AdventureRace!

Godmorgon! Det är fredag och vi är (hör och häpna) lediga från skolan på grund av att det är röd dag tydligen, nåt med Danmarks befrielse från tyskarna under andra världskriget trro jag det var! jag tackar och tar emot till en ledig dag, speciellt med tanke på att vi inte var lediga valborg o första maj.

Igår var det Adventurerace (eventyrslöp) på skolan, med alla elever. i början av veckan på morgonsamlingen blev vi indelade i lag om 4 personer, jag hamnar med Rikke, Ida och Thomas, allesamman danskar och supersöta. så planerade man lite på morgnarna i veckan, tog reda på varandras svagheter styrkor osv för att göra sig klar för racet på torsdag. 
på Onsdag får vi reda på att vi ska gå upp och mötas på Volden allihopa kl.4.50 (!) för att vara klara för starten av löpet. så där står vi, 200 elever med ryggsäckar fyllda med badkläder, extra strumpor, snacks, pennor, cykellagnings grejer osv. Jag fick ordet från kiropraktor att inte vara med på hela löpet då det höll på så länge och kunde då riskera tillbakafall. men jag var iaf med på det som var på morgonen och det var jättekul faktiskt, redan där 2 timmar innan frukost utmanades vi oss rejält. Det startade med att man fick ett papper med en ekvation på som man skulle lösa för att kunna gå vidare och starta med 5 uppgifter som vi skulle klara fort som möjligt för att få en startordning till det "riktiga löpet". För att ta reda på vad bokstäverna i ekvationen stod för skulle vi löpa upp till pelarna på Volden där det stod t.ex " (3.5+2)x4=D". När man löst hela ekvationen så var det bara att starta med uppgifterna; hälla i vatten i ett rör med massa hål i och komma på hur man ska hålla för att få upp vattnet till toppen av röret, springe ner i bunkermuséet för att finna svar på massa frågor, simma 400 m i inomhuspoolen och lösa en rebus m.m. vi läste fel på ett tecken på ekvationen i starten vilket gjorde att vi kom igång med det andra näst sist, men kom sen till slut in som lag 15 av 30 någonting, så det var ju bra!

Nu var det dags för frukost och 8.15 startade sen det andra löpet som höll på fram till mellan kl.12-15 beroende på hur snabb man var. cykeln var transportmedlet under det stora löpet och så fick man uppgifter längs vägen som man skulle klara av för att ta sig vidare. jag, Lise och carro tog in till Svendborg kl.8 för att vi hade kiropraktor tid (knak knak, du får träna det som inte gör ont, men inte springa (alltså volta)), sen gick vi till en av stationerna på löpet där eleverna kom och fick nya uppgifter och så. det var ju 20 grader varmt och stekande sol så det var underbart att vara ute, och vi gick sen också en tur längs med hamnen till en färja där en uppgfift var ett hoppa från 5,7 eller 9 meter ner i vattnet och hålla ett ägg i handen under tiden. shit vad det såg nice ut, dethade jag velat gjort!! 
efter ett tag åkte vi hem och mötte de som kommit i mål och väntande in de andra för att sen ha en prisutdelning och se allas solbrända axlar och kinder. det var en fin dag med mycket äventyr för dom som var med!

Bilder från hamnen och färjan där man hoppar ut. på bilden: alex otto gör volt från 9 m.


http://www.ollerup.dk/?id=935 här är förresten lite bilder från skoluppvisningen i Skjern för att par veckor sen. kommer också bilder in från äventyrslöpet snart tror jag!

Kommentarer
Postat av: sussi

Vad kul det verkar. Ta det försiktigt med ryggen bara, och hoppas den blir bättre snart! Vi ses snart!

Kram

2012-05-08 @ 00:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback