stapla ved!

update. oj oj. dagarna flyger iväg med jobb, småresor, lediga stunder. igår var jag och carro i uppsala efter jobbet, efter mycket stress hann vi till Fyrishov för att träna gympa för första gången på en månad. kul att köra igen!! kul att se hur hallen är i uppsala! sen  blev det tåg hem och cykeltur hem till Hille. vi cykla nog typ 3 mil igår + träning, alltid nåt de! Idag börjar jag kl.14 och jobbar till sent, det är trubadurkväll och buffé på restaurangen så det blir lite annorlunda än vanligt. fast fram till kl.17 är det iofs öppet som vanligt med gäster och mat från menyn. lär vare smockat idag när det är solsken o supervarmt!

På förmiddan idag efter frukot o efter Carro åkt till jobbet hjälpte jag Bengt med att lasta in ved i vedboden. huhu! stekhett i solen, svetten rann. 2 kubikmeter ved som las på skottkärra och rullades iväg till vedboden för att staplas. blev ett par omgångar o ett par timmar. men rätt skönt när det är klart! känns som det minsta man kan göra när man får bo här! :)


bild från bologneparken i gävle, konsert o kongress huset i bakgrunden om jag minns rätt!

Malin är hemma!varit i uppsala sen i fredagskväl och myst med mina syskon. Malin kom hem från USA efter ett år i Eugene, Oregon som utbytesstudent. Men nu är hon hemma och det är jag glad för. Vi har bott i vår framtida lägenhet i helgen, en 4:a; 3 rum, ett vardagsrum, kök, toalett. en rätt fin lya, ska bli kul att fixa den ordentligt senare i Augusti!

Big decisions

Idag får man veta om man kommer in på sin utbildning man sökt till hösten. Det är stora besked. och när det har kommit ska så småningom storaa beslut göras. Jag är inte så bra på sånt. Jag är bra på att gå och tänka jättelänge vad jag ska göra och ha en bra plan. men de senaste åren så har plan A plötsligt blivit bortskuffad av en impuls plan B. Frankrike, Lund, Ollerup.. vad blir det i år? eller är det i år jag faktiskt kommer hålla mig till min plan A? Uppsala. Jobb eller plugg. Plan A är plugg plan (med litet) a är jobb i Uppsala. Vi får se, låt ödet bestämma, och antagning.se också för den delen. Börjar arbeta kl.12 idag och beskedet kommer kl.13. Men Carro har köpt en Samsung galaxy S så jag kan låna den o logga in på jobbet o se om man kommit in. spännande! Idag är det långjobb till kl.22.30 ca. Men det ser ut att bli blixtrar o dunden idag så frågan är hur mycket folk som vågar sig ut till Husse. Om inte annat så ska de väl förberedas till Buffén imorgon med live-artister. 

Har löpt 2 morgnar i rad nu, 4 km eller nåt sånt. Känns bra, varför gjorde jag inte det från början? Nåja, cyklar ju dryga timmen varje dag, 2 mil o lite mer så det är ju alltid nåt, så sitter man ju inte ner på jobbet heller vilket är skönt. Kunde ju va bra om man inte var en degklump den 5 augusti på Camp Ollerup...


bild från nån gång i danmark.

ledig dag!

njuter av veckans enda lediga dag. ack så skönt. regnet faller och det känns inte mer än rätt att ligga i sängen och halvsova med musik i öronen. har jobbat dryga 50 timmar den här veckan så lite vila är välbehövligt. men jag hoppas på lika mycket jobb veckorna framöver ändå, det är ju därför jag är här :)

lite annat hinner man ju med iaf.häromkvällen åkte jag in till stan efter jobbet där jag mötte upp Carro, Sofia och Hedvig, det blev lite vin och lakritsshot och sen testade vi på Gävles Nattliv. en rolig kväll som avslutades med en cykeltur hem till Hille när det började ljusna, med en tur förbi Max på vägen.

Igår var det abonnerat på Husse, bröllopsmiddag var bokat. Så jag och Carro lagade god lunch hemma och sen kl.14 började vi jobba. Det var kul att se hur det funkar med beställnings och Cateringjobben Lena har också. Vi gjorde tunnbrödssnittar med skagenröra till tilltugg, "3 smaker" till förrätt; gubbröra, älgkött och lax. majskyckling med örtpotatis och sås till varmrätt, och jordgubbstårta till eftterätt och som bröllopstårta hade lena gjort den i 3 våningar, superfin! Blir kanske nåt mer bröllops senare i Juli som jag får jobba på också =)
things i miss..

ett par ord från en arbetande!

Ja, så har man bytt ut sina rutiner. det som förr på Ollerup bestod av tränings och chill är nu istället arbete. Det går fortfarande bra på jobbet, jag kommer in i hur allt funkar mer och mer och får och också fler arbetsuppgifter varje dag. Vilket passar bra för i takt med detta så ökar även antalet gäster på restaurangen så jag är glad att jag inte är helt vilsen fortfarande! Denna vecka jobbar jag alla dar utom söndag. Men det har jag inget emot, det är inte så tidiga morgnar så jag, Carro & Carros farfar hinner alltid äta en lång frukost, vilket är guld värt! Den här veckan är också Lenas dotter Maria o jobbar för att hjälpa till.. inte min favoritarbetsledare kanske, lite väl bossig och kan utan problem ge en den där klumpen i magen som man hatar att känna på ett jobb. Men det har funkar rätt bra och hon ska bara jobba idag o imorn sen åker hon hem till Skåne igen. 

Annars händer det inte så fasansfullt mycket. Jag o Carro har massa grejer vi vill göra när båda är lediga samtidigt... frågan är ju när det sker! & sen ska jag försöka få ledigt när Malin kommer hem från USA den 13:e Juli!!! Längtar. fast jag förstår att hon kommer hem med en bitterljuv känsla. Tror jag förstår hennes känsla väldigt bra med tanke på mitt avsked i juni.