21 år gammal

hej hopp tjosan! jaha, då var man 21 år då. gammalt det låter att säga 21 istället för 20 alltså.. men så tycker jag allitd precis efter jag fyllt år, sen snart trivs man jättebra  i sin nya ålder.. och det tror jag jag kommer göra i denna ålder också :D detta år kommer bli fantastiskt känner jag på mig! året kommer vara som det börjar, och det började ju perfekt med besök av Malin här i Lund och fin middag och lite tårta och tusenfina presenter av richard, malin, markus, andrea och mamma och pappa. och så lite pengar från släkten :D tusen tack!

Idag ska vi åka till Malmö och shoppa upp våra CSN pengar som precis kommit in, perfekt! :D hihi. hoppas alla får en fin helg och tack för alla gratulationer, det gör mig glad att ni bryr er! <3


hihi! födelsedag imorn!




ja, imorgon fyller jag år :D yaaaay




nr.6 mitt mål med träningen

ja, dags för listan som går sakta men säkert framåt! lite rolig tycker jag nog att den är i alla fall!

jag har flera mål med min träning. jusst nu är mål nr.1 att bli vältränad, stark och smidig till Svenska Cupen den 19 mars. det är en tävling i truppgymnastik som jag ska tävla med mitt lag Östgötagymnasterna. jag ska vara med på fristående, trampett & tumbling (kanske alla 3 iaf:P) och då krävs det bra kondition, explosivitet, smidighet, styrka och spänst! det är väldigt påfrestande att vara gymnast faktiskt. och jag har nog inte riktigt förstått hur vältränad man faktiskt är när man håller igång med det.. det märks inte förrän man slutar med det ett tag och kommer tillbaks. men nu har jag tränat ganska hårt i en månad så jusst nu är jag i hyffsat bra form, dock så är jag sjuk jusst nu.. men det ska väl försvinna snart hoppas jag! så mitt mål är att prestera bra på tävlingen och vara så bra jag vet att jag kan vara :D

Mål nr.2 är att jag vill se bra ut, må bra i min kropp och vara hälsosam. jag hatar verkligen känslan man käänner när det gått för långt emellan träningarna eller att man rört på sig för lite. kroppen mår inte bra helt enkelt. både knoppen och kroppen behöver träning då och då för att funka ordentligt. 

sen så får jag ju inte glömma att det är himla roligt också! speciellt gymnastiken. gå på gym är väl inte alltid superskojigt om jag ska vara ärlig.. 


jag vill vara frisk ju!

hatar när man är sådär halvsjuk!! så känner man sig bättre.. försöker träna, orkar ingenting, känner sig sämre igen. o så håller de på så alltför länge. usch!.. jag behöver ju vara frisk och träna till svenska cupen!


kan i alla fall trösta mig med att jag fyller år på torsdag och då kommer Malin hit och är här tills på måndag, och då åker jag hem till norrpan igen! :D yay

idag har vi typologiserat och katalogiserat på lektionen, det var skoj. sen köpte jag och Lisa upp ett presentkort på akademibokhandeln vi fick tillsammans en gång, jag har en ny fin bläckpenna! efter skolan var jag så hurtig att jag tänkte att jag ville träna trots mitt lilla halsont o sånt.. jag gick en kvart på löpbandet, körde magstyrka i 10 min sen gick jag hem, helt slut


grattis ellie till jobbet!

back on track

då var jag hemma i Lund igen :D jag har haft toppendagar i norrköping med massa träning som jag är riktigt nöjd med och mysiga träffar med vännerna! det var en ganska lagom lång resa och det är skönt att vara tillbaks hemma i den vanliga vardagen igen faktiskt. 

men.. hur fräsig var inte denna jumpsuit (eller)? :D födelsedag snart ja... ;)



hola

hej. jag är hostig och jättetrött. en träningshelg under lite förkylning är jobbigt! idag blir det nog bara lite lugnt körande här och där faktiskt. kör tumbling nästa gång jag kommer hem!

igår var karin, hansson, jakob, elin och jossan här och kollade på melodifestivalen och spelade spel. det var mysigt. tjejlaget vann på TP oh yes! ha en fin söndag.

nr.5 favoritmuskelgrupp att träna

God Morgon. Ja nästa punkt på min lilla hälsolista (som alla säkert följer med spänning) är att berätta om vilken muskelgrupp jag tycker bäst om att träna.  Det är lite svårt faktiskt.. jag tycker om att köra magstyrka för det är så jäkla jobbigt och man känner alltid att man behöver det liksom, eller ja, jag behöver alltid det iaf :P .. sen tycker jag att armar är rätt kul att träna också för jag har alltid varit ganska stark i armarna, men vissa övningar man gör med armar är så jäkla jobbiga och mindre roliga.. t.ex så fick vi alltid klättra i rep på gympan, och visst även om jag orkade det ganska bra så var man ju helt slut efteråt, spec om man klättra med bara armarna och hade benen rakt ut :S usch.. jobbiga minnen :P jag och gympatjejerna har i åratal pratat om att hugga ner de där repen som sitter  i taket på gympahallen! 






Puss & kram

goood night

godkväll! sitter här själv i mamma o pappas lägenhet eftersom dem åkt till gran canaria! jag tuggar i mig lite middag i form av omellet och en avokado, gott, men ingen matlust :S ..  jag fick iaf min efterlängtade paus sallad med Ellie idag :D och även en dejt med Ellie! hihi.

var o tränade i linköping förut ikväll med Åsa, Tessan o Becka , det gick bra :D jag körde dubbel pikhalv till stående med tjockmatta i gropen så de var najs :D o de andra var med superduktiga! imorgon blir det träning här i norrköping 14-18!


jag ska på bal den 5 mars, förhoppningsvis sitter malins den här bra på mig!


en fin dag



Idag ska jag träffa Ellie, hon är söt och bra jag älskar henne. det ska bli underbart. puss !

I dream away for a while

Montpellier - Frankrike , höst 2009


nr 4 I min träningsväska

Ja ni, nummer 4 kommer bli en kort en. jag har ju inte ens nån träningsväska :O men okej om jag packar min väska för att gå till träningen så har jag gympaskor, tights, linne, sport BH, gymkortet, vattenflaska och kanske grejer till att duscha och så efteråt. och inte alltför sällan så ligger det ett äpple därnere nånstans ifall blodosckret börjar skrika på en!



Nr 3; ett fint idrottsminne

Något fint, som är ett ganska litet och kort minne, men ack så underbart. det var på Svenska cupen 2010, för ett år sen ganska exakt. Vårat lag Östgötagymnasterna var för första gången med på en tävling med  sveriges bästa tryppgymnastiklag.. vi hade kämpat hårt med alla redskap och framför allt med vårat fristående, som är en dans till musik. Åsa som är våran friståendetränare nr 1 hade varit så tålmodig och kämpa så mycket med oss och det såg faktsikt riktigt bra ut träningarna innan tävlingen.



sen kom vi till Västerås. hela laget kom in i tävlingshallen och såg ut som vi aldrig hade varit med om nåt fränare och läskigare! dagen efter var det dags för oss att tävla och vi sprang ut på golvet redo att köra friståendet.. det gick såå bra! jag tror inte vi själva visste om det. men när vi gick till omklädningsrummet direkt efter vi hade tävlat så grät Åsa för att hon tyckte det var så fint och hon var så stolt, och jag kan säga att det kom tårar från många av oss andra också efter det!.. Det var fint, minst sagt <3

no no no

fan blä. sjuk. bli frisk nu nu nu nu. hemma väntar ju massa rolig gympaträning, då kan jag inte vara sjuuuuuuuuk!!!

no no no

fan blä. sjuk. bli frisk nu nu nu nu. hemma väntar ju massa rolig gympaträning, då kan jag inte vara sjuuuuuuuuk!!!

I wanna be your everything except your misstake

Ja, det är ju alla hjärtans dag idag! alla verkar ha en så säker inställning till hur de tycker man ska fira, eller inte fira, alla hjärtans dag. vissa är helt totalt anti och tycker att alla dagar ska vara lika speciella och förstår inte varför man behöver en speciell dag till att visa kärlek.. jo visst jag kan hålla med dem på ett visst plan, men kom igen, det kommer aldrig bli så att alla visar lika mycket kärlek varje dag.. tyvärr. jag tror det är bra att ha en sånhär dag, vare sig man väljer att fira den med 100 röda rosor eller med ett extra leende till en främling på bussen så tror jag alla kan hålla med om att man tänker liiite extra på kärlek den 14 februari. både till vänner, killar, tjejer, kärlekar och livet ? så känner jag i alla fall. och nu sitter jag här och är lite småledsen över att Richard har varit i skolan från 10 framtills nu , och han är fortfarande där, kl.21.15 och jobbar på ett arbete som han och en grupp i klassen upptäckte skulle vara inne kl.00 inatt.. men jag får i alla fall vara med honom  sen och äta en sen middag bestående av pesto & mozzarella fylld kycklingfilé med ugnsbakad sötpotatis med vitlök, och till efterätt en chokladmousse med lite kärleks-chokladdekoration ovanpå =) och jag är så glad ändå, att jag har så många som älskar mig och som jag älskar tillbaks i mitt liv. ju mer kärlek du ger, desto mer har du kvar.

nr.2 i mina öron när jag tränar

Ja, dags för numero dos på la lista.. jag lyssnar gärna på musik när jag kör kondition på gymet, typ crosstrainer eller löpbandet, det är då oftast en bra radiokanal typ mix megapol eller p3, eller så blir det nån spellista på mobilen. jag har varit dålig med att lägga in bra sportiga spellistor nu men en del favoriter som jag gärna har i öronen är;



  • Queen (don't stop me know bla.)
  • Bille the vision and the dancers (vamos a besarnos)
  • Arctic monkeys
  • the kooks
  • sen bruka jag lyssna på friståendemusiken ibland och tänka igenom vårat fristående i huvet:P



Om jag tränar gymnastik så har vi oftast på nån skiva i hallen.. det är oftast gamla härliga schlager låtar, best music 2008 eller nåt liknande som man gört 1800 ggr, underbart ;)
bilden har inget med detta att göra.. vi var där på chefs-kickoff med nationen i helgen =)
Vamos a Besarnos amigos <3
kärlek till alla vänner och familj idag på alla hjärtans dag, jag skickar en stor kram till er alllihop!

del 1. Min Idrottsbakgrund

Ja, nu ska jag beta av första delen på hälso och sport listan! och såhär börjar min idrottssaga.
Jag började i Artistisk gymnastik när jag var 5 nånting tror jag, eftersom min storasyster Malin redan var medlem  i Norrköpings gymnastikförening ville ju jag med bli det och vara lika duktig som syrran! jag fortsatte med gympan som jag tyckte var jätterolig, jag var med i min första tävling när jag var 6 år, och kom 2:a. dock så var jag så glad över mitt pris att jag glömde gå upp på prispallen utan ställde mig i ledet med de andra barnen igen, något jag tyckte var hemskt pinsamt många år efteråt när vi kollade på filmen som pappa spelat in!
När jag var åtta eller nåt sånt, så började jag i simnin också, för det höll ju min storebror på med, och jag ville testa det också, Malin gick i det också faktiskt. Jag var ganska duktig på simnin, jag hade lätt med kordinationen efter gymnastiken, men det blev för mycket med båda sporterna tyckte jag så jag slutade med simningen efter nåt år.
Jag fortsatte med gymnastiken som blev svårare och svårare, artistisk gymnastik har otroligt höga krav, och vill man bli riktigt duktig i det så krävs det bra redskap, riktigt bra tränare och en väldans massa tid, detta var väl nåt som norrköping inte kunde erbjuda för mig och för mina gympakamrater, så tillslut när det var jag & Camilla (min lagkamrat idag i ÖGG) kvar som gick i AG så gick vi över till TruppGymnastik istället! inom truppgymanstiken var det enklare att bli duktig och komma upp på en hög nivå, framför allt för att det fortfarande var ( och är) en sport som är på uppsving i Sverige och världen. jag tror att jag växte med utvecklingen inom truppgymnastiken ganska bra och vårat lag kunde därför avancera oss uppåt i klasserna sakta men säkert, och efter att ha varit ett Norrköpings lag som var med på Riks mästerskap nivå fick vi slå ihop oss med våra rivaler, Linköping! VE & FASA, hur skulle det gå!? jodå.. efter att ha suttit i 2 olika hörn på de första träningarna gick vi från att vara rivaler till att vara bästa vänner och ett otroligt sammansvetsat lag som tagit oss från Riksmästerskap, till USM, JSM och  till slut, i våras 2010, var vi med på SM! vi kom 10:a i tror jag, men var hur nöjda som helst med att kunna delta! Nu bor jag ju i Lund och mitt lag ÖGG (östgötagymnasterna) är ju i östergötland, men jag ska vara med på Svenska Cupen och SM i vår faktiskt, och det ska bli så fantastiskt kul. Truppgymnastik är en så utmanande sport som får en att skratta och gråtta hur mycket som helst. helt underbart med rätt människor. helt underbart med ÖGG-brudarna.
Nu när jag är i Lund så tränar jag på Gym, gerdahallen heter det. jag kör ca 3-5 ggr/ veckan och ungefär nån timme varje gång. och då kör jag styrketräning med kroppen (t.ex armhävningar o sånt) och så springer jag intervaller på löpbandet, för den konditionen behövs till gymnastiken! jag har alltid varit ganska hurtig av mig och rör gärna på mig lite varje dag iaf!
ja, det var nog det mesta. fråga om det är nåt ni undrar ;)
PUSS

solig lördagmorgon

God Lördagmorgon på er! solen skiner och himlen är blå, det är nog ettb par minusgrader även härnere i Lund tror jag faktiskt. men mer snö har vi sluppit. det kom ner litegranna igårkväll, men inget som la sig direkt. Nu har jag hällt i mig en smoothie på persika, hallon och naturellyoghurt, druckit kaffe, multivitamin och snart är det dags för en förmiddagsträning på gymet!
jag hittade en fin blogg som hade gjort en 30 dagars hälso & träningslista, så jag tänkte att jag lånar den och kör den jag med, ska försöka få ner en varje dag, annars kommer det i tur och ordning från 1-30 i alla fall. det vore ju skoj om ni med kör den :D jag tror jag börjar med den en annan dag dock, för jag skak gå iväg alldeles strax. men det som kommer komma först på listan är: Min idrottsbakgrund =). ha en fin helg, kram!

Mmm.. moussaka

ja, Fredagens middag blev Moussaka, riktigt gott faktiskt. fast nästa gång ska jag krydda den mer , och ha i lite mer av min favoritkrydda. VITLÖK. love!

receptet kanske nån vill ha också:
Moussaka, 4 port:
600 g köttfärs
2st stora auberginer
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
200 g tomatpuré
1 ägg
2 dl grädde
2dl parmesanost
gör såhär: sätt ugnen på 175 C. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor, börja sen steka dom i olivolja till de blir gyllenbruna. lägg dem på en tallrik när de är klara. under tiden du steker dem kan du hacka lök och vitlök. Sedan fräser du löken så den blir gul och lägger den i en kastrull. börja steka köttfärsen och lägg även den i kastrullen sen, häll på tomatpuren, krydda, och ha ev i en köttbuljongtärning, låt koka upp och rör om ordentligt. smaka av köttfärsen så att den smakar nåt! krydda med de kryddor du själv tycker om =)
ta en ugnsfast form och smörj den med smör. varva sen aubergineskivor, parmesan och köttfärs.  vispa upp ägget, blanda med grädden och häll på den över formen. gratinera Moussakan i ugnen i 45-60 min beroende på hur din form ser ut, är den hög och fylld med en massa mat kan det behövas en timme. akta så den inte blir bränd på toppen!
Nu ska jag snart lägga mig i sängen och titta på nåt trevligt på datorn, imorgon blir det träning på förmiddagen, brunch på Kattrumpan och sen Förmannaresa med nationen, för alla som är chefer =) det kommer bli skojigt!
puss <3

en tjej i lyxförpackning ?

ibland blir jag så trött! jag vill se massa resultat på en gång inte behöva vänta i hundra år för att märka och känna att man har gjort framsteg! jag har kämpat i 4 veckor nu ungefär, lite kortare med att träna massa, eller ja, 5 ggr i veckan i snitt iaf och försökt att äta bra mat. så det har väl säkert hänt saker, men jag vill se massa skillnad ju. fast jag har blivit starkare det känner jag! alltid nåt, jag menar jag vill ju bli mer vältränad till gymnastiken, men det gör ju inget om man ser lite fin ut också =) men, ja det är svårt. jag vill inte heller gå tillbaks till som det var förr..

skulle gått på Trassel idag med R, Anna och Johan.. men jag hade ingen lust, behöver plugga också egentligen.. men jag får se vad jag gör istället, jag kanske kör lite fristående sen när maten har fått smälta. Sprang i 30 min på löpbandet idag,  med intervaller, fyfan vad det var jobbigt! det blir det mer av!


Ellinor

tack fina vän, du är bra <3





Haha, jag kom att tänka på en sak. " vispa underifrån Ellinor", -" men jag gör det Janne!"
lovely!


blue..

jag känner mig deppig, litegrann. det är så mycket som jag vill göra, men allt går inte. jag vill bara ha en trygg famn, en vän, en mamma... att somna i och bli smekt i håret tills jag somnar & vaknar upp till en ny fin dag.



tthe way you're supposed to be

Söndagsmorgon. så var snart helgen förbi igen.  allt går fort. jämt. ibland är det skönt ibland inte. jag har haft en väldigt lugn helg, och det har varit skönt. inget festande eller sådan som annars är lite det "man" gör som student. detta kan ju ibland vara lite svårt när att supa sig full inte är ens mål med livet ;P.. näedå men väljer man att inte dricka så får man en väldans massa: varför dricker du inte?!?, vadå, måste jag dricka för att kunna umgås eller?. .hm, konstigt. känns onödigt att dricka när man vill vara nyttig och satsar på träningen ganska mycket också. sen vet jag inte det där om att en fylla förstör för de kommande tre dagarna.. men ja, det känns onödigt iaf.



veckan som kommer nu har jag ingen planerad skoltid förrrän på onsdag. men jag ska ha 2 heldagar med eget plugg. jag har en hemtenta om arkeologisk teori som ska vara inlämnad på fredag nämligen. så det vore skönt att ha så mycket som möjligt gjort så tidigt som möjligt. sen ska jag nog få in lite skojig tid emellan plugget också!

jag vill veta när jag ska åka hem och träna gymnastik! och självklart träffa en vän eller två som jag saknat. :D

   


A sisters Love

no words needed. kärlek. äkta. föralltid.

nåt gott

lalalalala.. idag har jag ingen lektion. men plugg står på schemat ändå! ska snart åka iväg... träna, plugga, sitta i inskrivningen på nationen. där brukar de va lugnt så jag ser det som pluggtid!
lyssnar på the kooks. feel good music, yes. åt en awesome auberginegratäng igår, mumma kardemumma! :D varva aubergine med ost, vitlök i en ugnsform, sluta med att hälla på 2 dl grädde och toppa med ost. 40 min 225 c i ugnen! :D

fight for your rights

gargh. det går ju bra. men att det aldrig ska kunna försvinna helt. ens problem.. ska man behöva jobba med dom i all evighet eller kommer det komma en tid i livet då allt är lätt och fantastiskt?.. men men, kämpar är väl det enda rätta att göra. I will win this fight.
yes, beach 2011.. would be nice