Grattis & tillykke

vill bara ge ett stor stort Grattis till min älskade fina Ellinor som har fått sin lilla son igårkväll!!! jag har suttit i flera dagar nu och väntat på att få det glada beskedet  och igår så kom den lilla sötingen till världen. jag är så otroligt glad för din skull Ellie och kan inte vänta förrän jag får se det lilla livet in real life! kärlek till hela familjen.jag skrev alltså detta i söndagskväll men det publicerades visst inte.

Ryggont

det är inte kul att vara skadad på en idrottshögskola. I onsdags så hade vi styrketest (styrka, smidighet, snabbhet, hopptest m.m) uppföljt av beeptest, och efter det var det rytmeträning. Jag hade kört squat och ryglyft med tyngd när jag skulle köra situps med 15 kg, då kände jag lite lite smärta i ländryggen men inget farligt liksom. tänkte inte mer över det. sen körde jag beeptest och sen gick vi direkt till fristående träningen. kände mig lite stel i ryggen när jag luta mig framåt. sen började vi köra fristående och så helt plötsligt när jag gör en sidorörelse så tar det stopp. ryggen gör skitont och jag kan i princip inte röra ryggen utan att det gör ont. blir stillasittande träningen ut och går som Agda 85 resten av dagen och dagarna efter också. att ta på sig strumpor har varit ett projekt som heter duga kan jag tala om för er och att sa sig upp från sittposition har inte varit det lättaste heller. och till råga på det så har de 2 senaste dagarna spenderats med ca 40 elever från skolan som valt Fotboll på idrottsdagar. så vi har åkt buss till mittjylland - Ikast, där vi har spelat fotboll för fulla muggar i 2 dagar. jag har ju dock inte kunnat spela eftersom bara att gå har gjort/gör ont. men det var superkul att åka iväg iaf och det var ett skönt gäng som var med!

Idag har jag, Milla, Emma och Carro tagit bilen in till Svendborg där vi shoppat loss lite, inga större grejer då alla går på studentbudget men iaf! sen tog vi en välförtjänt lunch på Jensens böfhus, Meget godt! det blev supermör kycklingfilé för min del med salladsbar till och de andra åt pork steak och våffla till efterätt. Nu blir det nog rätt lugnt resten av dagen. jag går och hoppas på att min rygg ska sluta göra ont snart! 

ciao!


uppvisnings, fest och fotbollsdagar!

Hej hopp. så är det dags för en ny vecka och den förra har varit fylld av både det ena och det andra! vi hade ett "födelsedagskalas" i Fredags kväll, vilket betydde att vi skulle klä ut oss till barn  och så var det ett VOM hold som hade arrangerat lite roliga aktiviteter för oss Barn under kvällen.och så fick vi självklart lite barnkalasmat till middag innan; korv med bröd och pomme! 

På lördagen var det dags för terminens andra uppvisning med hela skolan. jag var ju inte med på den första så det var spännande. vi åkte i 2.5 timme till Skjern på Jylland. där plocka vi ut alla redskap och grejer in i hallen och så gick vi igenom på golvet det 40 min långa konceptet, sen var det gemensam uppvärmning (med hela skolans elever alltså, 205st) och sen var det på med våra uppvisningsdräkter och så körde vi! Det börjar med en introdel där alla elever är medi olika grupper efter vad för linje man går på skolan. sen sker det lite olika saker i 40 min framöver, vi är med på trampett som man kör på takt till musik och springer samtidigt som nån på sidan av en, fristående och ett airtrack koncept med massa olika volter och tricks i. och sen avslutas det med alla elever på golvet som kör en Swingdans del. det behöver nog ses för att förstå, men det var riktigt kul faktiskt och man blev glad av att göra en så stor grej tillsammans med hela skolan!

Efter uppvisningen åkte vi buss hem och sen var bara att byta om och göra sig fin för skolfest som lärarna arrangerat. Det Var en riktigt fin kväll med massa dans och liveband och mycket mer. väldigt lyckad kväll.

I dag är det snart dags för fotbollsträning för oss som valt fotboll till 2 idrottsdagar som är torsdag-fredag denna vecka då vi ska åka till Ikast och köra fotbollturnering.  Efter fotbollsträningen är det Statuscheck på gympatränignen då vi ska köra de volter vi kan nu och som vi vill köra på DM 2, det blir spännande. hoppas man har energi kvar efter dagens 2 träningspass som varit innan!


Ja tak!

åh tack för det, träningen idag gick bra! var länge sen jag hoppade trampett ordentligt nu och idag fick jag kört dubbel pik halv, dubbel sträckt halv, överslag sträckt halv. saker jag kan, visst. men ändå en bekräftelse och en ökning av självförtroendet. sånt behövs ibland!! Nu sömn. imorgon: träning inför uppvisning på lördag med hela skolan då vi ska göra friståendet sammansatt till en hel serie med alla teamgymare, trampettkoncept och tumbling/airtrack koncept, ja det ska nog bli bra. inte riktigt det man vill sätta fokus på, men vad får man väl inte göra i ett land som är fullt med uppvisningsgymnastik?! Godnatt.

tjejerna i damlaget hemma hos Helge, coachen, på mys efter DM1!

Back home.

Så har ju ett par dagar gått, snart en vecka sen jag kom tillbaka från USA och den underbara resan till Malin!!. Det tog inte lång tid förrän träningsvärken var tillbaka värre än nånsin och man är inne i Olleruplivet igen. råkade gå ut lite väl hårt på måndagen för att jag kände att jag var lite efter, vilket resulterade i väldigt mykcet träningsvärk. det börjar gå över nu, jag hade tur som inte var en av dom som hade fystest igår på Teamgym, istället had vi iofs hård cirkelträning på valgfag.

Nu är det snart dags för en springträning (alltså teamgym). dubbelpass. ska bli lite kött idag hade jag tänkt. har hamnat i en liten svacka. mest mentalt. måste få in i mitt huvud att jag kan mina volter!! ska försöka köra lite fri trampett, lite pegasus och kanske lite bane idag också. en genomkörare helt enkelt, får se hur länge kroppen orkar köra fullt ut. efter det blir det nog lite trampolin.
förresten så är jag glad för mamma och pappa ska komma hit och hälsa på mig den 18-20 maj! det passar även så bra att det är familjedag på lördagen här på skolan med lite fika och lekar och sånt. kan bli fett!

ciao!


The American wayJa, nu är det måndag förmiddag och jag sitter på University of Oregon och Malin pluggar. Vi har haft riktigt fina dagar här i Eugene, även om jag åkta på en rejäl förkylning som nu först börjar ge sig på riktigt (snörvlar och hostar fortf. dock). Jag tänkte mest förklara bilderna lite vilket berättar lite om det vi gjort. en längre historia om resan tar vi en annan gång!

bild 1. Jag, Malin och hennes vän Carla var på Sweetlife, som är ett bageri med helt underbara bakelser, tårtor, kakor, cupcakes m.m Jag åt en Turtle, som var en maffig och satans god chokladtårta! efteråt var det inte lika gott dock.. :P

bild 2: på väg till "the mall" så är det lite vackra träd i en park

bild 3: jag och malleballe är bara lite allmänt mojje!

bild 4: Jag, Malin, Malins roomie Aristion och hans vän Delaney är på Cornucopia vär dem har Eugenes bästa hamburgare (enligt Malin o Ariston iaf) och jag håller verkligen med, omg vad det var gott!!!

bild 5: ett vattenfall från Silverfalls som jag Malin och Carla åkte till en dag, en park där man gick en tur på ett par timmar och såg ca 6-7 vattenfall under hela turen. otroligt vackert!
Jag har det jättebra här hos Syrran! det är så skönt att bara umgås med henne igen och komma lite bort från skolan ett tag och ladda upp med nya batterier (vilket jag gör genom att bli sjuk..) är lite ledsen att det är så kort tid men tar tillvara på den iaf! Kramar från Eugene, Oregon, USA


DM avklarad, USA nästa!

Hejhopp vad tiden flyger fram när man har roligt! DM runda 1 avklarades i söndags i Gladsaxe tillsammans med Ollerup. jag tävlade i Dameholdet och vi kom på en tredjeplats med 47 komma nånting poäng. det är vi nöjda med, även om vi vet en hel del vi klart kan förbättra till nästa runda av DM då vi får med oss hälften av dessa poäng och ska slåss om första platsen med Danmarks elit!

de första bilderna är från hyggekvällen vi hade med damlaget innan tävlingen med lite utklädningstema, det var skoj! Anna var hippien sunflowe, emma var araben abdulah, carro var konstnär.. en superfin kvällmed ett jättebra lag!

Dessa dagar innan påsk är det uppvisningsförberedelser inför Påskstävne som de flesta på skolan ska åka på. Det blir lite kul, aldrig testat på nåt sånt förr och de lär bli många uppvisnigar denna termin.

imorn är det USA!!! omg kan inte fatta det.