Kærlighed til jer


Söndag den 29 Januari idag. Snart har vi varit här i en månad, herregud, en månad av Ollerup F12 har redan passerat. Det är inte okej att hela terminen går såhär fort!!

Vi har precis ätit brunch nere i spisesalen och sagt Grattis till kära Troels som fyller år idag! Efter brunchen smög vi in i köket med våra inhandlade tårtsaker och gjorde en fin "lagekage" med mosad banan, jordgubbsylt och grädde som fyllning o godispersikor och ljus i rött och vitt som dekoration. den blev jättefin och förhoppningsvis god. Ska försöka komma ihåg att ta ett kort på det sen innan vi äter upp den.

Vid ett tiden idag ska vi ner i springcentret för lite hopp och lek på trampolin. Troels har ett gäng av sina vänner här så vi lovade att va därnere med dom så vi kan hjälpa dom lite med att snurra runt lite därnere! Sen kvart i fem så är det ju final i Handbolls EM. Heja Danmark :) Hoppas ni får en fin söndag, det ska jag ha!



1. Anna, Milla, Carro & Troels igår på parkeringen vid skolan. 2. Milla, Emma & Lise på CD. 3. mina 2 stickningsprojekt.4. Snöiga Ollerup

Lördag i Odense


bild från kättsättersgatan i julas. det har kommit snö här också nu!! myspys. så idag gör vi ett nytt försök och åker in till Odense för shopping på stan och IKEA. blir en fin dag med Camilla, Carro och Anna :)

Gillar't

HELG! JA TACK!

har haft en relativt seg vecka. har varit förkyld och inte haft så stor träningslust pga det. och därför så har träningarna heller inte gått så bra. Ska bli skönt med en frihelg där man får bestämma över sig själv, göra det man vill, mysa med sina vänner och bara ha det nice! HYGGE som vi säger på danska = MYS. 

Vi har haft personliga samtal på Teamgym denna vecka. vi har fått fylla i mål och sånt, + att vi gjorde ett fysiskt test så har vi snacka med en av våra tränare, jag pratade med Kenneth. Det var jätteskönt att ha samtal med han faktiskt. han är väldigt sympatisk och bryr sig om en och försöker verkligen hjälpa till med det man har problem eller svårt för. Så vi ska nog lösa det som är svårt tillsammans! Samma sak med Helge. han pratade med mig efter träningen igår då det inte gått så bra bakåt och så diskuterade vi lite om hur vi ska göra för att övervinna min spärr för bakåt. känns bra att tränarna verkligen är engagerade här på skolan!

Nästa vecka är det OD vecka inför OD dagen på lördag som är en gymnastikarrangemang på skolan där det kommer typ över 2000 människor till skolan för uppvisning och för att titta på gymnastik. spännande! ha en god weekend!

Odensetrippen som misslyckades




Ja, som man kan se på första bilden så var det inte så mycket liv i Odense idag som vi hade hoppats på. jag, Emma och Milla tog en tripp med Troels Golfie till Odense för lite IKEA och cityshopping idag. först kom vi till city som var lika stängt som en mussla, och sen när vi läser på öppetskylten till ikea står det Söndagar 10-17 *), varav * = öppet första och sista söndagen i månaden, for helvede! så det blev ingen shopping för oss inte. istället blev det en glass på Mc Donalds och tankning av bilen. härligt med en liten road trip iaf.bara skönt att komma utanför skolans gränser ibland och andas lite vanlig luft och inte ollerupbubbel luft. även om den luften är sjukt nice så kan man behöva växla lite ibland så man kan uppskatta bubbelluften!


idag på eftermiddagen var det konsert i OD hallen på skolan. det var en orkester tillsammans med en jätteduktig kör från en Efterskola här i Ollerup som uppträdde, tillsammans med några elever från vår skola som dansade lite valser m.m. det var en jättefin konsert. höjdpunkten var helt klart när de körde bohemian Rapsody, gåshud av sången!
har börjat känna mig lite förkyld under dagen så det blev ingen köttstyrka som står på schemat. tog en halvtimmes lugn cykling istället med Milla och nu ligger jag i sängen med varm choklad och ska försöka somna tidigt o hoppas jag vaknar pigg och redo för en ny skolvecka!


air pub hade en helikopter ovanför sin restaurang :P

Statuskoll!

god eftermiddag på er! så är det lunchrast och jag ligger på mitt rum med ett egenstickat illrosa pannband framför mig!! sjukt nöjd att jag hann klar med det. det gick så skit dåligt första gången och jag fick ropa på lärarn hundra ggr för att få nån bukt på det. men idag körde det på och jag fick pannband, inte perfekt, men jag har gjort det själv iaf!


snart har vi statuskoll på teamgym träningen, så de ska se vart vi är, hur bra vi är i nuläget och så.. är lite nervös. trampett känns okej, mn tumblingen känns inte alls bra i nuläget, + att vi kör på airtrack för vårt nya tumblinggolv inte kommit än.. men det ska nog gå fint! bara å kötta!

just det,, Carro och Hanna är ju på besök från Sverige, skojsigt!! :)

morrn morrn!

hej hopp! kl är 8 och det är snart dags att starta dagen. .eller fortsätta starta dagen. har ju redan ätit frukost och haft morgonstädning, näst på schemat kommer morgonsamling, dubbeltimma stickning, lunch, rast, dubbeltimma(3tim) teamgym med statuskoll på redskapen, kvällsmat, frit center med Helge, SOVA. härlig dag! hoppas man har energi nog till allt. skönt att börja dagen lite lugnt iaf med stickning, som jag är sååå bra på. haha. herregud! 

måste dra! tjingeling



lite bilder!


tyckte det var dags för lite bilder. har varit lite dålig på det nu i starten. inte haft tid helt enkelt! men översta bilden är i alla fall mitt nya rum här på skolan. ser ju i princip likadant ut som det förra, inte är det större iaf! jag har fått en roomie nu också förresten, en POLK tjej som heter Tilde. Men det är inte helt hundra att hon ska bo kvar hos mig för dem snacka om att alla POLK elever ska bo på samma ställe. men vi får se hur det blir med det. hon verkar jättemysig så vore fint om hon stanna. annars får jag göra mig en dubbelsäng helt enkelt!



lite bilder från första festen förra lördagen. 1:a bilden är Camilla, Anna och Carro, 3 av svenskarna som är här. den andra bilden är på Daniel från Danmark och Lise från Norge som satt mig emot mig i början av festen, sen så skulle vi byta platser lite då o då för att snacka med fler människor så dom försvann ur mitt sikte efter ett tag tyvärr. den sista bilden är min teckning som jag gjorde till festen, alla skulle göra en teckning med något på som beskrev en själv. sen när man bytte plats så skulle man byta teckning med den mittemot och så skulle man gissa vad sakerna stod för.för dem som känner mig är det nog ganska uppenbart; jag är svensk, jag är gymnast, jag tycker om att resa & lära mig nya språk o lära känna nya kulturer, jag har 3  gosedjurs Köörven grisar! den bästa gissningen var en som trodde att grisen stod för att jag bodde på en bondgård, haha!

ha en fin lördag!

tiden flyger fram

hej hopp. så har den första skolveckan passerat och vi ska snart ha vår sista timme för fredagen innan det officiellt är helg. fotboll står på schemat för mig, vilket är den sport jag fick nu första perioden. jag valde simmning men de fick jag inte. men fotboll är kul så jag är glad ändå + att det är högre nivå denna termin vilket är kul också! 

vi hade gympa förut idag med lite teknikträning och sen Tabata styrka som är en uthållighetsstyrke program med intervaller. det är 8 olika stationer, så går man runt i grupper och på varje station kör man 20 sek, vila 10 sek x 8, sen byter man station. sjukt jobbigt, men jäkligt bra träning! lite krampkänningar i benen nu bara :P

igår hade vi första kött-träningen. langade lite hel in halv ut på trampetten iaf. inte helt tillbaks som innan lovet, men nästan! det är kul :D

ikväll blir det nog lugna stugan tror jag minsann. och imorgon är det nån uppvisningsgrej i odense som några av oss ska åka på. hade fint! puss

5 januari

oj, klockan är mycket jag vet att jag borde sova gott vid det här laget för att vara pigg och glad imorgon! men några snabba rader kan man väl få ned innan sömnen kallar iaf!

relativt intensiva första dagar, dock inte lika intensiva för oss gamla elever som för dem nya. vi hade vårat första teamgym pass idag. många nya  människor. mest killar faktiskt vilket jag blev lite förvånad över för det är alltid övertag av tjejer på skolan känns de som. men det ska bli kul. vi körde mest grunder idag så fick inte riktigt se hur duktiga alla var, men vet att det kommit en hel del bra gymnaster iaf.

var ute och sprang för 2:a gången sen jag kom hit med troels ikväll också. vi snacka innan lovet om det, och jag fråga om han ville gå ut o springa med mig 2-3 ggr om veckan för  min kondis har blivit skit, och det ville han. så vi har löpt typ 2.1 km, riktigt fort 2 gånger nu. känns som det är bättre att få sån kondis när man är gymnast än uthållningskondition liksom. just nu äre förjävligt å springa, men det blir bättre för varje gång och varje löpsteg får man komma ihåg!

just det, jag har fortfarande ingen roomie :( lite tråkigt faktiskt. tror nog att det kanske kommer någon eftersläntare som får äran att flytta in med mig, det vore trevligt. annars så är det ingen brist på gäster på rummet, jag har ju en hel extra säng där folk kan slappa på liksom, så det är ju en liten guldkant med det iaf!

kram och puss

välkommen hem

Så var man tillbaka på skolan. idag har det bara varit de ca 40 eleverna från hösten här (& milla:P) och imorgon dräller de 170 resten in på skolan, det blir jäkligt spännande. tror vi kommer stå som frågetecken i början och inte riktigt veta vart vi ska ta vägen!

resan till skolan gick bra iaf, det är regnigt och jävligt härnere på Fyn. Men vi har kramat alla vänner, ätit mat, snackat skit, kollat på Svendborgs träning, hoppat lite trampolin, thémys, visat Milla runt lite. Ja, det har varit en bra första dag och imorgon är det inte frukost förrän kl.8! FEST! men nu är jag riktigt trött så lite sömn i mitt nya rum, HV2, är välbehövligt och imorgon får jag veta vem min roomie är, spännande!!
säger som Niels-Henrik - välkommen hem!

Malin Andersson

oh syster. Malin du saknas mig!