra för de flesta andra med tycker jag! en hel del grymma gymnaster här, varav en av dom är Anna från ÖGG såklart :D!
var precis på aftonkaffe och sen så var den kille från brasilien som visade oss lite dansmoves från Brazil, han kunde röra på höfterna den killen, riktigt dejligt! kram!



dag 2 !

lite badbilder från idag! solen tittade fram lagom till eftermiddagen då vi hade en timmes bad i poolen på schemat! det var nice. Anna och Emma(en tjej från sverige) fick för sig att hoppa från tian direkt, grymt av dom! jag kände att det får nog bli nån gång när man har simkläder som itne åker av innan man ens kommit ner i vattnet. det står en trampolin framför poolen med så där fick man se lite galna volter, främst av killarna! 

dagen har varit späckad annars med gymnastik, sång, bad, simning, volleyboll och mycket mer. vi fick testa alla sporter som vi kan välja sen att ha som våran andrasport!

nu ska vi ha korridorsmöte, måste kila!!

dag 1 i Ollerup!

ja, då var den första dagen här på gymnastikhögskolan i ollerup avklarad! jag var riktigt nervös innan nä man inte vet hur det kommer bli.. men nu känns det riktigt bra istället! jag delar rum med en dansk tjej som heter Ditte, hon verkar mysig, lite svårt att förstå varandra så det blir dansk-engelska.
vi har redan fått svettats 2 ggr! båda gångerna lite oväntade, inte helt lätt att fatta vad dom menar på schemat! gympahallen ska vi nog få testa på lite imorgon tror jag! ska bli skoj, den ser riktigt grym ut. idag har det varit fullt upp så längre uppdatering med kort och liknande får bli senare i veckan. 

nu säger vi godnatt, Morgenmad kl.7.15 imorgen ;) Kram !

Done & DONE

SÅ. jag är klar. väskorna gick igen(nätt & jämnt, men ändå) och det allra mesta är nu nedpackat! gud så skönt, läskigt, roligt, spännande och nervös det känns. Just nu så vill jag bara vara där, ha fått mitt rum, packat upp grejerna och ha en underbar höst med underbara människor. men en sak i taget! imorgon går bilen med Annas föräldrar kl.8 från Linkan, och vi är väl framme i Odense runt fyra nån gång kanske. sen blire chill i Odense under kvällen och så på Söndag förmiddag åker vi mot Ollerup och skolan, och då är det dags att installera sig på skolan! -YAAY. 

uppdatering kommer komma så ofta jag hinner och har lust. ska försöka lägga in mycket bilder och Anna kanske kan lära mig hur man lägger in filmer, annars får ni gå in på hennes blogg och kolla filmer .
Panikanna.blogg.se. nu ska jag kramas med syrran ett tag. hon åker ju till USA i ett år i slutet av augusti!!!

packar ner mitt liv i ett par väskor!

jamen på packar vi då!! det går faktiskt förvånansvärt bra, peppar peppar! håller på med det sista nu. vissa grejer måste man ju vänta med såklart. väskorna lär ju bli proppfulla, men det är ju meningen! vissa grejer kommer säkert försvinna eller kastas till hemfärden och andra saker kommer köpas :P i värsta fall får man skicka iväg nånting hem.. det löser sig! jag ska va klart med packningen i god tid iaf.. drömde inatt att Annas pappa kom till oss kl.7 på morgonen och jag hade inte packat nånting och så sprang jag omkring som en yr höna. fy fan vilken mardröm! varför Annas pappa skulle komma till mig är ju en annan femma, men drömmar är knasiga!


min framtida skolkompis!

sylt, gelé & muffins - BLÅBÄR

det plockas blåbär för fulla muggar av mina föräldrar jusst nu ! var  och varannan dag kommer de hem med ett par liter. vår frys fylls sakta men säkert av dessa underbara blåa små bär så jag tyckte det var dags att bli lite blå om fingrarna för mig med! därför kokade jag sylt förut idag, ack så snabbt och lätt det var, och guud så gott! gjorde även gelé. det gör man på saft från blåbären som man kokar upp med gelésocker och sen häller i en burk, peace of cake!

steg 1, bär & 1 kg syltsocker i en kastrull
steg 2, rör under uppvärmning
steg 3, låt koka 3-5 minuter, ta bort skum

steg 4, häll upp i en burk, svalna, kyl!

VOILA!
det var tyvärr bara på sylten jag orkade vara såhär duktig med bilder!



tacka, guldtacka och fårtacka!



då var det Måndag igen! Den 8 augusti och jag åker till Danmark med damen till höger på lördag!  men det gäller att vara rolig (det betyder lugn på danska). det kommer bli dejligt! bilderna är från i Lördags då vi var hos Anna (längst till höger) och åt mat, drack drinkar från Frankrike och gick ut och dansa! det var en superskojig kväll och natt som inte spårade alltför mycket för en gångs skull!

Nu sörplar jag kaffe och ska om nån timme träna tänkte jag, det blir nog jobb till gympan, styrka+gympagrunder och sen jogga tillbaks. sen ska jag rensa i förrådet efter mina kläder, kanske koka blåbärssylt, åka och handla allt till Ollerup med mamma och pappa när dem kommer hem i eftermiddag. & ikväll får vi se :)


hejdå Halvars ?

hejhopp! idag är det nog min sista jobbardag för detta år på Halvars!! känns både tråkigt och lite skönt. jag trivs där ändå, trevliga arbetskamrater och inte alltför stressiga dagar :) och så får man ju äta glass också :D vilket jag sen jag kunde prata har älskat! lite farligt dock. men snart blire hårdträning i 4 månader ju. gah! jag kommer vara död första veckorna innan man kommer i "gympaform". har iaf kört lite gympastyrka på friståendegolvet i norrköping; rondater, handvolter, flickisar och sånt! 

efter jobbet idag åker vi ut till ljungsbro i linköping till Lunkan, där blire käk, mys och skratt kan jag gissa på, med ÖGGisar såklart. ska bli toppen! hoppas denna arbetsdag går fort.

jag på jobbet

hur blir hösten 2011?

shit asså.. verkligheten börjar komma ifatt mig. ju närmre den 13 augusti kommer, ju mer nervös blir jag inför Ollerup.. tänk om det inte blir bra. tänk om man är dålig. tänk om jag längtar hem massa... nej det kommer bli bra!!!! jag är bra, hösten kommer bli bra!!!ÖVERTALNING

vill träna gympa nu innan ollerup.. kommer ju komma dit som värsta rookien på gympa.. men men, det är väl det hösten är till för - att träna upp sig och bli duktig :) och ha kul och leka! wiiieeee

1 mil löpning!

fy tusan! jag sprang en mil nyss! det trodde jag inte jag skulle palla :D fan vad nöjd jag är. sprang den på 1.08 timmar, helt okej, då gick jag litegrann i branta backar så jag inte skulle bli helt slut i benen! :D wöhhoooo.

lite bilder














festligheter

Då är det måndag och redan den 1 augusti. jag tycker det är läskigt att sommrarna alltid flyger iväg, det är inte helt okej faktiskt. hade kräftskiva på landet i helgen med 14 fina människor till! det var jättekul verkligen. älskar att vara på landet, och vänner, musik, kräftor, lite vin och nattbad på det gör det så mycket bättre! 

jag har sovit ikapp också, sov 12 timmar idag, jag är stolt över mig själv. jag sover alltid minst av alla annars. men igårkväll somna jag vid tio och vaknade sama tid imorse - nice! nu ska jag nog lägga mig på balkongen och sova lite till! =)

MÅSTE PÅMINNA MIG SJÄLV OM ATT JAG ÅKER TILL OLLERUP OM 2 VECKOR, DEN 13 AUGUSTI. OMGOMGOMGOMG!!