GRATTIS ELLIE

vill ge ett stort Grattis till min fina Ellinor som fyller år idag! hoppas att din födelsedag blir fylld av glädje tillsammans med dom du älskar! saknar dig och önskar jag kunde vara hos dig idag och ge dig en stor födelsedagskram och mysa med dig! du är bäst hjärtat! <3

En lördagmorgon

Så var det lördag igen och äntligen har vi en såkallad Fri-weekend, känns som det har varit många helger med aktiviteter nu så det är skönt att ha 2 dagar då man kan styra lite över sin egen tid. Jag sitter i köket just nu med datorn och en kopp nescafe. ska snart åka in till Svendborg med Anna för att shoppa lite, äta nån god lunch och mysa lite. Tror även att Carro, hennes kompis Jullan och Emma kommer in lite senare också, men de stannade kvar på Crazy Daisy lite längre än mig och Anna igårnatt så dem är lite tröttare än vad vi är!


bild 1 & 2, från vårt lilla "thékök" i HØ korridoren, bild 3, poster för festen igår

sista Crazy daisy kvällen för hösten var igår och det var en riktigt rolig fest! vi var säkert runt 100pers från skolan som var där och drack drinkar, skrattade, dansade och hade lite tävlingar. det korades även årets partyprisee och årets par på skolan, det blev Daniel (en kille som anordnat alla festkvällar på Crazy daisy för oss på skolan så vi får billigare pris osv.), och årets par blev Camilla & Jonas.  det var en minnesvärd helt enkelt! men känns skönt att det verkligen inte är sista gången jag ska dit eftersom jag ska va kvar här i vår också
Nu går min och Annas buss snart så måste ta på mig lite vettiga kläder! ha en fin lördag, puss

Specialvecka!

hejsan! ligger i sängen och har lunchrast nu, fick lite ont i huvudet så kände att en timme ensam på rummet kunde vara bra. man är ju annars omkring människor hela dagarna 24/7 i princip förutom när man är på sitt rum själv. jag trodde i början att jag skulle bli trött på att "inte kunna" vara själv mer, men så är det verkligen inte, oftast så blir man uttråkad efter en liten stund på sitt rum och så går man och letar upp nån att hänga med, och det är så skönt, det finns alltid nån man kan gå till här =)

vi har specialvecka denna vecka, i tisdags så kom det 200 barn till skolan, och vi elever blev indelade i grupper som skulle ha hand om en grupp på 20 barn(5:e klassare) under hela dagen och så gjorde vi aktiivteter som vi planerat dagen innan; simning, fotboll och 2 pass gymnastik. det gick rätt bra faktiskt jag tror till och med att barnen förstod när jag förklarade på "danska"! 

igår hade vi lite speciallektoner om vad som kan vara dålig om man blir en stjärna med massa pengar, vad för negativa sidor det finns med det. sen hade vi en timme om teknisk träning, hur man kan jobba med det på olika sätt för att få bättre resultat av sin träning. och på eftermiddagen hade vi valt alternativ till fysisk träning, vilket vi sen fick veta var stenhård styrka i 1.5 timme med Nikolaj. hej & hå det var tufft, men jäkligt skönt efteråt!

idag och imorgon ska vi elever undervisa de andra eleverna på skolan. vi har blivit indelade i 6 grupper, och varje grupp har fått ett papper där det står i vad vi ska undervisa de andra eleverna i i 1.5 timme. vår grupp ska vara i ID hallen och ha fysisk aktivitet som är länkad samman till Historia.. så vi ska typ ha olika stationer som står för olika tider i historien där de får göra en lek eller likn. som visar hur man använde sin kropp under den tiden.. suck, hoppas det ska gå bra!

nu måste jag hämta min tvätt! kramar!


vår skoluniform som alla elever har fått =)

Ollerup Open!

Hej & hå, så har även denn helg flugit förbi med Ollerup Open som övertog skolan under hela lördagen! det var dekorerat till max, massa lag från hela Danmark, både teamgym, performance & rytmelag och så tävlingar hela dagen! Jag tävlade i Ollerup 1 som var ett tjejlag med mig, Carro, Anna L, Johanna, Kristin, Helga, Rakel, Lise och Melanie. det var hur kul som helst att tävla igen!!!! blev helt lycklig efteråt för det är så himla kul att få tävla på de sakerna man tränat på, och det var skitkul att tävla hemma i Ollerup på skolan med sina närmsta vänner i laget och hejjandes!!! åh vill göra det igen snart!!
http://www.youtube.com/watch?v=FCSujR7RLDI - länk till tumbling & trampett vilket var det vi körde, de 6 första var dem som räknades och fick poäng av domarna, men sen fick man köra efter om man ville, vilket jag gör på tumbling varv 1, 3 & 4. 


bild 1,2: från springcentret. bild 3: hela laget efter tävlingen bild 4: dansarna i OD hallen

tisdag!

Hej hopp! och så är veckan i full gång igen! idag på morgonen hade jag, Emma och Pontus vår muntliga presentation på vår MOVE-lektion (mig og verden), vi pratade om kroppsideal och hade en powerpoint till det, förutom att de flesta danskar förmodligen inte förstod något så gick det bra! tacka vet jag norskorna som kan förstå både danska och svenska!

på eftermiddagen var det dubbelpass gympa, och idag var det fulla volter till semihårt eftersom det är Ollerup open på lördag då vi ska tävla! jag testade för första gången på en-två veckor att köra fullt med låret och det höll! yay! de omgångar jag ska köra är dubbel pikhalv, dubbel sträckthalv, dubbel grup halv och egentligen överslag grup halv, men den har jag inte vågat köra till semihårt, vill jättegärna dock, men huvet spökar som vanligt!

på tumbling blev det hel handvolt halv, hel handvolt 1½, sträckt rondat flickis sträckt, sträckt rondat flickis 1 skruv, jag körde inte alla perfekt direkt, men det är dom jag planerar att köra på lördag iaf :D

nu är det godnatt! 


Emma & martin i md gropen =)

NM!

NM I Larvik i helgen för att titta på Ollerup laget bland annat, och dom jäklarna tog guld!!! såunderbart kul att se, dom förtjänar det verkligen verkligen verkligen!!!! åh vi blev alla så glada för deras skulle, pissegodt kört av dom alla :D så nu kan Ollerup kalla sig nordiska mästare i 2 år tills nästa NM är, då vi förhoppningsvis tar guld igen förstås!!flødeskum!

Hej hej på er! sitter här och äter lite förfriskning, vilket på icke ollerupspråk; betyder en frukt! har precis haft första timmen nu som egentligen är fotboll men jag ska inte löpa med mitt lår som har åkt på nån sorts sträckning och Emma hade ont i benhinnorna så vi gick till gymet och köttade lite och skratta lite åt POLK som hade rytmisk träning med pilatesboll :P. nästa timme är gympa, när vi har enkelpass brukar vi inte springas så mycket utan mest köra teknik så hoppas jag kan va med pådet mesta annars blir det trampolin och lite styrka kanske :) vill inte överbelasta låret nu så jag fortsätter ha ont, Ollerup open är ju nästa helg och då vill jag tävla!!

Danskarna fortsätter att förvåna.. inte bara snackar de utan att utala hälften av bokstäverna utan de har också vispad grädde på frukosten, det stod en skål i morse med nånting jag trodde var cremecheese... det var det inte! jasg gick tillbaks till mitt bord och fråga de danska som satt där vad fan det där är för nåt, alla var övertygade om att det var färskost, sen smakar dom, kollar konstigt på varann och säger, det är flödeskum (vispgrädde). haha jäkligt märkligt. Rodrigo blev dock glad och tog sin en macka med sylt och grädde, lagom sött sådär kl. 7.30 på en torsdagmorgon!

Iiiih, i helgen åker vi till Larvik och tittar på NM och hejjar på Olleruplaget och självklart på dom från Sverige också! fast mest på ollerup och våra duktiga kompisar som är med !!!! ska bli så grymt. och så ska vi gå på banketten efteråt med, awesome!!!!


en helg i Danmark


så var det måndag igen och jag har faktiskt hela eftermiddagen fri för vår Bandlärare, Esben, är borta denna vecka så vi fick ledigt! jag har spenderat ledigheten med att tvätta kläder, köra fotrehab+ lite styrka, kollat på Modern family och gått till Brugsen (mataffär).

bilderna ovan är från i Fredags när det var J-dag i Danmark, detta är typ en dansk traditition där man firar att årets speciella julöl släpps i affärerna och på barerna (självklart firar man detta överdrivet mycket i Danmark :P).  jag är ju dock inget öl-fans, speciellt inte när det är mörk öl med 7% alkohol - blääsh! men det var skojigt att se hur danskarna firade iaf! Odense var livat kan man säga.

På lördagen var det dags för lite kalas igen då de internationella eleverna på skolan hade arrangerat en fest för alla! det var en superkul kväll med god mat, rolig underhållning och lite galenskap a la Ollerup såklart!
ja, temat på festen var ju internationellt, så det var massa flaggor udspridda överallt som dekoration :P så hade vi även en MR & MRS World tävling där vi klädde ut våra lasgmedlemmar som sen fick visa sina kunskaper! en väldigt lyckad kväll kort och gott! dock så var lite tråkigt för alla NM medlemmar åkte iväg kl.1.30 mot Norge-Oslo för träningsläger innan NM nästa helg, saknar dem resan :(

ha en fin måndag

Söndagsutflykten m.mhär är lite bilder från söndagens utfklykt till Kerteminde med Troels & Emma. på vägen dit så råkade dock bilen gå sönder helt utan förvarning. som tur var så var vi typ 1 km ifrån där Troels mamma o pappa bor och hans pappa är typ mekaniker så han kom och försökte hjälpa oss.. det gick bra trodde vi, sen åkte vi till Kerteminde, åt mat, när vi skulle åka igen så var bilen veck igen! denna gång fick dem inte igång den igen så vi fick ringa till Dansk Autohjälp! sen fick vi skjuts till Odense av en vän och så lagade vi mat i Troels och hjans roomie Andreas lägenhet som ligger på gågatan mitt i Odense, sen så tog vi tåg hem till Ollerup, så istället för att komma tillbaks till aftensmad kl.18 så kom vi ca 22.30 :) det var en spännande men konstig dag!

Veckan har flytit på som vanligt annars, träningarna har gått bra, har dock fått lite ont i benhinnorna på högerben vilket är "lort". så idag på fotbollsträningen så kompenserade jag antagligen med det andra benet så det känns som jag fick nån muskelsprängning eller nåt i vänsterlår! fan. så det blev bara uppvärmning och styrka på träningen. hoppas det blir bättre snart. 

i helgen är det aktivitetshelg, workshops på dan på lördag med massa internationella grejer, sen på kvällen är det Caféfest! och på lördag natt åker de som ska va med på NM till Norge-Oslo och är borta till den 13 november.

ha de fint!