Påsk!

Så var det bokat och klart! Tåget går hem till norrköping den 4 april 18.27 och tar tillbaks till Ollerup den 10 april kl.06.29! whoopwhoop!


Min dejlige 22 årsdag!

gud. här tror man att födelsedagen är över, jag låg i sängen nöjd över min fina dag med fina vänner och mat på jensens och allt. sitter och snackar med malin som en sista present. och så stormar det in 3 svenskar och Troels och sjunger ja må hon leva för fulla munnar med massa paket i handen! blev asförvånad och superglad. så fick jag ta på mig kungakronan som är vårt "vandringspris" till den som fyller år. skitful är den och skitful är man i den! men på ska den vara under nån tidspunkt på födelsedagen! Visar via bilder vad jag fick i present. men är bara så tacksam och glad över att jag har så fina vänner här på skolan! det betyder så mycket när man inte har sin familj här att man får det fantastiskt med sin andra familj, dem man väljer själv. tusen tack och massa kärlek till  alla som gjort min 22 års dag helt toppen.



1. från mamma o pappa; mössa, hudkräm, the+kula, choklad 2. från malin; gris/väska, nyckelring (sisters are forever), kort. 3. från M o P; ram med kort i. 4. från emma, anna, milla, troels & Carro; tröja, kokbok, halsband, glasskål + m&m:s att ha i.


tidigare idag så åkte ovanämnda och jag och Morten (Emmas kille) till Odense för shopping. det blev lite skidkläder till Trysil, och lite annat smått & gott som man behöver. Sen åkte vi in till Odense city för att äta. Det blev Jensens böfhus som jag valde. och där åts det kött och potatis och bea för de flesta, jag tog hamburgare. och till efterrätt blev det chokladfondant med vaniljglass och chokladsås - helt underbart! men blev proppmätt efteråt verkligen. och så när vi ska betala så betalar de andra för mig också! usch det var alldeles för mycket. TACK IGEN. Ja, jag har iaf haft en superfin födelsedag. saknar alla nära och kära lite extra dock och det känns väl som att 22 år är tillräckligt mycket, nu kan det ta stopp tycker jag!

jag fick också stå upp på stolen i matsalen till lunchen då de sjunger för dem som fyller år. och idag var det jag, Ditte Michelsen och vår lärare Niels Henrik som fyllde år. så sången sjöngs 3 gånger om i matsalen till köttfärsås och spaghetti som vi hade önskat till mat.

Vi vil synge en sang
med lidt födseldagsklang
et tilykke käre Maria
säger vi med tjo bang(slår i bordet)
op på stolen og stå
for idag du det må
et tilykke käre Maria
kan du tro du skal få!


1. efterrätten på Jensens. 2. glasskål med m&m:s i, 3. ballong + vandringskronan 4. födelsedagsbarnet i sin fina nya mössa!
Nu är det godnatt och laddning inför Jyllands mästerskapen imorgon då jag och mitt lag PÖLSEMIX ska tävla årets första tävling i TEAMGYM!

ett par visdomsord


'
Vad glad när du lever, du är ju död så länge.

en massa saker som skett


Svenskarna minus martin på Fastelavnsfesten förra onsdagen. det var mitt Verden och Mig hold som hade kvällsunderhållning så då hade vi en fastelavnsfest, fastelavn är en högtid i Danmark då man klär ut sig, som på Halloween. så slår man på en tunna som är fylld med godis och leker lekar typ. Det har väl nåt med fastan att göra, såsom vi har Fastlagssöndagen eller vad det heter, bara att vi inte klär ut oss eller nåt. sen åt vi Fastelavnsboller som är TYP som semlor (Fastlagsbullar). alla är inte likadana men dessa var wienerbrödsbröd fyllda med vaniljkräm, sylt och grädde. lite vääl mycket tyckte väl vi, men de var goda =)


I Helgen var Jenny Carros kompis här, så i lördags tog vi alla en tur till Svendborg för lite shopping och en fika på Under uret med pannkakor med glass och de andra köpte ett glas vanligt vatten för 20 kr. då sa jag nej. jag visste att pannkakorna kosta 65:- sen bad jag om ett glas vatten också så sa han tre og firs...jag tänkte efter lite och tänkte att 83 spänn för det hela verka jävligt dyrt . & Jenny köpte en kolsyrat vatten för 50 kr! PUHÄÄ.  annars vare trevligt! och i bilen på väg dit fick Jenny samtal från landslagstränaren i truppgymnastik som frågade om hon ville vara med i Damlandslaget!!! helt galet!vi satt och tjöt. sen undra vi om vår Anna inte borde få besked.. vilket hon skulle fått på lördan, men hennes mobil var kajko så hon fick veta igår istället att hon KOM MED!! UNDERBART HÄFTIGT :D SÅ DUKTIGA TJEJER.

i Söndags var det rytme (fristående) träning hela dagen! det börja med gemensam träning 10-11-30. sen körde mitt lag (PÖLSEMIX) egenträning i 2 timmar, sen 2 timmar med Kasper, vår tränare, och sen nån halvtimme mer för att hjälpa lag 3 med sitt fristående. jävlar det var en lång träning! vilket gör så att man är lite småtrött idag.. men träningen idag gick ändå helt okej. körde överslag grupperad halv till semihårt för första gången!! :D

nu har vi precis lämnat av Carro och Jenny på station i Svendborg. Carro har valt att åka hem ett par veckor för hon fick hjärnskakning 4 januari och har inte kunnat träna eller var NÅGOT fysisk sen dess så hon tycker det är lite jobbigt att vara här så ska därför åka hem och krya på sig hemma istället. tråkigt, men bra för henne tror jag :) hon kommer vara saknad


jag & Carro i lördags



Maria, när ska du lära dig?

..Ja, när ska jag lära mig av mina misstag egentligen? Tror att många av mina vänner tänker att jag är väldigt ansvarsfull av mig och är noggrann osv osv. Det är jag också. ibland. dom som känner mig ännu mer, typ mina föräldrar, vet att jag är sjukt slarvig. & jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag ska bli bättre på det. och det handlar om allt från att inte slänga varenda klädesplagg på golvet istället för att hänga tillbaks de i garderoben eller slänga de i tvättkorgen till att vara försiktigt med mina grejer, som min dator t.ex. Ja, datorn. det är det det här handlar om egentligen. i Torsdags så ligger jag och sover på lunchrasten. jag har datorn i sängen med hörlurar i för att jag kollade på nåt och somnade ifrån det. Sen vaknar jag till och tänker att jag ska slå igen datorn o lägga upp den på bordet för det är ju inte bra att den ligger i sängen. och något som är ännu sämre än det är att slå igen datorn när det ligger en hörlur på tangentbordet för då säger det KRAS i skärmen. FANFANFANFAN x 18383 ggr. Satt & grina en halvtimme typ innan jag tog förnuftet till fånga och började lägga över allt pp datorn till backupen. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska göra med den. måste nog ta in den till nån dataservice men jag vill inte, för jag vet hur dyrt det kommer vara!!! men men, kan använda 1/3 av skärmen iaf!... suck maria, när ska du bli försiktig? 



En välbehövd helg i Ollerup


Mitt pannband och min rundhalsduk som jag stickat!

Så är det helg. satan vad jag har behövt den känner jag. Inte för att man sen bara ligger i sängen nu när det väl är helg.. nej nej. tog en tripp till Svendborg idag med Chanettelin, Marie och Helga för att shoppa lite mer garn bland annat till våra nya stickningsprojekt (hej hej tanter). Sen blev det rytme träning på eftermiddagen med Lucie, Peter, Helga och Marie. kändes skönt att köra igenom det igen med hjälp av Lucie med räkningen. vi har fått formationer nu så det är lite virrigt att komma ihåg både övningarna och vart man ska. Efter det blev det lite styrka, fotträning, och så lite hjälptränare nere i springcentret till Troels. 

Snart är det kvällsmat och sen får vi se vad kvällen bjuder på. Det är många borta från skolan, men det är "poolparty" inlpanerat för dem som är kvar, så det blir nog mysbelysning, skön musik och bastu nere i simhallen senare ikväll, kan bli fint tror jag!

Jag är ensam svensk kvar här i helgen. alla de andra är iväg på olika håll för uppsalaträning, landslagsuttagning m.m. Tur att det är så många söta människor här på skolan som är kvar! 


Pontus, Lise och vår coach Helge förra helgen när vi var ute och åt med "NM holdet"

HYGGE



1. Det var mycket folk på OD dagen så vi fick sova trångt den natten.. ;) 

2. Min halsduk som jag håller på att sticka med patentstickning. Jag är sjukt nöjd över hur långt jag har kommit och hur fin den blir!
3. Milla, Carro, Emma och jag har stickningsmys som 4 gamla tanter i 3 timmar när vi behöver chilla och bara snacka skit. MYS.


jag saknar min syster.

OD Dagen 2012 - sum up


1. Eliteholdet på väg in. 2. en del av publiken.

Så var den omtalade OD dagen över. Och jag måste erkänna att jag är lite lättad.Det där med att ha en massa ansvar och uppgifter är inget jag är så van vid så det var lite nervös när man skulle ha 2 kiosker igång för flera tusen människor i över 12 timmar. Men vi lyckades bra faktiskt. Det var jag Marie och Louise som stod som ansvariga så vi var kontaktbara och stod i nån av kioskerna i princip hela tiden de var öppna. Snacka om att jag var trött i fötterna i slutet av dagen. Varje fotsteg så värkte det under fötterna. Och när Eliteholdet hade gjort den sista uppvisningen för dagen så skulle vi ju ryda upp allt! vilket betyder bära ner och plocka samman 2 stora läktare från ID hallen, bära ut det utomhus till rätt plats. bära in fobtollsmål etc. som står utomhus.. och ja just det, det var -17 grader ute kl.23 på kvällen när 200 elever städade upp efter arrangemanget. Sen kl.24 när  allt var klart var det nöjda elever som satt i spisesalen och fick nattemat (pytt i panna) för att få energi för en bytur (utgång alltså) vi kom inte så långt dock. när vi väl var inne på CD var kl.02.30 och man kunde inte röra sig där inne. Vi drog hem nästan direkt. trötta som få!


1.Milla med sin städtröja. 2. skyltar till de olika hallarna etc.

för övrigt, en glad överraskning för er där hemma. Jag kommer hem den 4 april och är hemma över påsk! MYS.
Nu blir det lite förfriskning och sen Rytme(fristående) träning kl.15-17 DEJLIGT.

OD DAGEN

godkväll. Imorgon är det OD dagen! hej och hå. Idag har det varit fixa och styra non stop hela dagen nästan. Jag är en av de 3 ansvariga för Kioskerna under OD dagen imorn då det kommer typ 3-5000 människor. Det ska bli kul och läskigt. En bra erfarenhet om inte annat. ska bli kul att se lite gymnastik också. och så ska jag ju vara med i NM lagets uppvisning också. det blir bara trampett för min del!

godnatt!

OD Vecka

.. Ja som rubriken säger så har vi haft OD vecka denna vecka. eller vi har fortfarande för den delen. Jag trodde innan att det betydde planering inför den stora OD dagen som är på lördag. men Icke sa nicke. det Betydde tydligen att vi skulle uppleva hur Gymnastiken, Ollerup och Danmark var förr i tiden. så vi har testat på gammal Ling gymnastik, Niels bukh gymnastik, Tysk gymnastik ledd av elever klädda i vit gympadräkt och ditritad mustasch. vi har haft dans/rytme till levande pianospel av Jutta vår pianist, vi har haft bondebal med pardans, bingo och tårta, mer pardans, städning utklädda som gamla städerskor, stickning... ja herregud vad vi har testat på massa saker och nu har jag inte ens skrivit ner allt. Däremellan har vi självklart haft lite gympa också. 

Igår efter vi hade haft pardans så fick vi veta att vi skulle ta på oss badkläder och mötas i ID hallen. Därinne skulle vi alla elever lägga oss och forma Ollerup genom att ligga på golvet därinne. sen skulle vi komma ihåg vilken plats vi hade, ta av oss till endast badkläder och springa ut på Volden (den stora fotbollsplanen som har lutande gräsplaner runtom som en läktare) och där skulle vi lägga oss som Ollerup igen, rakt på snön. Så stod Helge och nån mer uppe på taket av ID hallen som är ca 15 meter högt säkert och tog kort på oss. Det var jäkligt kallt men jäkligt kul!


den här bilden är dock inte tagen från taket. men alla bilder från OD veckan finns på 
http://www.ollerup.dk/?id=906
ikväll blir det träning med NM laget, vi som var med i bruttotruppen har fått förfrågan om att vara med på uppvisning med dom på Lördag, OD dagen. 

Nu ska jag lägga mig och kolla på nåt roligt på datorn och ta igen lite förlorad sömn.