ett par dagar i Ollerup

Hej på er! ett par  dagar har flugit förbi med väldans fart sen sist jag skrev! i helgen var det NMuttagning till det laget från Ollerup som ska få åka och tävla Nm, det gällde de elever som går på skolan nu samt de som gåt på skolan tidigare terminer. Jag var med på uttagningen med med tanke på kraven som behövdes så var det ingen överraskning att jag inte kom med i laget. men det gjorde däremot Anna Lundmark, Carro, Anine, Melanie, Rakel och Helga från oss så det var riktigt kul, några är reserver så vi får se vilka som blir i laget på NM! 

helgen bestod också av lite fest efter en grym träning på lördagen med Helge. langade några goa överslag volt, de bästa jag kört sen jag kom hit enligt Helge och så dubbelsträckt och lite hel in träning till rygg! 

Nu i veckan har det varit vanligt schema igen efter ett par veckor med specialschema, det är skönt å va tillbaks i rutinerna igen! idag har vi börjat med en ny kurs, Peak performance, handlar om träningsplanläggning, kost, idrottspsykologi m,m verkar riktigt intressant och sånt som man verkligen kan ha nytta av i gymnastiken! idrottspsykologi - ja tack! jag behöver all hjälp jag kan få med mina hjärnspöken. som Niels-Henrik sa häromträningen när jag körde rondat flickis, det är fint på tumblinggolvet, det måste bara vara fint i huvudet också! stämmer väldigt bra!!



Monkeybusiness!

här kommer en länk till våran Parkour/tricking film som vi alldeles strax ska visa upp för alla andra på skolan, samt att vi ska få se hur de andra gruppernas filmer ser ut!

http://www.youtube.com/watch?v=BaxH-AIz3XE
hoppas ni får en fin Fredag allihopa!
kramar


parkour

godkväll! har precis varit iväg på gransskolan här  i Ollerup, en sång och musikhögskola, vi fick se en rappkonsert. inte riktigt min musikstil men de var riktigt duktiga! 

denna vecka har varit en specialvecka med tricking och parkour, vi har arbetat i grupper och spelar in filmer på lite coola grejer och så har vi redigerat den idag så det är en film på 2 min med mig, Anna, Emma, Carro och Rodrigo när vi gör lite olika tricks och hopp och volter och sånt, den blev riktigt bra faktiskt, vår grupp heter Monkeybusiness för Rod har en jumpsuit som ser ut som en apa och den har vi haft på oss i filmen :P

utöver parkour har vi även tränat en del i veckan med våra ömma kroppar. ja mångas kroppar har pajat totalt efter en veckas vila i Norge och sen massa konstiga parkour grejer och så träning  på det! men träningarna har gått ganska bra ändå! idag så körde jag helskruv handvolt helskruv på tumbling med en liten kraschmatta på tumblinggolvet där jag landade första helskruven, har fortf mycket å jobba på men det är kul att det går framåt! 

i helgen är det NM uttagning!!!! spännande :D kramis

you've got mail

Maria Andersson
Gymnastikhøjskolen i Ollerup
Svendborgvej 3
5762 Vester Skerninge
DK
jag gör som min kära Lunkan gjorde och skriver min adress till skolan här. jag vill ha paket, åh så mysigt! eller bara ett litet brev där det står hej på! självklart så skickar jag nåt tillbaks också! kanske en liten bit dansktrågbröd eller nåt sånt!


Norgeresan i bilder och lite text


såhär känner vi för stormen
Norgeresan mot Nissedal började kl.05.30 på Måndagmorgonen.  efter 5 timmar på bussen så var det dags för färjan över till Norge, och då blev vi varnade för det var tydligen tropisk storm ute på havet. vi fick sjösjukepiller och innan färjan åkte sa dem i högtalaren att detta var den sista färjan för de kommande dagarna pga stormen! det gick rätt bra ändå o vi kom fram till OD-BAKSÅS tryggt och säkert med vår rallykalle busschaufför


dag 2. vi går en tripp från stugan nerför backen för att kolla in affären som ligger i närheten. naturen runt omkring är helt fantastisk! 


dag2. sen fortsatte vi en bra bit med bussen, upp och ner, förbi dalar och vattefall och sen stannade vi vid en utsiktplats där det var 350 meter ner tilll marken och det var verkligen stup rakt ner! pisseläskigt och vackert!


dag 3. vi åker till ett stort berg som vi ska bestiga! jag och ett gäng till kom inte hela vägen upp så toppbilden är från Emmas kamera.


dag4. på torsdagen åkte vi till ett ställe en bit från där vi bodde och red hästar, paddla kanot och lekte! återigen superfint överallt och jättehärligt.


dag 5. påfredagen var det dags för ytterligare ett berg att bestiga, jag har dock inga bilder härifrån, kommer nog facebook sen. det var en helt solklar dag så utsikten var fantastisk, vi satt uppe på toppen allihopa och åt vår  matpakke och solade, hur mysigt som helst. på kvällen var det dags för lite extra hygge med vin och lite öl och god mat, det var ju sista kvällen i stugan trots allt. 

resan var verkligen hur bra som helst, inga krav, inga bestäma regler bara chilla, spela kort, åka buss, skratta, laga mat, klättra i berg, sjunga och så vidare! och överallt var det sjöar, berg och vattenfall och åar som rann genom skogen. NORGE LEVERERADE HELT ENKELT!


NORGE BABY

godkväll eller godnatt! min väckarklocka ringer om 4 timmar drygt, för imorgon (idag) åker vi till Norge -OD-BAKSÅS - Nissedalen för "studietur" tills på lördag! vi ska paddla kanot, rida häst, klättra, laga mat, vandra lite och bara chilla och ha det riktigt gött! tror definitivt att det kommer blir en superdejlig vecka tillsammans med ca 30st från skolan. resten åker till Brasilien, men vem vill till värmen när man åka till Norge ?? 



bild från piratfesten på Crazy daisy i fredags med 90 pers från skolan, superrolig kväll!

förresten så lär vi inte ha internet i Norge så i hörs om en vecka! stora kramar till alla därhemma, saknar er!

Vecka 4

ja, nu är vi helt plötsligt mitt inne i den 4:e veckan här på Ollerup och det börjar kännas mer och mer som hemma här, men det är ju inte så underligt, man spenderar ju mer tid med vissa människor här än vad man gör med sin familj i vanliga fall så man kommer ju varandra nära väldigt fort :)

Igår eftermiddag var det långträning. det känns riktigt bra att mina skruvar börjar bli bättre för det har kännts som en spärr ett tag, så det är skönt att det börjar släppa så jag kan börja skruva i dubbelvolterna på trampetten och ta upp hel in på tumblingen. Ungefär hälften av Teamgym-gänget snurrade dubbla igår på tumblinggolvet, det var jättekul att kolla på, såg många fina dubbla! Anna körde skitsnygga dubbelsträckt, och Helga körde dubbelsträckt för första gången. Pontus var också riktigt nice! efter träningen frågade jag Helge om min fot som är lite knasig, den är svullen även fast jag inte stukat den på jättelänge och så är den stel och gör lite ont när jag böjer den i vissa lägen.. han tyckte jag skulle ringa en kiropraktor eller sjukgymnast så ska ta tag i det imorgon! och så blire fotstyrka + töjning för foten för att öka styrka + rörligheten i den :)

Nyss så hade vi LEUD P, praktisk ledarkurs, och idag var det vår tur att hoppa bungy på trampolinen. det är när man spänner fast sig som i en sele som har bungylinor som sitter fast i taket så studsar man upp och ner och snurrar och har sig! lite svårt att förklara men det gjorde asont och var skojigt iaf :P!

kl.19 ikväll är det Rytme(fristående) träning för oss som anmält oss intresserade till NM laget. kan bli kul, de har ett jättefint fristående verkligen!





welcome back 1½ skruven

hej & hå! har precis sovit till en film i Opeholdsstuen, det är lite så våra lunchpauser funkar här, man sover igen förlorad sömn. snart är det dags för dubbelpass med gympa & det hoppas jag blir skojigt, vi kör ju med teamgymarna och Helge så det lär bli finemang!

förövrigt!!!! tränade igårkväll i springcentret och hoppade trampolin och min 1½ skruv lossnade, kom runt på flera stycken och ställde ett par stycken, så underbart skönt var det, det var ett tag sen som den satt kan jag säga. så nu måste jag bara fortsätta och göra den ännu bättre :D wohooo!!!

kram!


En lördag !



GOD SÖNDAGMORGON! Igår åkte jag och tjejerna och typ hälften av eleverna på skolan också, in till Svendborg för lite shopping! åh vilken shopping det blev. den lilla staden levde verkligen upp över våra förväntningar och det fanns riktigt många affärer och det var jättemysigt att gå omkring på gatorna mellan husen! Anna & Emma shoppade nog loss mest medan jag och Carro tog det lite lugnare. runt halv tolv började våra magar kurra eftersom vi är vana att få förfriskning mellan alla måltider, så vi stannade vid restaurang Arthur eller nåt sånt, och åt supergod mat!



Efter lunchen blev det en snabbis in på H&M innan vår buss gick som vi var tvungna att hinna med för vi skulle köra lite fristående träning tillsammans med dem som anmält sig intresserade till NM laget.

Sen blev det lite beachvolley, middag, tvätt, klättring i OD hallen och så lite film! en riktigt fin lördag helt enkelt!



nu är det snart Brunch! KRAM Maria

gymnastik & höftshake!


såhär mysigt har vi det när vi ligger i Opeholdsstuen och tittar på film; madrasser, sackosäckar, kuddar och täcken - hyggligt.

Nu är det helg! idag hade vi dubbelpass med gympa med fokus på överslagvolt på trampetten. det gick helt okej, körde ett gäng överslag grupperad½, inga superbra kanske men helt okej! Helga, en tjej från Island, är gryyym på det verkligen, det va rena fröjden att titta på! Lunkan är inte så tokig hon heller ;)!

efter lunch så var det sång i en timme. och sen hade vi faellesaktivitet som idag bestod av dans med alla elever med en dansartjej som lärare, hon var grym, och vi körde massa höftvickningar och värsta "porriga" dansen 2 & 2, egentligen skulle det vara tjej och kille men eftersom vi är ganska mycket fler tjejer än killar dansade jag med Theresa en störtskön tjej från Tjeckien, det var riktigt kul iaf!

vi får se vad helgen bjuder på, blir nog ganska lugnt iaf. imorgon ska vi som anmält oss som intresserade för NM laget köra lite friståendegrejer iaf, piruetter, kraftmoment osv. 

ha en fin helg! kramar från ett fantastiskt Ollerup!



politik..

hej & hå! mycket att göra och veckorna går så fort. det är ju redan torsdag! den 1:e september har det hunnit bli också. ett datum som jag firade förr, men nu är det mest sorgligt :(

idag har vi haft simning på förmiddagen och sen hade vi ett gympapass med framåtövningar, gick rätt bra men jag är riktigt sliten  i kroppen idag känner jag, träningsvärk lite överallt!

nu ska vi iväg och ha nån politikgrej.. inte så väldans intressant. det är tydligen val snart i Danmark så vi ska ha lite politik på Moveklasserna idag, sen kommer även nå¨gra ungdomspartier tror jag. jag är i en grupp som tar reda på fakta om Dansk folkeparti (som Sveriges Sverigedemokraterna ungefär). 

ikväll är det Höjskoleaften vilket innebär dans med alla elever och sen historier, sång och fika i the old living room.

Malin åker till USA idag!!!!!!!!!!!! kommer sakna henne tusenmycket<3!