Biotajm!

Ja, nu är det dags för bio i 3d en helt vanlig måndag på Ollerup. hela skolan ska åka till Svendborg och se på De tremusketörerna! yay. vi har haft valfri motion en timme på morgonen, jag & Emma körde lite styrka :)

I helgen så hade NM laget träning och testtävling i Silkeborg, det verkar ha gått helt okej för dom och jag är så glad för mina vänner här på skolan som fått en plats i laget; Anna, Rakel, Helga, Theis, Carro och Anine, de 2 sista är 1:a resp. 2:a reserv, men de ska alla åka med till Larvik! ska bli så pissesjovt att titta på dem!!!!

Nu ska vi snart åka, resten av weekenduppdateringen kommer vid ett senare tillfälle!


bild från Kerteminde 30 okt

en vecka med träningsvärk

Hej på er! nu så är det Fredag igen och den första veckan efter lovet har passerat fort men inte helt smärtfritt. träningsvärken har suttit i sen första dagen till idag! det börjar lugna ner sig lite nu men det har varit mycket fysisk aktivitet! skojigt, men jobbigt. 

gympan har faktiskt gått framåt trots att det var nästan 3 veckor sen vi hade veckor med ordentliga träningar, i tisdags så körde jag överslag sträckt halv ner i skumgummigropen för första gången! hur kul som helst att ha fått till trycket i bordet. och jag som alltid har en rumpa som sticker ut i mina "sträckta" blir överlycklig när Helge säger att den verkligen var snygg & sträckt! veckan har även bestått av mycket bakåtträning.. inte det roligaste såklart men verkligen behövligt. jag har inte haft nån riktigt spärrträning utan har kört hela tiden vilket har känts skönt! hoppas på att de släpper mer och mer nu med bakåträdslan.

vi har även börjat med våra nyaa andra sporter den här veckan. jag har valt fotboll. vi har haft 2 lektioner än så länge och det har varit riktigt skoj faktiskt. vi börjar med att köra massa övningar, dribblingar, teknikgrejer och sånt. sen på slutet så spelar vi match mot varandra i typ 20 min. i torsdags körde vi Danskarna mot resten (jag fick va dansk), vi vann med 1-0 och Sören, vår fotbollstränare tyckte vi kämpade på riktigt bra! 

Idag har vi haft specialdag, "Ollerup goes Street", det har varit 3 st dansare här som har lärt oss lite olika hiphopdanser, så vi har haft 3 st workshops under dagen som vardera har varit 1.5 timmar, jävligt svårt men kul!Efterårsferie

hejsan! får ursäkta mitt dåliga uppdaterande här. har väl helt enkelt inte haft lust att skriva nåt, inte menat att det inte hänt saker, det har det säkerligen gjort!

vi har precis haft efterårsferie, AKA; höstlov. vi började lovet med att bo hos Troels i Odense där vi festade, shoppade, lagade mat och var på IKEA bland annat. det var jag, Anna, carro, Emma, Anto, Rod, Theis och Troels och några av hans kompisar joinade oss ibland :)

efter ett par dagar i Odense rörde vi tjejer oss hemåt till Sverige. jag stannade i Lund ja för att hälsa på alla fina studenter jag träffade förra året då jag bodde där! jag bodde hos Richard tillsammans med hans bror Thomas som också var på besök, det var trevligt! det har varit en relativt lugn vecka med lite vin och fest, träning, shopping, SÖMN m.m i Fredags lyckades jag och Thomas övertala Richard om att Thomas skulle få klippa richards hår! finally:P ! det blev riktigt snyggt faktsikt, Cred till thompa!även om det har varit skönt att få en liten realitycheck ett par dagar så längtar jag verkligen tillbaks till skolan, till rutinerna, till schemat som är från 0.7.15-18.00 typ! till springcentret, gymnastiken, vännerna, opeholdsstuen, sångboken, saunan! ja jag längtar till allt helt enkelt. mitt lilla paradis! så om dryga timmen ska jag möta upp Lollosarna (Anna, Emma o Carro) på stationen här i lund där vi tar tåget mot köpenhamn, sen odense, sen OLLERUP.


utsikt från balkongen på 3:an i kalmarhuset

Weekend!

trevlig söndag på er! hoppas att alla har haft en skön helg. vi har haft en helg med restitution här i alla fall, ja det betyder vila, kanske finns det ordet på Svenska med, men det visste jag inte i sånt fall. i Fredags så blev det ju som sagt ingen träning eftersom jag var förkyld, och resten av Fredagen blev rätt chill, jag kollade på NM gänget härifrån skolan som köttade lite med Helge.. gick väl sådär. tror alla behövde vila!

på lördagen åkte ett stort gäng från skolan till Odense för World cup i tumbling och trampoline! jag, Emma, Carro och Anna åkte bil med Troels dit så vi slapp åka buss, det var nice! roadtrip med de svenska brudarna var nog nåt alldeles speciellt för Trolly! i odense fick vi även gå på stan lite grann, vilket vi blev överlyckliga för såklart och så fick vi se Troels lägenhet som låg PÅ gågatan där alla affärerna låg, inte helt okej! på vägen hem efter alla grymma tävlingar så svängde vi förbi IKEA också, HALLELUJAH, finns inget bättre än det när man är utomlands. dock så hade vi bara 25 min på oss därinne, lite panik, men hann köpa lite smågrejer ändå! på lördagkvällen var vi ett gäng som stannde på skolan medans många åkte till Svendborg och festade. vi som va kvar myste på rummet, spelade spel och gick ut och la oss mitt på fotbollsplan för att kolla på stjärnfall, det var extra många igårkväll nämligen! supermysigt och fint. 

Idag har det också varit megachill.. dagen har liksom bara flugit förbi helt plöstligt. jag skypade med Elin nyss, det var jättemysigt! har ju inte pratats sen jag kom hit!!! <3 kärlek.


bilder på mina grejer från ollerupshoppen!


bild 1 & 2: svart hoodie med namntryck + olleruploggan. bild 3: sportsbag med olleruptryck + namn!

det klassiska olleruptrycket som sitter överallt ;)

har en dålig dag idag, har gått och blivit förkyld, kände mig supertrött i morse, så efter morgonsamlingen 8.30 lyckades Anna, Carro occh Troels få mig att gå och lägga mig istället för dubbelpasset med gympa.. det behövdes nog. ska försöka vila hela helgen nu.. :( tråkigt, vill ju träna massa!!!!

ha en fin fredag. kram!

fotbollsfilm!

God eftermiddag på er! vi ska snart börja eftermiddagen lektioner som på onsdagar är praktisk  ledarutbildning, vi ska idag ha en uppvärmning som några ska hålla i, och sen efter det ska vi prata om teknik i 1½  skruv och så ska vi passa på det. 


Igår var en väldigt aktiv dag! kl.10.30 säger de till oss som valt Fotboll till idrottsdagen nästa vecka att byta om till fotbollskläder och gå ut till fotbollsplanen för där ska vi spela in en Promotionfilm till en linje som kommer finnas här på skolan i vår ; damfotboll. så vi fick köra massa övningar, hopp, dribbla, jonglera med bollen, skjuta på mål, och spela lite minimatch medans en kille filmade från massa olika vinklar och sånt, och jag fick ha en kamera på huvet när jag jonglerade med bollen, klara de 44 st så det var nice. efter ett tag så var kl. 12.20 (vi har lunch kl.12.) så vi fick löpa till spisesalen och slänga i oss lite mat, för 13.15 skulle vi filma ännu mer.. bara litegrann sa dem! litegrann blev till 3 timmar så jag och några till som var tvungna att va kvar hela tiden missade hela första passet med teamgym :( men det var rätt kul att spela in filmen ändå!.. lite skojigt att man går här på gymnastiklinjen och kommer vara med i en film på
Ollerup.dk om Fotboll!

men sen var det iaf tillslut dasgs för teamgym! vi körde tumbling - framåt och bakåt! framåt gick riktigt bra och jag körde faktiskt en hel skruv handvolt 1½ skruv helt själv på tumblinggolvet utan matta på eller nåt :D !!! wöho. den behöver självklart slipas på men bara att ha kört den känns awesome!!!! efter det dags för bakåt... inte min favorit som ni vet, men igår gick det riktigt bra, en sån träning där jag t.om kan utvecklas lite, körde rondat flickis sträcktsalto med försök till 1 skruv, jag har kört det så lite så det är fortf. svårt o jag måste öva på skruvtekniken bakåt väldigt mycket, men det kommer!  det var iaf en riktigt härlig träning som jag är supernöjd med :D


bild från springcentret en helt vanlig kväll i Ollerup

Raketen i Röven!

ja, nu är det dags att sätta lite fart på volterna och rytmen minsann! Vi hade precis möte med Helge om NM laget om träningar fram till nästa NM-holdshelg och jag kom fram till att jag i alla fall har chans att komma med smo typ reserv nr 9, visst då kanske jag inte har chans till själva laget ändå då det bara är 6+1 tjejer som åker med, men ändå! att komma med som nr 9 vore awesome för då får jag åka med nm laget till Oslo veckan innan NM och träna och sen men man vara med som turist/åskådare liksom. fuck det vore nice! jag ska bara sätta hel handvol 1½ skruv på tumbling och kötta till en överslag sträckt halv om 4 veckor! och så friståendet såklart, men det kan jag köra på me Anna och Carro! wöho, nu kör vi!

I helgen hade vi en lite ryste sammen tur, vi blev uppdelade i grupper och så gick vi i fredags från skolan i höstsolen ett par timmar tills vi kom till ett scoutlägerställe typ.. där blev det solning, lekar, sång, bygga vindskydd att sova i , mat, öppen eld, stjärnfall och mycket mer! det var en riktigt mysig liten tripp tillsammans med alla elever på skolan och ett par lärare :)

när vi kom tillbaks till skolan så var det lite Wellness i Simhallen med tända ljus och massage och Sauna såklart! detta för att vi skulle göra oss redo för kvällens Caféfest på skolan med temat -TOGA. alltså så var alla utklädda med vita lakan och gulddetaljer osv. superfett! och det var en riktigt fantastisk kväll med vin, god mat, lekar, dans osv osv. 

en what the fuck bild & massa folk.