inspiration

det har jag verkligen fått. har läst ut Mia skäringers bok " dyngkåt och hur helig som helst", jag bara älskar den, älskar henne. älskar hennes syn på livet och drömmar. hur hon får mig att bli peppad till att göra Maria saker, saker som jag älskar, tycker är roliga, saker som jag drömt om. varför gör man inget? varför går man och väntar på NÅT. nåt som ska hända, nåt som förhoppningsvis ska göra mig till den personen jag vill vara, en person som jag trivs och älskar att vara, ett liv som är udnerbart. nej jag tror inte det kommer dyka upp sådär. jag tror man måste förverkliga sitt drömliv på egen hand. och det ska jag fan göra! måste bara komma på vad det betyder att göra det. just nu tror jag det är; jobba med nåt inom matlagning och hälsa, älskar kombinationen och är glado ch lugn när jag får hålla på med det så som jag vill. helst vill jag kombinera detta med att åka utomlands. jag vill kasta mig iväg efter sommaren, till nåt soligt litet ställe med härliga människor, härliga platser och bara lära mig saker, lära känna mig själv. göra nåt som är MITT, nåt som bara jag har gjort, nåt som bara jag kan berätta om för mina vänner i Sverige. sen kanske jag åker iväg och stannar i 1 vecka eller i 4 månader. det är sånt som märks. men såhär känns det nui alla fall, och det känns bra!


ett par meningar från den fantastiska boken;

Det starka behöver det svaga erkännandet för att kunna bli riktigt starkt. Det ena utesluter inte det andra. Om man brister en gång så är inte det en dålig sida. Det är mänskligt. Lossa på kraven du har om dig själv. Vi klarar vad fan som helst, allt vi vill. allt annat är en bortförklaring. Lev nu det liv du har, du har bara ett. Var dig själv. Ingen är lyckligare ingen är bättre.


Fighter!

long time no see. SC har gått av stapeln och var superskoj såklart! nu är jag tillbaks i soliga lund och går i skolan och sånt som vanligt. dock så har vi inga lektioner idag o hade inte igår heller.. vilket borde betyda läsning i mina gigantiska böcker jag lånat hem om denna delkurs.. men orka. och liksom varför ska man läsa böcker på Danska när man går en svensk kurs!?!? det står inget jäkla krav om att man ska kunna ett fult språk som kräks ut ur den som talar. usch. jag strejkar nog på den boken tror jag!
idag ska ja gå upp ur sängen.. chillar än så länge med lite big bang theory och kaffe. satte igång tvättmaskinen också.. sen blir de lite frukost och så plugg. ska åka in till stan runt lunch för att hämta kalmarnyckel och skriva ut recept till morgondagens brunch, det blir morots & spenatpaj, grön ärtsoppa och massa fina kakor. sen ska jag nog träna litegranna och så handla mat, richards föräldrar kommer i eftermiddag så ska bunkra upp kylskåpet lite!



just de! jag och R såg på bio igår, the fighter! den var bra, me like!

Svenska cupen i Truppgymnastik

Today is the day. Ja. snart. eller inte snart för jag gick upp så tidigt!.. men ganska snart åker vi, Östgötagymnasterna till västerås & Svenska cupen :) vi ska förträna idag, mest i Fristående, men även känna på redskapen lite kanske. Sen ikväll kommer vi till våra 3 stugor där ska vi göra spaghetti & köttfärssås och sen hoppa i säng inför lördagens förträning + tävling. Tävlingen börjar runt 12 imorgon, och förträningen är vid 10 tiden. här kan ni titta på tävlingen ifall ni vill och har tid :)

efter tävlingen på lördag så blir det chill & lite mys & piff i stugorna, sen är det Bankett på lördagkvällen med middag, god dricka, dans & skratt! Det ska bli så kul, alltihop. slippa alla förbredelser och bara köra och kötta!

På söndag åker vi hem igen, och jag åker hela vägen tillbaks till Lund. känns både skönt & lite konstigt nu när jag varit hemma i en vecka!



jag är en nörd...

..i alla fall när det kommer till vissa saker. jag är ingen typisk bokmal (förutom när det gäller kokböcker), jag är inte datanörd eller mattenörd. men när det kommer till matlagning och sånt som har med det att göra. hälsa, träningsgrejer och sånt så är jag en nörd! jag kan läsa kokböcker hur länge som helst. leta recept, skriva ner, planera tillfällen då man kan bjuda på dem. laga mat, improvisera, ge en vän ett recept som blev supergott. söka på internet. se matprogram på TV -vad blir det för mat, Sveriges mästerkock, masterchef, topchef, halv åtta hos mig osv. I LOVE IT... kanske dags att ta tag i så man får hålla på med detta mer än på fritiden ? =)

frankrike bilder! åh.. underbart

Mamma fyller år!

hurra hurra hurra säger jag idag! till min kära mamma först och främst! och även till min fina tränare Anna Setzman som fyller 30 år idag(!!!) herregud känns ju som hon är lika gammal som en själv ibland, hur kan hon vara 30 ??




ska snart ta cykeln i solen till stan och träffa Ellie en sväng, underbart! gjorde min dag ännu bättre faktiskt! sen blir det handling till middag och matsäck och så promenad och fika i solen med mamma. packning. skolarbete. födelsedagsmiddag!

Onsdag 16 mars

solen skiner & himlen är ganska blå! Me like. har tittar lite på Time team (min skoluppgift..) och skrivit litegrann denna förmiddag. sen  gav jag upp & åt frukost istället! ska snart åka iväg till Hageby till lilla My & se hur hon har det i sin bachelorette lya! skoj skoj. sen fundera jag på att köpa lite förfriskningar till banketten på SC.. kanske skönt att ha det gjort. ehe

Ikväll är det träning i Norrköping, hård landning, trampett & tumbling!! precis som i måndags alltså. typ. det kommer gå awesome för vi är awesome. " tänk att ni är bättre än ni är" :P


I'm fine?

fin dag. fin vän. fin sol. fin hemtenta. fin magkänsla inför SC. fina presenter till mamma. fin träning.

önskar listan kunde gjorts längre.. men jag gjorde iaf en positiv lista och inte tvärtom!
funderar på att göra klart min kompletteringsuppgift jag fick för att jag är i norrköping och inte i Lund denna vecka.. hm. kl.22.35..?

GRATTIS MALIN, VÄRLDENS FINASTE SYSTER

HuRRA HURRA FÖR MALIN IDAG!

ja, nu sitter jag här & äter frukt med yoghurt till frulle. har varit och tränat en sväng på gymet. kanske dumt på vår lediga dag från gympan, men det känns som det behövs.. jag ska sätta mig och skriva hemtenta nu som förhoppningsvis blir någotsånär klar, så har jag det ur världen! C: sen ska jag träffa Ellie! mysa i solen med kaffe, kanske promenera lite på stan.. ja, en fin dag helt enkelt. puss!

Saftig kyckling med gräddsås och Broccoli & spenatmos

jag såg en matlagningsutmaning på Kalasgott.com och tänkte jag skulle vara med eftersom jag gjorde en så underbart god kycklingrätt häromveckan! och sen gjorde jag den igen häromdan!


saftig kyckling med gräddsås och broccoli-och spenatmos
Ingredienser:

Marinad:
½ dl soja
1 dl olivolja
1 kycklingbuljongtärning (smulas ner i marinaden)
1  pressad vitlöksklyfta + ev vitlökspulver
1tsk salt
1tsk peppar
1 msk citronsaft

800g kycklingfilé
2.5 dl grädde

blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål, skär den tinade kycklingfilén i lagom stora bitar (de ska vara ganska stora så de bli saftiga!) och lägg i skålen med marinaden. Blanda så att alla bitar får marinad på sig. Låt sedan stå i 1-flera timmar beroende på hur mycket tid du har. rör om ibland.

sätt sedan på en stekpanna med lite olja i. lägg i kycklingbitarna och låt dem får färg på varje sida. när du brynt filéerna häller du på ca hälften av marinaden i pannan + 1 dl vatten, låt kycklingen puttra i pannan på medelvärme tills de är nästintil färdigstekta, häll ev. på mer vatten ifall det kokar bort. lägg sedan kycklingbitarna i folie och packa ihop det till ett paket så håller de värmen, blir färdiga och saftiga. häll sedan i grädden i stekpannan tillsammans med spadet som redan är i pannan, låt koka ihop och koka ner lite. smaka av med salt och peppar och häll ev. i resten av marinaden ifall det behövs mer smak. när du fått en fin sås lägger du i kyckligfiléerna i såsen och låter allt koka samman ett par minuter.



Broccoli & spenatmos:
500g färsk broccoli
500g fryst hackad spenat
1/3 dl grädde
2 msk grädde
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar

skölj och skär broccolin i bitar, lägg i en kastrull med saltat vatten + en grönsaksbuljongätrning och koka ca 5 min tills broccolin är mjuk. tina under tiden spenaten i micron. häll av vattnet från broccolin och lägg i spenaten i kastrullen, pressa i vitlöksklyftor och blanda allt så det är varmt. Mixa sedan allt till ett mos med stavmixer eller i matberedare. tillsätt sen grädde, smör och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kycklingen och såsen!

http://kalasgott.com/tavlingar/manadens-matutmaning-mars/

Norrköping!

Hej, jag är tillbaks i fina norrköping igen, ska vara här hela veckan, eller ja, fram till på fredag för då åker jag och mina Östögtagymnaster till Svenska Cupen  i Västerås över helgen! :D gaah , så snart. det ska bli läskigt, spännande, kul, jättekul, galet och sådär underbart som det bara kan vara med ÖGG. igår var det typ 4.5 timmars fristående träning. idag blir det 3 timmar i linköping med trampett och tumbling! heja heja!


Jag började på min hemtenta idag också. gick ganska bra faktiskt, tror jag blir klar med den imorgon eller på onsdag faktiskt och det är alltid skönt, även om man aldrig känner sig riktigt klar med såna där saker. dock så missar jag 2 obligatoriska saker i skolan idag och imorn så jag kommer få göra komplettering till det också.. men det fixar sig!

nu ska jag dricka min kopp härligt svart kaffe! köpte en present till Malin som fyller imorn, skicka den till Uppsala


the sun is shining on you today

god morgon! idag är det fredag. jag har faktiskt lite lite fredagskänsla i kroppen iaf. den brukar ha svårt att komma annars nuförtiden.. nåväl. jag sitter här och dricker kaffe, multivitamin och lite äpple.. ska strax iväg och träna så jag kör frulle efter det och innan föreläsningen tänkte jag! sedan ska jag iväg till nationen för att baka semlor som vi ska ha på brunchen imorgon med tanke på att det var fettisdagen i tisdags! hoppas det kanske finns nån snäll själv som vill hjälpa mig lite på kalmar!

Ikväll kommer matilda och macke :D yay! ska bli såå fint att se dom igen, har saknat dem!



pardonnez moi

oj oj, ibland så försvinner bloggen ur tankarna. tiden finns inte där o då gör inte lusten det heller :)har några sekunder över nu. jag sitter och dricker en fin kopp kaffe efter en god frukost med en grov fullkornsmacka med ägg på & ett äpple med kanel över. har ingen lektion idag, men ska läsa och börja skriva på hemtentan som ska va inne den 18 mars, vore skönt att slippa skriva alltför mycket nästa vecka när jag är hemma i Norrköping, så skönt att bra släppa den!

igår var vi på heldagsekxursion o sydöstra skåne! det var kul och intressant. skåne är så vackert med sina kuststäder, vackra hus och öppna landskap! så lite bussresa med trevliga klasskamrater, matsäck och lite arkeologi på det var finemang!

  

Imorgonkväll kommer Macke och Matilda hit! Richards bror med flickvän och goda vänner till mig. ska bli kulkulkul! jag är dock chef på kattrumpan på lördan så hinner inte vara med dom på lördag dag.. och sen åker jag hem söndag morgon. men lite hinns med iaf :D får göra det bästa av tiden helt enkelt :)

nej, nu blir det in till stan för plugg (får inget gjort hemma) och träning :D & så nationsmöte ikväll.. yay


lyckad trampettträning!

ååååååh. awesome träning idag av mig, börje, tessan, Amanda och Sara! vi köttade trampett och alla var så duktiga så. jag blir sjukt nervös av trampetten, spec. nu när jag kört så lite. men när jag är i volten känner jag mig säker, och det är en skön känsla. om man ändå kunde vara lugn innan volten också.. iaf ganska! men jag har hittat ett sätt att lugna mig själv. lite psykologi sådär. det skulle vi gymnaster behöva mer av! så sjukt hur det kan dyka upp dåliga bilder av hur man gör en volt när det är det sista som ska och kommer att hända. usch. radera!

nej jag hade inga andra bilder från trän! och filmer vet jag inte hur man lägger upp!

fick svar på tentan förut idag. klarade den, pjuh! så fick jag den nya hemtentan idag med.. kul. läsaläsaläsa.skrivaskrivaskriva. fattafattafatta


åh, den där lyckliga känslan. som kommer ibland och överösar en och fyller mig med ett sådant lugn som jag bara vill stanna i för evigt. hur gör man för att stanna där och alltid känna sig trygg, lugn och lycklig?

fiiiiint

god fredag på er! idag har jag än så länge pluggat till frukost och fram tills nu, blandat med att försöka få tag på resultatet av min hemtenta med misslyckat resultat! gah, vill veta nu, usch så nervöst :S.. ska strax iväg nu för att träffa Jossan och sen My. och ikväll är det trampetthoppning i Linköping, det ska bli kul :D 

vill bara säga att jag fick urfina smycken av Ellie igår i födelsedagspresent. blev jätteglad! fick en supersnygg ring & ett vackert halsband, båda i silver. tack fina du, jag blev rörd! <3



foto: av mig, montpellier 2009

a short one

tjosan. är hemma i norrpan igen då! har hunnit med 2 träningar än så länge och det känns bra faktsikt. jag var rädd att helgens vinterkräksjuka skulle göra sig mycket påmind, men det är bättre än väntat faktiskt. imorgon blir det trampett i linköping i 2 timmar, och det kommer gå great! :D sen åker jag hem på lördag igen för att gå på bal! 

tycker om att jag hinner träffa mina fina vänner när jag är hemma också! ciao!