Saftig kyckling med gräddsås och Broccoli & spenatmos

jag såg en matlagningsutmaning på Kalasgott.com och tänkte jag skulle vara med eftersom jag gjorde en så underbart god kycklingrätt häromveckan! och sen gjorde jag den igen häromdan!


saftig kyckling med gräddsås och broccoli-och spenatmos
Ingredienser:

Marinad:
½ dl soja
1 dl olivolja
1 kycklingbuljongtärning (smulas ner i marinaden)
1  pressad vitlöksklyfta + ev vitlökspulver
1tsk salt
1tsk peppar
1 msk citronsaft

800g kycklingfilé
2.5 dl grädde

blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål, skär den tinade kycklingfilén i lagom stora bitar (de ska vara ganska stora så de bli saftiga!) och lägg i skålen med marinaden. Blanda så att alla bitar får marinad på sig. Låt sedan stå i 1-flera timmar beroende på hur mycket tid du har. rör om ibland.

sätt sedan på en stekpanna med lite olja i. lägg i kycklingbitarna och låt dem får färg på varje sida. när du brynt filéerna häller du på ca hälften av marinaden i pannan + 1 dl vatten, låt kycklingen puttra i pannan på medelvärme tills de är nästintil färdigstekta, häll ev. på mer vatten ifall det kokar bort. lägg sedan kycklingbitarna i folie och packa ihop det till ett paket så håller de värmen, blir färdiga och saftiga. häll sedan i grädden i stekpannan tillsammans med spadet som redan är i pannan, låt koka ihop och koka ner lite. smaka av med salt och peppar och häll ev. i resten av marinaden ifall det behövs mer smak. när du fått en fin sås lägger du i kyckligfiléerna i såsen och låter allt koka samman ett par minuter.



Broccoli & spenatmos:
500g färsk broccoli
500g fryst hackad spenat
1/3 dl grädde
2 msk grädde
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar

skölj och skär broccolin i bitar, lägg i en kastrull med saltat vatten + en grönsaksbuljongätrning och koka ca 5 min tills broccolin är mjuk. tina under tiden spenaten i micron. häll av vattnet från broccolin och lägg i spenaten i kastrullen, pressa i vitlöksklyftor och blanda allt så det är varmt. Mixa sedan allt till ett mos med stavmixer eller i matberedare. tillsätt sen grädde, smör och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kycklingen och såsen!

http://kalasgott.com/tavlingar/manadens-matutmaning-mars/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback