3:e bäst i Danmark!

Japp, det är vi det! Ollerups damehold kom 3:a på DM i helgen, och det var en så bra tävling! vi körde inte felfritt på nåt sätt, ett par fall på trampett och så några missar på tumbling, men friståendec var nästintill perfekt, helt underbart kul var det också att tävla på rytmeserien, vi har kämpat så jävla mycket med det där så det kändes bra att det verkligen satt när det gällde! Vi kom 2:a på dagen i söndags, men eftersom poängen överfördes från första rundan DM så hade vi för mycket minuspoäng eller vad man säger, så det räckte inte att vi kom 2:a i söndags. Men det är ändå nice att veta, att i söndags var vi faktiskt det andra bästa laget i Danmark!  Efter tävlingen var det bankett/fest. Det började med att man köpte ett drinkkort i ingången, så man inte skulle använda pengar därinne, 10 drinkskort.. ja behöver man säger mer ? ;P Det var en rolig och varm kväll och natt!

här kan ni ser på filmerna från DM tävlingen. klicka på poängen för att se filmen från det redskapet. 
http://www.netgymnast.dk/video2012-seniordamer-dm2.asp


bild tagen från Emma på facebook - tack!

Så nu är det alltså bara ett par köttar/chillveckor kvar här på skolan. Det kommer vara grymt och nu ska vi bara kötta massa feta spring, sola och bada i poolen, hygga järnet och dansa loss på festerna. Ser bitterljuvt fram mot den sista tiden i paradiset!för några dagar sen var jag Emma och Camilla uppe på taket på ID hallen (vilket man egentligen inte får men vi trotsa Uffe) där var det finnt i sommarkvällsolen och fick lite fina bilder. dock så gör inte min kamera det rättvisa riktigt, men ni fattar hur det ser ut! på den stora bilden har ni volden(stor fotbollsplan) i bakgrunden i änden av taket.

Snart gäller det!

Ja, imorgon gäller det, andra rundan DM. Det är imorgon vi ska göra vårt bästa och visa vad vi kan och visa alla som har undrat vad vi ska köra hur grymma vi är!! Jag är megapeppad och jag vet att vi har medaljchans och vet att vårt lag har chans att bli ett av Danmarks bästa damlag i truppgymnastik. Det kommer bli så fett!!

vår omgångar:
Tumbling:
holdomgång/likavarv: helskruv handvolt halv (målet har varit 1½ skruv men pga skada blir de ½ skruv)
2:a varvet: sträckt rondat flickis helskruv, helskruv rondat flickis dubbelskruv, helskruv rondat flickis dubbelsalto grupperad och pik.
3:e varvet: rondat flickis helskruv, rondat flickis dubbelskruv, rondat flickis dubbelpiksalto, rondat flickis dubbelsträckt salto.

Trampett:
holdomgång: dubbel sträckt halv
2.a varvet: dubbel pik halv, full half grupperda, full half sträckt
3:e varvet: överslag sträckt halv, överslag 1½ skruv

Fristående:
Svårigheter: hjulning flickis, dubbelpiruett framåt, piksitt, sidlantmätarhopp/splitspring, vandret/stödvåg, dubbelpiruett bakåt, saxlantmätar hopp saxhopp (kombination), splithopp med halvvändning,(vågrörelser)


holdomgång/likavarv är det första varvet där 6 st av alla i laget ska köra samma volt, man springer efter varandra och blir bedömd av domare utefter svårighetsgra och utförande, minus för fall, många steg bakåt, mottagning av tränaren etc. Det är 6 stycken som kör varje varv men det kan bytas ut så det är olika som kör olika varv, alla måste alltså inte köra alla varv utan nån kanske bara är med på ett varv medans några är med på alla 6 varv.

http://www.youtube.com/watch?v=w4HhMVHJkXs - fristående på testtävlingen i torsdags

http://www.youtube.com/watch?v=0EMvFidnOcI - trampett

http://www.youtube.com/watch?v=ZmQYnGg1WcE - tumbling 


linne som vi fått sponsrat av CD till vårt lag.

Igår var det Gala fest förresten, bal typ. så alla klädde upp sig i sina finaste klänningar och blev hämtade av en kille i smoking och en liten blomma i handen igårkväll. sen gick man med sin dejt och så blev man fotograferad i solen och sen var det middag och festligheter hela kvällen. Det blev självklart en nykter kväll för mig o för de flesta andra som går Teamgym eftersom DM är imorgon. men det var en jättemysig kväll iaf!

Idag var jag och tjejerna i Svendborg och shoppa lite. sen gick vi till hamnen och köpte årets första kulglass, supergott verkligen. sen blev det sol och bad  på skolan och sen lite pingisturnering som slutade i lite smågräl :P Nu är det snart dags frö Eurovision! vi har laddat upp rejält och vi är redo att heja fram Loreen till en vinst över de andra länderna på skolan som är med i finalen!! 


utomhuspoolen med hopptorn och IDhallen i bakgrunden. älska

Hemma är där hjärtat är

sluta dröm om det ljuva livet, du kommer ändå aldrig va med om det. sjunger håkan hellström. men vettetusan om livet här på ollerup just nu inte är rätt tätt på det ljuva livet. det är sommar, över 20 grader och strålande sol hela dagarna, utomhuspoolen är öppen och man kan bada i den närsom idag gick vi ner efter kvällsmat kl.19-20 och sola och bada vid poolen och det var hur varmt som helst. helt underbart.

vi hade testtävling idag som sagt. det gick bra. några småmissar på trampett men annars sitter det fan där !! vi är grymma. jag ställde mina volter och körde allt i rytmeserien och vi fick inget moment bortdömt idag heller, alla piruetter o allt blev godkända så vi har en B poäng på 7.6 tror jag vilket är nice!!! Efter träningen lurade vi med helge att vi skulle ta en lagbild vid poolen, fast i egentligen skulle knuffa i honom i poolen när vi tog bilden. han genomskådade oss dock och sprang iväg så fort vi gjorde ett försök att ta honom. men han kom tillbaka och vi fick kasta i honom, dock med några fler av oss som åkte i på kuppen, jag också, med dräkt på och det hela. men det var sjukt skönt efter en varm träning, o poolen är ju typ 26 grader säkert. sen gick jag och Emma och hoppade från tian för första gången denna termin i tävlingsdräkterna o allt samtidigt! det var fett!!
nu blir det lite mys i klassrum med eurovision tillsammans med Islänningarna! 
Ollerup från 10 meterVar uppe på tian och fotade lite för några dagar sen med Carro och Emma. sjukt läskigt att gå ut på den där avsatsen med inget att hålla i och 10 meter ner till poolen! men sjukt vackert.

Igår var vi i odense med vårt verden og mig hold. Vi började med en fotoutställning som var ganska dålig så där var vi en kvart. sen gick vi och åt och efter det drog vi till Odense teater där vi fick en rundvisning och sen skulle vi kolla på musikalen De tre musketörerna - en rock musikal gjort lite som en parodi på De tre musketörerna med massa bra 80 tals rockklassiker sjungna av skådespelare med fantastiska röster. speciellt  huvudrollen som spelade D'artagnan var sjukt duktig på att sjunga, ville bara höra mer! en klart värd kväll som dock blev lite sen , låg i sängen kl.00 och frukost kl.7.15 som vanligt. tröttheten kommer nog snart.. 

Annars har det varit träningar inför DM på söndag. Idag är det "vilodag" och imorgon är det träningstävling som kommer gå grymt! Ikväll ska vi mysa med dameholdet med lite lekar, fruktsallad och snapcup. Ciao!


åh du vackra vår i Ollerup117 maj

Ja, idag är det den 17 maj, kristi himmelfärd, Norges nationaldag och ledig. Gud så skönt och välbehövligt. Sitter på rummet nu efter att ha hängt upp vasketöj (tvättade kläder) och gjort lite styrketräningsprogram till framtiden på Exorlive.com.  Carro ligger småsnarkar bredvid mig och Malene sitter i sin säng och pysslar med datorn. Alla i sin egen lilla tysta värld vilket är så skönt ibland, och något som jag uppskattar med mig och Malene, att vi kan vara tysta i varandras sällskap.


Carro sussar sött med köörven i famnen

Uppvisningen igår i Solröd var fantastisk. det blir en sån otrolig stämning med en fullsatt läktare och 200 Ollerup elever som levererar sitt bästa från den linjen dom går i. Jag körde dubbelsträckt halv och dubbelpikhalven, stod på piken, stod men föll på sträckten, men tusan vad det kändes skönt att köra. Efter uppvisningen (kl.22) så var det applåder och busvisslingar i B-hallen med hela skolan, sen fick vi lite förfriskning och sen så vare busstur hem. kl.1.15 gick vi igenom spisesalen på väg upp mot HV korridoren. sen var det godnattlite småbilder från uppvisningen i Skjern, konceptet är ju detsamma som det igår :)Uppvisning i Solröd och Testtävling

yes, idag stod det testkonkurrence på schemat, testävling alltså. och tusan vad vi satte dit den tjejer! några som valde att avstå från spring pga småskador men de som körde, körde gott! jag satte dit en pik halv och sträckt halv till hårt. inget jag inte gjort förr men det kändes fett iaf! och det andra körde vi också bra, även rytmeserien! jag fick lite mycket fart i min dubbelpiruett framåt en gång så de blev trippel. whoopsie! det var förmiddagen det, eftermiddagen bestod av träning till uppvisning imorgon i Solröd, en stad omkring köpenhamn. så det är uppvisningskonceptet som skulle köras igenom idag igen med allt vad det innebär. det gick väl bra, jag ska köra sträckt halv och pik halv på trampett och lite hjulning flickis, sidvolt m.m på tumbling. och så kör vi en del av vår rytmeserie som intro i uppvisningen. så imorgon efter lunch åker vi mot själland och Solröd och kommer nog hem sent framåt tolv, men vi är lediga på torsdagen ju - restitution -vila! Man kan gott märka i kroppen att det är mycket träningar nu, benhinnor och rygg och huvud är lite trötta. men inget lite sömn kan fixa!

har för övrigt märkt hur man byter ut vissa ord när man är här på skolan. jag måste anstränga mig när jag skriver de här inläggen så det inte kommer in för mycket danska uttryck som jag annars använder hela tiden utan att tänka på det. som idag när Niels-Henrik en lärare frågade vad mölle flik hette på svenska : hjulning flik? frågade han oss. hm.. ja, nja. hjulning flickis heter det, tror jag? vi säger bara mölle flik nu för tiden så vi har glömt hur man säger nästan :P. en annan sak som printat in är att benhinnor heter skinneben, eller skinneben är framsidan av nederdelen av benet kan man säga. men benhinneinflammation heter skinnebensbetinnelse, och för att folk ska förstå har man bara börjat säga skinneben för det klingar rätt bra på "svenska" också. men så  kommer man på ibland att det faktiskt heter benhinnor på svenska!


se & häpna, håret är långt! och då är det t.om efterdusch lockar på det!

vill gärna bjuda på mer bilder, men internet dummar sig! godnattis!Packa ner lite av Ollerup

ja, fan vad sorgligt. nästa helg kommer mamma och pappa och hälsar på, och det ska inte bli sorgligt det ska bli fantastiskt! men i och med det så måste jag packa ner en massa saker som de ska ta med hem ifall jag ska ha en chans att få med mig resten när vi åker tåg hem den 18:e juni. Så nu har massa kläder o skor åkt ner i väska och påsar så blir det nog lite mer som åker med sen när mamma o pappa väl kommer. jag har 2 stora väskor att resa med och det känns lite svårt att ett rum som fyllts på under 9 månader ska gå ned i dee väskorna. men, som dom säger på danska: " det skal nok gå". 

Förövrigt så megapeppar vi i Damlaget till DM runda 2 nu. det är då det gäller och då ska vi vara knivskarpa och sätta de andra lagen på plats och visa att Ollerups första damlag fan i mig kan sina volter och sin rytmeserie! Det ska bli så jäkla kul och jag kan inte fatta att det är redan den 27:e maj!! 

annars så är jag bara glad att våren är här, på riktigt. vi spelade kubb förut, norge mot Sverige. Sverige vann, såklaret. och utomuspoolen är fylld med vatten och är härligt blå. jag satte mig mot väggen i solen vid poolen förut idag och läste bok. Dejligt. Fick sällskap av Carro efter ett tag och jag kunde inte undgå att säga " jag kan inte fatta att vi inte kommer bo här snart". - " det är sorgligt" fick jag till svar. <3


Danmarksmästerskap i powertumbling & Trampolin

Ja, det har varit dagens underhållning. Går upp för att kissa 8.30 idag, nyvaken och ruffsigt trollhår, så hör jag killskratt från Emmas rum som står öppet och där inne sitter Pontus, Martin och Emma som planerar buss och tågresa till Odense för att titta på DM i powertumbling som ett gäng från skolan är med i. Jag är på, och snart väcker killarna Carro också, på ett mindre snällt sätt, och en timme senare är vi på väg. Det blev en fin dag i Odense idrottshall med massa feta volter på tumblinggolvet & på trampolinen. Jacob från skolan kom 3:a så det var kul. Hade tur att få skjuts hem nu så vi slapp ta tåget o bussen hem också. Snart får vi som kom sent gå ner i köket och ta lite kvällsmat och sen får vi se vad kvällen bjuder på.


1.inmarsch med alla deltagare
2. Emma & carro, sötisar!
3. powertumblar pristagarna.
4. lunchen innan tävlingen, pizzaslice, helt lagom!

update

Nu är det dags för helg efter en hård vecka med massa bra gymnastik. Dagens träning blev dock inga spring för min del av olika anledningar. Men resten av laget körde toppen idag, bra arbetat tjejer! 2 veckor till Danmarks mästerskapen och det börjar se riktigt bra ut redan. fedt fedt fedt. Efter träningen osm slutade 12.05 (lunch kl.12) så var det styrketräning 13.45-15.15, rätt skönt att svettas lite innan man går för helg.
Igårkväll var jag och Henrik nere i springis för att träna på att passa på dubbelsalto på  tumbling. både han och jag har gått springsikkert kursen matta 2  men inte kunnat passa pga skador så vi ska ta provet i passning om nån vecka eller så så vi ska försöka träna en del på de olika springen man ska kunna passa på varav ett är rondat flickis dubbelsalto, som jag verkligen har varit orolig för. så det var en glad överraskning att det gick riktigt bra att passa på det faktiskt, kom in bra för att trycka till ordentligt och var med i både rygg och framsidan i landningen! heja oss. 


den här tidnignen satt jag och läste hos kiropraktorn, hur nice är det inte med en gymnastik tidningen? hoppas kunna prenumerera på den när jag kommer hem! 


nu är det förår - vår!smukt. vackert. ollerup.

Sitter på rummet och äter på ett krispigt äpple och känner doften av körsbärsblomst som står i en vas på bordet som Malene plockat. efter att ha varit och lekt i springcentret lite. Ska snart gå ner till opeholdsstuen och spela lite kort och snacka skit med fina människor. Imorgon är det torsdag vilket innebär band på förmiddagen och dubbelpass teamgym på eftermiddagen. 

"det doftar förår här inne"  som vår lärare sa idag i matsalen när 200 elever sitter och är glada och äter jordgubbskräm med mjölk i.

vissa har det bra !om man har en pappa som är tränare på Ollerup, tränare för mixlandslaget i gymnastik i Danmark och är galen i och älskar gymnastik, då får man en sån här i sin trädgård!

pappan aka Helge Fisker fixar även så att 13 killar från skolan hjälper honom med hela arbetet i utbyte mot god mat och coca cola. inte helt fel med kontakter. tur att han är så bra coach att han förtjänar det! :)

AdventureRace!

Godmorgon! Det är fredag och vi är (hör och häpna) lediga från skolan på grund av att det är röd dag tydligen, nåt med Danmarks befrielse från tyskarna under andra världskriget trro jag det var! jag tackar och tar emot till en ledig dag, speciellt med tanke på att vi inte var lediga valborg o första maj.

Igår var det Adventurerace (eventyrslöp) på skolan, med alla elever. i början av veckan på morgonsamlingen blev vi indelade i lag om 4 personer, jag hamnar med Rikke, Ida och Thomas, allesamman danskar och supersöta. så planerade man lite på morgnarna i veckan, tog reda på varandras svagheter styrkor osv för att göra sig klar för racet på torsdag. 
på Onsdag får vi reda på att vi ska gå upp och mötas på Volden allihopa kl.4.50 (!) för att vara klara för starten av löpet. så där står vi, 200 elever med ryggsäckar fyllda med badkläder, extra strumpor, snacks, pennor, cykellagnings grejer osv. Jag fick ordet från kiropraktor att inte vara med på hela löpet då det höll på så länge och kunde då riskera tillbakafall. men jag var iaf med på det som var på morgonen och det var jättekul faktiskt, redan där 2 timmar innan frukost utmanades vi oss rejält. Det startade med att man fick ett papper med en ekvation på som man skulle lösa för att kunna gå vidare och starta med 5 uppgifter som vi skulle klara fort som möjligt för att få en startordning till det "riktiga löpet". För att ta reda på vad bokstäverna i ekvationen stod för skulle vi löpa upp till pelarna på Volden där det stod t.ex " (3.5+2)x4=D". När man löst hela ekvationen så var det bara att starta med uppgifterna; hälla i vatten i ett rör med massa hål i och komma på hur man ska hålla för att få upp vattnet till toppen av röret, springe ner i bunkermuséet för att finna svar på massa frågor, simma 400 m i inomhuspoolen och lösa en rebus m.m. vi läste fel på ett tecken på ekvationen i starten vilket gjorde att vi kom igång med det andra näst sist, men kom sen till slut in som lag 15 av 30 någonting, så det var ju bra!

Nu var det dags för frukost och 8.15 startade sen det andra löpet som höll på fram till mellan kl.12-15 beroende på hur snabb man var. cykeln var transportmedlet under det stora löpet och så fick man uppgifter längs vägen som man skulle klara av för att ta sig vidare. jag, Lise och carro tog in till Svendborg kl.8 för att vi hade kiropraktor tid (knak knak, du får träna det som inte gör ont, men inte springa (alltså volta)), sen gick vi till en av stationerna på löpet där eleverna kom och fick nya uppgifter och så. det var ju 20 grader varmt och stekande sol så det var underbart att vara ute, och vi gick sen också en tur längs med hamnen till en färja där en uppgfift var ett hoppa från 5,7 eller 9 meter ner i vattnet och hålla ett ägg i handen under tiden. shit vad det såg nice ut, dethade jag velat gjort!! 
efter ett tag åkte vi hem och mötte de som kommit i mål och väntande in de andra för att sen ha en prisutdelning och se allas solbrända axlar och kinder. det var en fin dag med mycket äventyr för dom som var med!

Bilder från hamnen och färjan där man hoppar ut. på bilden: alex otto gör volt från 9 m.


http://www.ollerup.dk/?id=935 här är förresten lite bilder från skoluppvisningen i Skjern för att par veckor sen. kommer också bilder in från äventyrslöpet snart tror jag!

LUP, ryggen och Valborg

Hejsan på er. Så är LUP veckan igång här på Ollerup vilket betyder specialschema då man fått välja ett tema man vill lära sig med om tex: kost och näring, sundhed, coaching, lekande människan, passningskurser i trampett och tumbling. jag går SM2 som står för Spring sikkert Matta 2. så det är frivolt delad, rondat flickis dubbelskruv och dubbelsalto, rondat tempoflickis och rondat whipback flickis man ska kunna passa på bland annat. sen är det en teoretisk del också med multiple choice test och en metodik uppgift. pga min rygg har jag fått sida på sidan när de andra passar, Henrik har ont i knä också, så vi har suttit på sidan båda två och så gör vi det en annan gång tillsammans med Helge. Men det teoretiska har jag kunnat göra och  idag gjorde jag multiple choice provet (som är på danska ska understrykas) och klarade det med ett ynka fel 44/45 rätt. wöho. Helge trodde nästan inte det stämde först. tänk vad bra det kan gå när man läser på som man ska. klapp på axeln maria. 


jag var på mitt första kiropraktorbesök idag i Svendborg med ryggen. Det gick rätt bra.. tydligen så sitter en kota längst ner i ryggen, i ländryggen snett/skevt så att jag står liksom lite snett kan man säga. och de saker jag gör gör jag lite fel och kompenserar då lite pga att jag är sne. Så hon ska knäcka ut min rygg och fixa till så att kotan hamnar rätt igen och fram till det är klar får jag inte hoppa (vilket innebär ingen vild gympa) och inte köra styrka för rygg då det kan göra det värre. tråkigt. men det verkar inte så farligt iaf. och just det jag ska helst inte sitta ned. stå eller ligga äre som gäller.. jaja.

igårkväll var det ju Valborgsmässoafton och fint väder som Ollerup bjöd på så passade vi på att grilla utanför stuen här på skolan. så det blev kortspel, korv med bröd, marschmallows och mys för att fira valborg på höjskolevis utan alkohol. och gud så mysigt det var, och inte är vi bakis idag heller :D!