Godmorgon solstråle

Fredag idag! inga lektioner på schemat idag, men däremot blir det plugg på BMC med Ida, Carro, Daniel o Sandra för att kolla frågorna till seminariet om Mineralämnen på måndag. 

Ska iväg mot sciencepark gymet snart, det är medlems vecka så ska ta med mig Ida o Carro och köra Ass n Abs där! blir nice. även om träningsvärken i rumpan från Tabatan i tisdags fortfarande är påtaglig! men bota värk med träning eller? 

o snön den ligger där den ligger nu, o mer faller det ner hela tiden. promenad eller buss in till SP. 

Igår räknade vi ut hur mycket energi man ska få i sig varje dag om man vill ligga på exakt + - noll. jag ska tydligen få i mig dryga 2700 kcal/dag. MYCKET. men man äter nog lite minde varje dag så att det finns plats för en godispåse här och där och lite julgodis nu i december ;). men värt att tänka på ändå att man nog inte "får" äta så lite som man tror. sen om man ofta tar långa promenader har ett "rörligt" vardagsliv och tränar mycket så ökar självklrt förbränningen och mängden du behöver äta.


baka bröd

åh, lugnet med att baka bröd. älskar det. alla tankar på skola och måsten försvinner in i knådandet. sjukt klyschigt låter de, men ack så sant. Bakade ett Focaccia bröd med lök, vitlök och persila på ena sidan och bara grovsalt på andra sidan. har aldrig gjort focaccia, men tror det blev bra, jäste fint o hade sig i alla fall!

Vi ska ses hos mig imorn å laga moules frites med några i klassen så tänkte ett gott bröd passar fint då! blev även några små källarfranskor med resten av jästen.





mumsmums

SNÖ

Snön föll ner hela dagen igår i Uppsala och idag är det minsann ett vitt täcke över staden och termometern står på -1. fint och mysigt måste jag ju faktiskt hålla med alla snöälskare om. men praktiskt när man cyklar överallt man ska? NEJ.men mysfaktorn jämnar ut sig med jobbigfaktorn så det är okej. blir en härlig promenad i snön till skolan sen där vi ska räkna ut vårat totala energibehov utifrån en aktivitetsregistrering vi gjort på oss själva under tre dagar. blir intressant att se faktiskt, hur mycket energi/mat man behöver få i sig för att hålla vikt. 

Håller på att göra matlådor nu. måste bli bättre på de där. planera mina dagar lite mer. är ju borta nästan hela dagarna nu med skola, träning och annat så lunch i form av keso en påse frukt blir lite ensidigt i längden.. lax med spenat och varma grönsaker är det som puttrar på spisen nu!

Vill säga Grattis till en av mina bästa vänner Ellinor som fyller 24 år idag. Hoppas du får en underbar dag!!!




en bild från tidigare i höstas



det är nu man ska sova

... mm så är det. skola kl.8.15 imorgon. kan inte sova. eller har inte försökt så fruktansvärt länge men har nåt som gör att jag inte riktigt kan va lugn. en blandning av massa saker tror jag. kostregistreringsrapport, 2 seminarier på måndag, nollningsplanering, nästa tenta, föreläsningar att va förberedd till. träningar att träna, vänner att träffa, mat att äta... ja listan görs lång.. men egentligen är det saker jag vill göra, men ibland går känslan över o det känns som att det är måsten istället o då blir det lite jobbigt.men imorgon är det en fullspäckad dag, o på kvällen får jag mysa med min Carrolojsan (och pontus :P) o de kommer göra mig gott känner jag. hon är en sån jag bara måste få en dos av då och då! <3






dom här kanske man ska baka till jul? älskar att baka och saknar verkligen att göra det. på måndag ska vi ha adventsmys hemma hos mig med klasskompisar, då blir julkort, julsånger o julbak för hela slanten för att fira att rapporter och seminarier är gjorda. längtar!

TABATA!

Tabata dags!!!! yes, specialvecka på Campus gymet vilket betyder att dom lägger in specialpass. idag blir det Tabata - styrketräning med intervaller. jobbigt som fan tror jag, men blir skönt å svettas och återuppliva minnen från ollerup o tider när Tabata skedde en gång i veckan :P

börjar bli biff!

Man får ju promota lite med ett katshigt namn på inläggetså att nån går in och kikar här då & då!

B&J för 29 kr på icaväst tillsammans med 2 syskon och Vem vet mest med Richard Sjöberg blev kvällens höjdpunkt. nanananajs!
blev dock lite besviken på mig själv att jag inte kom på vad Etansyra heter med ett annat namn... (ättiksyra är svaret btw) men jag kände att med tanke på att en kille som läser på Chalmers högskola inte vet vad det första primärtalet är så behöver jag inte känna mig dålig. inte för att jag var helt säker på det svaret men nåt sa mig att det var 2 och inte 3 som chalmerskillen svarade, och fel hade ju han. mahaha.

annars har dagen bestått av flummplugg på BMC med Daniels oxidativa stress som huvudtema och allmänt gnäll från resten av oss som sidotema. inte helt fel ändå. om jag fick så mycket gjort är ju en annan femma.

malin är fint!!


oj kolla vad som händer efter massa pass på gymet ;)



And so it begins

japp, idag har första mötet om nollningen VT13 hållts. Det är vi kostvetare som ska nolla dietisterna som börjar i vår nämligen. det blir vår tur att hålla i piskan efter att blivit piskade i september! Ska bli askul!! men det är mycket att planera såklart. tror nog vi ska få till en toppennollning, vi är ju en toppenklass :D


efter möte och lite kaka blev det lite styrka och sen Zumba på Campus1477. skönt att dansa loss lite o inte tänka på så mycket annat än om man lyckas vicka lite på höfterna :P. efter det blev det pannkakor med brorsan, mums! nu är det snart dags för solsidan, way :D




livet är en fest

lördag idag, en regning helgdag med långfrukost med syskonen efter en toppenkväll med klasskompisarna igår på östgöta nation! fuldans, skratt och handstående i trapphuset, en väldigt bra kväll!


fick en släng av Ollerupsaknad häromdan. lägger in lite bilder för att stilla mitt gympabegär.

 

alla elever ligger ha bakkläder i snön och stavar ollerup. KALLT.
 

the wind will stop...



...it can't rain forever



händerna upp i luften!

torsdag redan, hej och hå vad tiden går. igår hade jag en hemma i lägenheten dag, vilket är rätt ovanligt för att vara mig. men när spontaninflyttningsfester dyker upp och utgång på snärkes nation då mår man inte som man brukar dan efter heller vilket ger en hemmadag med lite mindre plugg än vad de borde varit. men inte helt värdelöst ändå!
på kvällen blev de pizza och kolla på malins bilder från Paris, så nice! vet inte hur längesen de va vi åt pizza, ingen gång sen flytt till uppsala iaf :) det är gott ibland.

idag ska jag vara lite mer effektiv är det tänkt. blir pluggmöte på bmc med några i klassen för att  diskutera artiklar till ett seminarie vi har på Fredag, blir nog lite prat om kostregistreringsrapporten också. och så har dom fått in sån här salladsbar på ICA väst (ican precis där vi bor) så köper med en sån till lunch, nice!!


fastna för den här bilden malin tog, med fåglarna i luften o träde som komme in på sidan.. fint!

hårt arbete ger bra resultat!

ja, det fick jag veta idag när vi fick resultaten på andra tentan tillbaka. känns skönt! ger mig väl lite mer motivation till allt som ligger framöver. måste bara komma igång efter "ledigheten" nu. får ta och kötta onsdag-torsdag när vi inte har några lektioner, det blir bra! en sak i taget!



see you soon

så var det snart dags att bege sig mot Uppsala och hemmet där! haft en skön vecka i norrköping med massa fina vänner och familjen omkring mig. behövs ibland att ta en paus från verkligheten och ladda upp sig lite!! det känns som att det jättesnart jag ska hem igen, dryga månaden bara ju, annars brukar va runt ett halvår känns de som innan man ser norrköping igen.
 

hello cupcake

åh, det blev bak idag! äpplecupcakes med smak av kanel och ingefära

sen åkte jag ner på stan för att köpa en plattång, istället kunde jag få Ellies gamla och så blev de fika med henne o sötTheo istället =)



Nu blir det vin och middag med Elin och Jossan!



jo, jag är mycket gladare än vad bilden visar :D




minnen!

gud! var detta mitt rum!? en rolig grej med att komma hem till den stationära datorn är alla gamla bilder. hittade den här från mitt rum i villan vi bodde i fram till 2010, så fint det var! saknar..




Norrköping

Så har jag varit hemma ett par dagar. skönt att slippa alla vardagsmåsten som man har när man bor själv. skönt med diskmaskin, mat i kylskåpet och planerade middagar. skön med gamla vänner som finns nära en igen!


fina ellies toppensöta Theo. är lite småkär måste jag säga!


svårare är dock att finna nånsomhelst inspiration och motivation till plugg. speciellt inte när man ska läsa svåra, tråkiga engelska artiklar och skriva vetenskaplig rapport som jag aldrig gjort förr.. blä.

däremot har jag börjat kolla på "hela sverige bakar" som finns i programbiblioteket i tv:n, supernice och blir så baksugen. var jättelänge sen jag baka på riktigt. bakade ju massa förr! imorgon tror jag det får bli något roligt bak.


blåbärscheesecake från när mamma o pappa var här

sveriges konstiga väder

Det är ju fantastiskt att man alltid blir förvånad när hösten kommer
."Är det redan mörkt? klockan är ju bara lite efter fyra!"   
"8+ grader idag? det var ju -3 grader igår!"

men så är det ju, och tro det eller ej, det är så varje höst, men ändå har man lyckats förtränga det lite innan varje höst och hoppas att denna höst blir annorlunda, ultimat! men icke. men vad gör väl det, ibland är det skönt att vara inomhus också, och ibland finns det inget skönare än en ljummen promenad med regn hängandes i luften. 

jag ska iaf ta mig ut och mot Campus1477, där står gym och Zumba på schemat idag. blir skönt att skaka loss lite, har inte tränat på 2 dagar nu, längsta uppehållet på länge, känns skönt, men konstigt. välbehövligt iaf.

har även lyckats tvätta denna förmiddag, och så hade jag sönder 2 fina ljuslyktor från Indiska när jag åt frukost. tur att man inte har lättväckta syskon!

Idag är det Farsdag och jag vill krama pappa! du är bäst, alltid där i vått o torrt. 



det är hårt att vara student!

Ja, rubriken stämmer verkligen. finns alltid nåt man borde göra, alltid nåt seminarie att läsa på inför, nån uppgift att göra, några sidor att läsa i boken, och det finns alltid en tenta att plugga till. Men inte säga att jag inte trivs, det är superintressant, och det här är nåt jag faktiskt är intresserad av. Nu har vi börjat med metabolism, minrealämnen, energiomsätning med mera och i torsdags skrev vi tenta på område två som handlade om fett, protein, kolhydrater, järn och fettlösliga vitaminer(A.D,E,K). det kändes bra, skrev på allt och hde en bra känsl efteråt, men man vet ju aldrig vad resultatet blir! Efter tenta har det varit en heldel häng med kompisarna i klassen, igår var det vin och spel hos Sandra! Sandra bor typ ett hus ifrån oss, så skönt när man ska gå hem i kylan mitt i natten!

idag tillåter jag mig att inte plugga, har gjort en översikt på vad jag behöver plugga framöver och vad jag har att göra när jag åker hem nästa vecka, men annars får det räcka. ska kolla på film med syskonen och göra en fisksoppa med saffran. mysigt. 

just det , snart får jag en iphone! byter upp mig genom att förlänga mitt abonemang. så himla nice  ska de bli, äntligen får jag med ta del av smartphone samhället med appar för allting!


en lapp för varje seminarie,uppgift, tenta:P

tentapluggs paus på BMC


 

Bastu träning!

Ja, ungefär så kändes det 75 minuters (helv*es) jobbiga body toning passet idag på förmiddan där ventilatonen var ur funktion så att allt blev tusen gånger jobbigare och svetten rann som om vi alla befann oss i på en strand i Thailand och utförde passe (nej inte alls överdrivet). men igenom det kom man och skönt vare efteråt. Dock så blev jag inte särskilt mycket piggare efteråt, åkte till BMC för att tentaplugga efteråt, var där i sisådär dryga timmen. åkte hem och åt, städade litegrann (verkar alltid som det behövs i tentaperioder), och NU nu ska jag plugga, borde plugga, måste plugga!!! GAH. 

grenade molekyler med alfa och betabindningar, cellulosa, hemicellulosa, kolesterol, lipider, GI, protein, aminosyror, järn, hemjärn, retinol, vitaminer.. Så räcker det med plugg för idag ?

längtar till den 13 november, då tar jag tåget hem, lämnar tenta bakom mig och tar lite ledigt i norrköping en vecka ca. även om det måste skrivas rapporter och grejer så blir det iaf et avbrott med familj och vänner.

 
 

det blev fredag tillslut!

oj, vilken lång skolvecka det har varit! föreläsningar från måndag-fredag, rätt ovanligt för att vara universitet! Både bra och jobbigt kan jag känna såhär med mindre än en vecka kvar till andra tentan. går en klump i magen varje gång jag tänker på det och känner att jag borde ju plugga istället för att sitta här liksom. men vad fasen 5-6 dagar hinner man nöta in mycket på, för det är det de handlar om nu; nöta in! kolhydrater, proteiner, fetter, fettlösliga vitaminer och järn... inte så mycket ju men intressant äre ju, men att biokemiskt förstå sig på dessa ämnen är lite krångligt ibland måste jag erkänna medans att förstå att upptaget av järn i kroppen hämmas om vi dricker kaffe till maten är lättare att ta till sig! 

för att lätta lite på ångesten ska vi ses ett gäng i klassen imornkväll och göra hemmagjord pizza och köra "tentaspel" typ galenpanna där alla har ett vitamin i pannan och ska komma på vilket vitamin det är man "är". mysigt och roligare än att vanka av och an hemma själv en lördagkväll och "plugga".


bild från dagarna innan förra tentan!

ha en fin fredag allihopa!