partydags

ah saker ser bra ut! förutom himlen som idag är otroligt grå och trist. tusan också.. det är det man får för att man går och hyllar vädret nere i skåne och säger att det är så varmt och skönt och att jag svettades till och med ute igår..  idag ska det ju va fint väder! det är ju Novischfest ikväll. och dem som känner mitt hår vet att det inte klarar minsta gnutta fukt, då blir det Miss krulltott som kommer fram. & på tal om hår, jag har färgat håret! mörkbrunt, lite höstigt fint sådär. jag ringde R och sa att jag hade en överraskning, men att jag inte visste om han skulle märka den ( ni  vet killar kan va lite ouppmärksamma på sånt). sen när han såg mig blev han nästan arg för att jag inte trodde han skulle märka nån skillnad. skillnaden vvar visst ganska stor:P.. bild kommer snart=)
Igår var vi hemma hos en urmysig tjej från Malaysia, Wen-xin. där var det lite middags-knytis med massa fin mat och kakor. jättekul sällskap och en lagom mysig kväll. mindre mysigt var att vi var tvungna att gå hem pga R:s cykel och sen började det spöregna. buäh!
nu blir det lite lyxfrukost med äggmacka & yoghurt! namnam


Hasta Luego, besos

Lost in myself

då var jag officiellt en pluggis då. en student kallar vissa det också. ett kännetecken på detta är att man känner att borde plugga i första hand istället för att göra andra saker. ska jag åka in till stan? nej jag borde plugga. osv. men det är lite skönt på nåt konstigt sätt också. men bara lite skönt.
igår förtidsröstade jag och Richard. känns bra att bidragit med min åsikt och röst till valet!  eller ja.. jag vet inte. känns inte som min spontanröst gör så jättestor skillnad. jag har ju inte ens orkat sätta mig in i varrörelsen.
igår blev det Idol och potatisgratäng med brunsås och biffar. sen filmen swordfish. fredagen kom som ett slag i ansiktet och ingen av oss var särskilt partysugna.
idag däremot! japp. snart är det dags för skattjakt med kalmar nation. vet inte riktigt vad det betyder men det blir säkert superkul! sen är det middag och fest på Kalmar för min del. och richard ska på sittning för ekonomer.
träning imorn? jag behöver motivation.. fan vad svårt det är utan det vanliga laget. :( vet inte om jag pallar.

hooked on a feeling

hej. det som blir nerskrivet jusst nu kan inte så många få ut nånting av förutom jag själv tror jag. .
det är svårt.. eller är det svårt för att man tänker att det är svårt? jag vill bara vända på det, se det från ett annat sätt, på ett annat sätt. se det ljusa inte det mörka.. det verkar så lätt för vissa ju. och visst i många sammanhang är det lätt för mig med. jag är inte den som negativ. oftast. men när det gäller detta.. fan varför ska det var så difficile?
nåja, slut med klagande. idag börjar min sista kurs, sen har jag alla mina kurser, så ska jag bara klara av dom också! har gått från 0-100 den här veckan. haft supersoft i 2 veckor, sen nu byggs de på mer och mer för var dag som går. De kurser jag ska läsa är iaf:
  1. Historia A , flexkurs vilket innebär att jag får bestämma all tidsplanering m.m själv. jobbar mest hemma.
  2. Spanska steg 1, heldistans kurs, läser hemifrån via en kursbok + internetkontakt och webbövningar.
  3. Naturkunskap B, också Flexkurs, kommer ha lektion 3tim/vecka tror jag, resten får jag göra hemma.
  4. Swedish history from a nordic perspective , uni.kurs. 1 gång/veckan+ hemmajobb.
nu ska jag läsa lite Historia. har varit ute och sprungit i 50 min! jobbigt. men lite form på den här kroppen skulle inte sitta fel. hejhop
vill ge ett stort plus till att prata i telefon. det är fantastiskt skönt. för ett tag så glömmer man avståndet och det känns som vanligt igen. <3I'm gonna make it, not break it

bonjour

idag är det en grå dag. vädervis. det har varit sol nästan varje dag sen vi flytta hit ner faktiskt så lite skönt är det med lite höstgrått väder. fast jag ska åka in till stan snart, då kan det gärna inte regna! annars vädervis här (vet inte ens om vädervis är ett ord men jag använder det nu iaf!) så har det blåst väldigt mycket! jag har för mig att pappa nämnde nåt om att det kunde göra det mycket härnere. måste han alltid ha rätt om allt ? blåsten innebär att det tar mindre än en kvart att cykla in till stan hur lätt som helst eftersom det är lite nerförsbacke till stan. men hem. ack och ve. hem får man kämpa som ett djur i lite halv uppförsbacke och en vind som hugger tag i en och gör så man får lust att skrika mindre vackra ord ut i vinden!
I onsdags var jag på min första truppgymnastik träning här i Lund. tränade med Lugi som dom heter. det var ett skönt gäng med tjejer från 15-23 år. nivån låg mellan jsm/sm, så jag tror jag kommer passa in bra där. De har en grymt bra hall, eller tja, redskapen är bra! Md gropar både bakom tumblinggolv och trampett + en trampolin som ligger vid groparna så man kan hoppa från trampolinen till grop, perfekt! idag har jag träningsvärk i typ, hela kroppen efter mördarstyrkan efteråt med Tim. men han hamnade lite högre upp på min lista sen när han skjutsade hem mig. vi tränar nämligen längst ut i väster av lund. vart vi bor? längst ut i öster! men hursomhelst så hoppas jag på en rolig och framgångsrik gympahöst! det känns bra. och så kommer ju EM i truppgymnastik i malmö i oktober som kommer bli grymt kul då mina gympabrudar kommer hit :D! <3

let the pictures speak for themselves


get ready to tumble

Hej på er. den 2:a veckan i Lund påbörjas nu. den ska bli rolig. börjar uni. imorn. "Swedish history from a nordic perspective" -say what!?  nej jag vet inte vad det är riktigt, och jag är inte säker på att jag kommer förstå särskilt mycket, men vad gör väl det?

& på Onsdag... ska jag börja träna truppgymnastik igen! Lugi gymnastikförening är min nya förening om allt går som det ska =) ska bli sjukt spännande, läskigt och roligt. hoppas att laget och tränarna är bra! inget kommer ju slå mitt ÖGG lag, men nåt i närheten av dom vore ju perfekt.

nu är alla tavlor uppe i lägenheten, ska ta bilder och lägga in här nästa gång lägenheten ser topnotch ut. 
Ciao Bellas

 


personbeviset from hell

Hej på er! nu har de första dagarna rullat iväg härnere och det känns riktigt bra faktiskt. kan fortfarande inte fatta att det är min egen soffa jag sitter i, i mitt eget vardsgsrum och kollar på Tv ibland. men det börjar sakta men säkert sjunka in att det faktiskt är våran lägenhet, inte bara nånstans där jag är på semester.
har gått med i kalmar nation för ett par dagar sen. både jag och R blev medlem där, det kändes lite lagom stort, vilket är skönt så man kan lära känna folket där bättre. Så på lördag ska vi baka till brunchen som dom har där! ska bli jättekul.
idag ska jag fixa det sista med de kurser jag ska söka. sska gå till komvux med mitt efterlängtade personbevis där det står att jag är FOLKBOKFÖRD I LUND! jisses vilket besvär det blev igår. jag måste berätta om den här bara för att när dagen var slut så hade jag lust att både gapskratta och storgråta!... anyway, såhär gick det till:


jag kollade dagen innan att bussen ut till skatteverket (där jag skulle hämta personbeviset) gick en gång i timmen, och det gick bara den bussen dit. jag gick till busshållplatsen. tusan. fel sida av vägen. på rätt sida av vägen gick bussen om 40 min. nåja, jag väntar.
när bussen väl kommer säger busschauffören; det här är en servicebuss så det kommer ta jättelång tid för dig att komma dit. men ta buss nr 6, den går dit du ska!
jag- nej, det gör den väl inte!?
chauffören- jodå.
okej, jag går ut ur bussen igen och ser sen på tabellen att jo nr 6 går visst dit, och inte nog med det den bussen har säkert åkt förbi mig typ 5ggr under tiden jag väntat på buss nr11. suck! aja, jag tar buss nr6 åker dit jag ska letar en stund sen ser jag skylten . SKATTEVERKET, tack gode gud! går fram rycker i dörren.låst. ser en skylt " vi har flyttat till stora södergatan 45"... VAD F*N! jag tänkte ju inte ge upp nu, så jag börjar leta går omkring i 30min typ helt slut och hittar den inte, för jag går omkring på söder vägen och tror det är rätt. ringer R som hjälper mig och sen tittar jag på kartan och ser vägen! tar bussen dit och ser att det ligger jättebra, mitt i stan, hur lätt som helst att hitta. jag går in, får personbeviset på 1 minut. TACK. vilken härlig dag.  till råga på allt så kommer vi hem sen. hämtar posten. och vad ligger inte där!? jo 2 kuvert från skatteverket med personbevis i som jag skickat efter nån dag tidigare som det enligt dom skulle ta en vecka att få. hmm... IRONI PÅ HÖG NIVÅ.
så. tack för att ni läste. hade fint, puss!