Gävle

Så har mina första dagar i gävle susat förbi. Jag och Carro har gått på samma schema de här första dagarna ute på Restaurangen så vi har cyklat tillsammans ut till Huseliiharen. Det har varit superkul att jobba! Alla där är hur sköna som helst och jag trivdes direkt. Det är skön stämning och jag ser fram emot tills jag ska dit igen. Nu är jag lite ledig så ska vila ut mig, turista lite i Gävle och träna lite. Det känns som månaden här komma flyga iväg, vilket är både bra och lite tråkigt. Bra för det betyder att man har det bra och tråkigt för då är ju nästan sommaren över. 

Restaurangen är har en jättefin meny där fisk är huvudtemat, men det finns även kötträtter som oxfilé, vildsvin, biffstek och köttbullar. Fiskrätterna är bla: Aborrfilé, halstrad och stekt rödingfilé, varmkokt lax, kallrökt lax, strömmingfilé m.m! Hur god mat som helst, så finns det fina förrätter och efterrätter också. Efterätterna har jag fått göra nu för Åsa, en av dom jag jobbar med hatar de, vilket passar bra eftersom jag älskar att göra efterätter! restaurangen ligger precis vid vattnet lite utanför Gävle, så utsikten är östersjön och sgelbåtar vid hamnen, helt okej ställe att jobba på!


bild från ollerup, sista dagarna hängde dessa i en lång rad utanför vardagsrummet, på lapparna skrev alla något de knöt samman med skolan. jättefint

Så far jag Norrut

Ja, idag går tåget mot Gävle och till min lilla Lollo, Carro! I gävle ska jag arbeta på en fiskrestaurang, i köket. Jag och Carro ska bo hos hennes Farfar som bor i en villa i Gävle. Carro jobbar som servitris på restaurangen, det är genom henne jag fått sommarjobbet! Det ska bli spännande, roligt! både skönt och jobbigt att åka ifrån Norrköping så fort igen. Men, jag är ju här lika snart igen, en dryg månad på sommarn flyger ju förbi!

Tittar du upp så är där en vägLinedanse - välje livet
hvilken er din vej?
fölge hjertet
uforfär
det
sige ja og nej!

Tro mig når jeg siger til dig
det störste
det ser man kun i det små
og kigger du opad er himlen blå

ud af sorgen vokser lykken
og livet
i påskens evige fest
de starkeste rödder har träer i bläst

"hur känner du för att vi ska åka hem?"

att vakna upp här sista morgonen på skolan <3

packningen


jeg savner det

Miss it. Miss you


Outro days why are you here already?

Ja.. så är det våra sista dagar här"SHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH" , tabu, inte snacka högt om det!!!!


Idag var det elever vs lärare i massa olika sporter, kul att se tränarna och lärarna svettas lite, i vanliga fall är det ju tvärtom. Sen har det varit öppet hus här ikväll, så vi hade uppvisning. igen. Det gick bra. många trötta och många som inte var med, men det gick bra för mig, jag var med på det jag brukar vara med på; introdansen, dubbel sträckt halv och dubbel pik halv på trampett (jag & emma körde exakt samtidigt, fett), teamgym friståendet, sträckt handvolt barani på airtrack (inte min favvo men satte den idag) och sen hjulning flickis flickis och sidvolt som lite "extragrejer" på sidan., och sist men inte minst vår swingdans som avslutning. Det är såå kul att vara med på såna här uppvsingar, det är ju inget vi har i Sverige direkt. här har vi liksom gjort ett 40 min långt uppvsiningsprogram med bra musikbyten och bra sammanflytningar när nästa grupp ska in på golvet, redskapen bärs in snabbt och strukturerat, ja allt klickar liksom och det är hur bra stämning som helst och askul att kötta lite framför publik fler gånger en de få gånger man får göra det på tävling. det är ju därför man går i Truppgymnastik ju! Så idag gick nästan allt felfritt för mig på uppvisningen och på söndag när det är den sista uppvsningen ska allt sitta som en smäck! 
och vi hade simhoppsshowen sen också ja, den gick rätt bra, inte så mycket vilt där för min del, men det är många killar som showar rejält, och idag vare ett gäng som körde i gympadräkten vi har till uppvisningarna, fast utan shorts eller byxor.. lagom snyggt!

här kommer lite bilder från vår Jyllandtur. Vi var i Silkeborg i en park där man kunde paddla kanot m.m och några killar tyckte det var kul att utamana ödet lite!

Tour de jylland

Yes, nu är det dags för ollerups elevhold F12 att åka iväg på en liten uppvisningsturné på jylland. Vi åker idag kl.13 och kommer tillbaka tisdag sent på kvällen. Det blir härligt att åka iväg lite med alla fina människor här på skolan och göra några feta uppvisningar! mindre en vecka kvar, kan inte fatta, vill inte fatta.


Träningar och festkvällar

godkväll. Lördagkväll som har bestått av att stå på "balkongen" runt springcentret tillsammans med typ alla andra skolans elever och titta på uttagningen till Elevholdet. Elevholdet är ett uppvisningslag med gamla elever från skolan som gör en ca 40 min lång uppvisning med Rytmiska serier av tjejerna, volter av killarna, rytmedel av drängarna och så lite gemensamma delar tillsammans tjejer o killar. Det är en riktigt häftig uppvisning och jag tror det är riktigt kul att vara med i Eliteholdet. tycker dock det är lite synd att tjejer endast kan vara med i rytmedelarna och inte i voltdelarna.. men men.  http://www.youtube.com/watch?v=as-M7tutivk här är en länk till Elitholdets uppvisning på elevmötet i år, värt att titta på om man tycker om gymnastik i alla dess former. 

http://www.youtube.com/watch?v=gs_RUPIW-VE
här är våran uppvisning från Elevmötet. Det är det uppvisningsupplägget vi kör varje gång när iv har uppvisning.

Annars har dagen varit ganska seg, har varit lite trött. vi var ute igår, på Heidis. Det var riktigt kul, kom hem vid 3 tiden, vilket räknas som tidigt när man är i danmark eftersom de flesta uteställen har öppet till de sista vill gå hem. att komma hem runt 5-6 tiden är inte alls konstigt här. själv är jag oftast trött vid 3 och vill hem o sova.

Annars har de sista dagarna innehållit en hel massa gympa. superkul och sorgligt på samma gång. jag vill inet flytta härifrån!! och just det, i torsdags hade vi koncert på skolan med bandet. Jag spelade bas till en dansk låt, lite ackord på piano till I will Love you monday, Köra på Paradise med Coldplay och sjöng duett med Terese på Logical song med Supertramp. det hela fick rätt fint faktiskt, det var kul, inte lika läskigt som förra gången vi hade koncert på efteråret.


Sveriges Nationaldag!

Hurra hurra för Sverige idag. Vi satt i godan ro och åt frukost i morse kl.7.15 som vanligt, och så kommer Morten våran pedagogiska ledare på skolan och säger tillykke med dagen. "..eh.. tack.." . JUSST DET. det är ju vår nationaldag idag. haha. Bra att nån uppmärksammar det iaf! Dagen till ära firas med att sitta i opeholdsstuen och göra träningsprogram inför sommaren och äta av Millas födelsedagsgodis. bild på min första rubiks kub som jag löst helt på egen hand utan att fråga om hjälp eller titta på nån fusklapp. go go go! lite nördigt, ja. men sjukt kul faktiskt! :P det är ju bra att man stimulerar hjärnan på nåt sätt efter 9 månaders ferie Ollerup Update!

Hej hopp. sitter i klassrum 5 och tittar på Magnus Betnér i bakgrunden. Det är Danmarks grundlagsdag idag (nationaldag alltså) så det har varit specialdag, tyvärr ingen träning alltså. på förmiddagen hade vi lite tråkiga timmar med info om Danmarks historia typ. sen på eftermiddagen Har det varit firande här på skolan för oss och allmänheten i Ollerup, så det har varit uppträdanden med sång o musik, och så har vi haft vår udspringsshow/simhopp igen. Det var superkul, vi hade även Snogdal som kommentator som var störtskön och så blev det självklart en hel del grymma hopp från 10 meter och massa dåliga landningar också så att hela publiken skriker AJ. 


första bilden är från 10 meter, när uppvisningen var idag var hela trapporna + all plats på sidan om poolen fylld med människor!

I helgen var det fest på lördan efter elevmötet på dagen. så ala gamla elever som var där var med o festa. jag gick o la mig vid två nån gång men det var några som tyckte det var nice att festa till kl.7, så kl.7 kommer 3 killar in på mitt rum, bara Mathias jag känner, de andra går inte på skolan, så sjunger de födelsedagssången och håller på o drar i mitt ben o tar upp köörven o ja, jag vet inte vad. en aning surrealistiskt, men roligt såhär i efterhand. när jag till slut fick dom att gå ut från mitt rum så hörde jag hur de gick in på ett rum längre bort i korridoren o sjöng också. en timme senare var det visst några som tyckte det var nog och körde ut dom från vår korridor!

Vi har börjat med redovisningar av projekt i Teamgym, man har fått välja ett ämne att arbeta med och så fördjupa sig inom det, jag valde att arbeta om bakåtvolter, dubbelsalto, och analyserade det och filmade lite teknikövningar o sånt när jag kör det. mitt mål är att göra det innan jag åker härifrån!!


En Fredag på Ollerup

Dagen idag, Fredag (lite annorlunda från vanliga dagar, men inte jätte:
Frukost 7.15-7.40
morgonstädning 7.40-7.55
samling i OD hallen 8.10
Alla fick en uppgift inför Elevmötet lördag;
stå i köket och skala morötter 8.10-9.45
rast, förfriskning 9.45-10.15
gymnastik 10.15-11.30
lunch 12-12.30
rast/sova 12.30-14.15 
träna på volter från hopptornet 14.15-15.45 (kallt!)
flytta redskap till ID hallen + generalprov Uppvisning 15.45-16.45
förfriskning
info om Elevföreningen 17.15-17.45
18-18.30 middag
"skol"dagen slut.

imorgon är det elevmöte, vilket betyder att gamla elever får komma till skolan och så är det lite arrangemang här på skolan. bla uppvisning av oss och flera, udspring/hopp från hopptornet gjort till en litenn show, jag ska vara med och göra 1½ volt i pik till dyk från 3 & 5 meter! Sen är det fest och middag på kvällen. blir en lång men rolig dag!

godnatt.