a lot going on!

halva flytten är klar. det är bara mina grejer kvar  i vår fina lägenhet på Stralsundsvägen i Lund. på Lördag så kommer mamma och pappa och då åker även mina grejer härifrån och vi bor i et korridorsrum sista veckan/veckorna.. åh jag kommer sakna denna lägenhet! allt som hänt här, alla minnen... :( tusan vad tråkigt det känns att åka härifrån ibland! 

dock så hinner man knappt fundera på det så ofta.. det är så mkt annat nu, 2 tentor kvar, en på måndag, flytt och flyttstädning hela helgen och måndagen är det besiktning av lägenheten. sen efter det så är det hemtentaskrivande en vecka efter att ha gjort den andra tentan på måndag.. men det är en intensiv period sen blir det lugnt :) det ska gå bra! nu ska jag cykla till föreläsningen i regnet, tusan!


en liten bild från SM:D

en chefssittning och fest!

hej hopp. igårkväll var det förmannasittning, för alla chefer på Kalmar nation alltså. vi var nog runt 20 pers ungefär och det var supertrevligt! framåt nattkvisten gick vi till Lunds nation där det var nattklubb på deras penthouse och vi dansade oss svettiga till kl.2 när det stängde!

vaknade alltså lite halvseg idag.. men det har bara varit att sätta igång med flyttpackning, städning, handling osv. ska även vara vakt utanför nationen idag, ett av de trevliga privilegier man får när man är chef :p men det blir nog rätt soft, ska sitta där med Calle och snacka skit o äta hamburgare i 3 timmar ;P dock så ska jag upp typ halv åtta imorn för att vara chef på kattrumpan, men det ska jag nog orka! Richards mor och far kommer också och ska flytta richards grejer :) ha en fin helg! puss

för jag har bara...regn hos mig

då var det redan torsdag! nu började det precis regna utanför mitt fönster. och jag som ska cykla in till skolan alldeles strax. tusan också!  + att lektionen är världens tråkigaste.. skita i den.. hm borde inte! ska ändå in till stan vid halv två för ett möte så det är väl lika bra att trotsa regnet.. men orka bli helt blöt.. kanske får bli bussen då. oj kul för er att höra mina funderingar.

igår såg jag och R på into the wild. jäkligt bra, djup, sorglig, lycklig film. värd att se tycker jag. ganska lång, men bra! intressant uppbyggd. så om nån vill ha filmtips till denna regniga dag: Into the wild. 


lucky i'm in love with my best friend

godmorgon. mår bättre idag än jag gjorde igårkväll. jag fick bara en hopplöshetskänsla i hela kroppen och ville bara gråta. men det är sånt som försvinner efter lite glass lite bra film och framför allt efter att man pratat ut med den man älskar mest. fan det är inte lätt alltid. olika viljor. olika känslor. olika städer. olika drömmar. samma kärlek



ingen lektion idag. åt precis frukost med R, men han åkte iväg till lektion.. jag ska nog fortsätta att packa ner våran läegnhet i lådor.. Richards mor och far kommer på lördag och då ska de flytta över de mesta av Rs grejer till hans/vårt korridorsrum. och sen veckan efter kommer mina föräldrar ohc då ska vi flytta över resten, slänga det vi inte ska ha, och sen åker dem hem med mina flyttlådor till norrköping. fuck. det känns så himla konstigt. jag bor ju i lund!!


f**king perfect

ibland vill man bara dra täcket över huvudet och vakna upp en solig dag istället med ett leende på läpparna. kan inte sätta på fingrarna på vad som är fel. nånting. ingenting? jag vet inte. är bara lite trött på allt och på inget.

SM i Truppgymnastik 2011

god måndagmorgon på er! Igår kom vi hem ifrån SM i Halmstad! vi kom dit i Fredags, då körde vi förträning på kvällen, fristående, kände lite på trampetten och likadant med tumblinggolvet. det såg okej ut, sådär som det brukar göra på första förträningen :P sen gick vi och åt och vilade lite, och sen var dags att lägga sig. för på lördagen var det dags! halv åtta ringde klockorna och då gick vi upp och åt frukost, lite smått nervösa :P sen piffade vi oss och fixade frillan till tävlingen. kl.11 började förträningen, vi körde i ordningen fristående, trampett, tumbling. det såg relativt bra ut. jag körde inte trampett eftersom jag inte hunnit träna på det när jag varit här i Lund. men jag förtränade på fristående och tumbling. efter förträningen bytte vi om till tävlingsdräkterna och sen var det dags för tävlingen! vi började med fristående, alla var ganska lugna på utsidan.. men jag var jäkligt nervös! fast när vi väl började dansa så kändes det som att jag visste exakt hur jag skulle göra, det kändes bra. vi var rätt så nöjda med friståendet, men poängen blev sådär.. ,fristående är helt enkelt för svårt för oss. 
sen var det trampett! vi körde riktigt bra, kom 2:a i vår pool, fast 7:a totalt på SM i trampetten. sen var det dags för tumbling.. första varvet måste all köra samma sorts volter i sträckt frivolt - handvolt - sträckt frivolt med ½ skruv. det  blev inte så pga en miss. FAN. vi missar alltid på det varvet, och det är det vi kan bäst på träningarna!!! men men, det  var inget att göra.. resten såg helt okej ut och vi är ganska nöjda med tävlingen i stort, vi är nöjda med det som blev bra ;D 


hursom så var det en underbart rolig helg. vi kollade på finalerna på söndagen med grymma lag. och vi grät och vi skrattade som aldrig förr. vi vann banketten som vanligt såklart. dansade skjortan av resten av folket på dansgolvet och skrek med i sångerna som killarna som spelade live sjöng! det var fint.

blir lite sentimental dock.. Det här laget är så fint, Östgötagymnasterna. Vi har varit med om så jäkla mycket tillsammans. vi har spenderat större delen av vår fritid tillsammans i gympahallen, skrattande och gråtande om vartannat. vi hjälper alltid varandra, vi lyfter upp varandra när det går svårt. vi hejjar på och ler när det går bra. vi kämpar till sent på kvällarna för att det är så kul, så jobbigt och så värt det. det finns inget som slår denna sammanhållning och dessa tjejer. Alla är så unika och så fantastiska på sitt sätt, både gymnaster som tränare. tanken på att Att inte få träna och tävla med er igen gör mig ledsen. jag älskar er.


SM förra året.

quiz!

godmorgon mina söta. idag är solen lite mer frånvarande än tidigare dagar.. det gör inte så mkt. då blir det ju liksom lite mer okej att vara inne och plugga ;P får se iofs om det blir plugg idag, ska iaf på lektion snart. sen måste jag shoppa lite grejer till sm, tejp och sånt där. efter det kanske det blir en lunch från saluhallen och sen lite plugg nånstans. ikväll blir det lite korp. eller oj jag sa inte det. ja ska bara titta, inte spela.



för övrigt.. jag har kurslitteratur som knappt är använd och köpt i januari.. undrar hur man bäst säljer såna? känns ju onödigt att ha kvar dom när jag inte behöver dom!..  

just det, igår var vi ju på quiz på Hallands nation. först blev det superpeppriga morotsbiffar, sen liet trubadur och skitsnack och sen ett quiz a la på spåret. jag var inte så jäkla bra på den sortens geografi märkte jag.. Damaskus var det svaret jag kunde! tur att jag hade richard och jesper i mitt lag som var superduktiga, jag och tobbe satt där och nickade instämmande när dem sa nånting :P dock så kom vi tvåa, på 18p av 20, dem som vann hade 19!! grrr. men de var så snälla att de delade med sig av sitt pris, vi fick 6 st ölglas - Estrella. Richard blev överlycklig eftersom det är en öl från Barcelona, och även hans favoritöl :P sammanfattat så var det en trevlig kväll iaf!


sol sol mera sol

åh. lund bara strålar av varmt solsken idag! jag, Malin, Sara och Lisa i klassen tog en lunch i gräset i  Lundagård med ost och skinkpaj och thaimat, R joinade oss också. det var riktigt mysigt och vi pratade om allt från original i våran klass till alviska. runt tre tiden cyklade jag och köpte massa frukt och gjorde sen fruktsallad här hemma. så gott! nu har jag skuttat runt i vardagsrummet lite och snart ska jag och R gå iväg till stan och till Hallands Nation där det blir mat, frågesport och lite trubadur. aldrig varit där innan men det blir nog skoj. ska möta upp lite kompisar där också :) blir ingen dricka för mig förstås! ;P


en städad garderob

god morgon! idag är det onsdag. veckorna flyger fort förbi som vanligt. jag vaknade tidigt idag.. richard skulle iväg vid åtta, så då kunde jag inte somna om. .typiskt mig! även fast jag känner mig trött så orkar jag inte ligga kvar och vänta p å att somna om ! men men, inget dåligt som inte har nåt gott med sig. jag började rensa i garderoben till flytten. sorterade vad som ska slängar/skänkas, vad som ska sparas men som jag inte behöver nu, och vad som fick vara kvar i garderoben. det blev en full flyttkartong + en stor påse med skänkas. fast det är en del grejer kvar som jag inte orkade ta. & ärligt talat, det är inte ofta det har varit sån ordning i vår garderob som det är nu. det kan ju bero på att R slänger in kläderna på alla hyllplan när han städar, och även om det kanske inte syntes innan så hade jag en viss ordning i den oredan.. suck! :P men nu äre fint, och frågan är om man kan hålla det i ordning i 20 dagar till?? hm.. jag tvekar!



nu ska jag snart åka iväg till skolan, vi ska titta på svärd och sånt från bronsåldern :P sen blire nog lunch med tjejerna i klassen ute i solen, det är lite disigt idag iofs.. men det är nog varmt. och sen blire ett möte, och så lite träning ikväll. ha en fin dag, puss och hej

en fin paj!

hej hopp. dagens middag för mig och Richard blev skink och ost paj med broccoli i. inget märkvärdigt och revolutionerande, men den blev jättefin och jättegod!

recept: 
deg:

150 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten

fyllning
en färsk broccolibukett
1 skinka på burk (ca 400g)
150 g riven ost
1 burk färskost vitlök

äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

sätt ugnen på 200 c. Blanda ihop ingredienserna till degen, häll i mjöl i en bunke, arbeta in smöret i mjölet, tillsätt vatten. tryck ut degen i en pajform.

skär skinkan i tärningar, och skär broccolin i mindre bitar, lägg i pajskalet, salta och peppra lite ovanpå, ha även på andra kryddor om du vill, t.ex vitlökspulver, örtkryddor. häll på den rivna osten i pajskalet ovanpå skinkan och broccolin. klicka ut färskosten över hela pajen (kan uteslutas men det blir lite extra gott). vispa ihop ägg och mjölk och ha i salt och peppar i den,  häll den över pajskalet och fyllningen, den ska täcka nästan allt. ställ in den i ugnen på 200 c i mitten, grädda i ca 20-30 min, eller kolla när den är gyllenbrun på ovansidan och tills man känner att äggstannigen stelnat.


sommar?

oj.. det förra inlägget blev nog publicerat lite sent.. hehe. 

nu är jag hemma i Lund igen iaf. och här är det vackrare än nånsin! åt lunch i gräset idag tillsammans med sjukt mkt andra studenter. och sen blev det lite plugg inomhus, bra jobbat!

började dagen med att titta på Ögg brudarnas varv igår från träningen. så jäkla snyggt, både trampetten och tumblingen satt snyggt. det känns riktigt bra till trupp sm nu faktiskt. på fredag smäller det :D iiiih...!!

våran säng har blivit såld.. nu sover vi på en madrass på sovrumsgolvet :P men det var ju inte våran säng, utan hon vi hyr lägenheten av.. ganska skönt ändå att sova på madrassen, den är tjock!



snart dags för hemfärd

då var det snart dags att säga hejdå till norrköping för den här gången. nästa gång är det sommar och juni och vackra tider! men innan dess är det mycket som händer SM, flytt, ny delkurs, hejdå till lund. fy vad sorgligt. det är ändå himla fin stad med fina människor. jag kommer sakna det mycket! men, en sak i taget på sin plats. närmast ligger ändå SM i halmstad 13-15 maj!!! :D hade sista friståendeträningen idag, det gick bra :D såg faktiskt bra ut på slutet, jag gillar't. kl.17.15 går mitt tåg till lund, är framme runt kl.21, det var ett segt tåg, intercity, har aldrig åkt de till lund förut så det blir lite spännande iaf. när jag kommer hem ska jag pussa på R och somna sött.



tack alla fina vänner för en fin norrköpingsvistelse. ni är bäst

skit och bra skit

ciao bellas! sitter inne när det är så soligt ute.. men kände bara att jag inte orka att vara i solen idag. var och tränade i linköping idag kl.9-12, fristående. det gick okej. började som skit och slutade som ganska bra skit ;) jag är ju forf bajsförkyld så pallar inte så mycket kondition tyvärr. men känner iaf att jag har koll + att det blir 4 timmar imorgon också, så det ska nog sitta till SM om alla tar sig i kragen!

bild från banketten förra SM

gårdagen var supermys för övrigt. det blev grillad mat och lite vin hemma hos Charlie med My och Per. och Charlie fyller år idag, GRATTIS. ska iväg till mysan ikväll och laga lite käk och se på film. det blir bra. kan vi vara sjuka tillsammans och klaga på orättvisor


á demain, träning 12-16, sen hemresa till lund om nån biljett finns kvar som inte kostar 800kr, suck!

en liten muffins

trevlig fredag på er! jag mår lite bättre med min förkylning idag, thank god. det var fan förjävligt igår, förstår inte, har jag inget immunförsvar som kan skrämma bort skiten från min kropp!? 

fick tillbaks min smak förut också, nice! det är verkligen helt ovärt att äta när man inte känner nån smak.. hursom så har förmiddagen varit lugn. jag fick ett pluggryck som försvann efter en halvtimme. sen handla jag lite med mamma och sen fick jag ett bakryck, vill alltid baka när jag inte har nåt att göra, det är så mysigt! det blev ett par bananmuffins ur nån gammal viktväktarbok :P jag varierade dom dock med blåbär, banan, bananchoklad, choklad :) så trist med bara samma likadana hela tiden. dom blev fina iaf! har inte smakat än, känns inte som det är fikatime just nu. men om muffinsen smakar lika bra som smeten så är det gooooda


ska ner och träffa min fina Elin nu strax.. kanske ska ta med ett par muffins som vi kan smuggla fram när vi fikar nånstans..? uppskattas säkert av personalen på fiket!
ikväll blir det nog grill och mys i skärblacka hemma hos Christer, vilka mer som kommer är oklart.. :P

imorgon är det friståendeträning, måtte min förkylning vara bättre då!


SM 2010 halmstad, östgötagymansterna



make en effort

blir så trött ibland, för det första på min förbannade förkylning, liksom dööö nån gång då dumma bakterier och vad de nu är. idag är jag snorig som fan, verkar inte finnas nåt stopp på eländet (snoret alltså). usch. sen blir jag trött på andra saker med.. ibland kanske man måste anstränga sig lite för att hålla liv i saker. sitter man och inte bryr sig så finns snart inte så mycket kvar.

åh på tal om inget. läser en underbar bok nu, Zahiren av Coelho, han är grym. han skrev: en riktigt vän är en som finns där när det går bra för dig och inte bara kommer när du mår dåligt. tycker jag var bra och fint, för det är ju faktsikt så. vissa dyker bara upp och vill hålla om en när man mår dåligt, och sen när man mår bra så bryr man sig inte så mkt längre.. för då mår man ju bra.

idag har ju hängt med Ellie, det var kul och jag mår bra av att vara med dig finis! <3

åh, mitt lund är så vackert! huset med de lila blommorna på ligger precis framför arkeologikum :)


snart klar med tentan, dags att åka hem :D

hej hopp! ska strax in till skolan med resväskan och fila klart på tentan, satt hela dagen igår, och ja, jag är nog klar. den får duga. jag vill bara ha G sen bryr jag mig inte :P så kl. 12.30 idag går mitt tåg hem till norrköping. det blir träning ikväll så mycket jag kan med min hosta och sen får vi se vad de andra dagarna bjuder på. hör av er sötisar ;D puss puss. nu frukost!

posing is the shit ;P

1 done 1 to go

god eftermiddag på er. har precis ätit en sen lunch, hemmagjorde pizza från gårdagen, svingott :D hade tenta idag, vi satt i en sal hela klassen utspritt, så fick man kolla på gamla föremål och datera dessa oh skriva vad det var för föremål.. haha sjukt nördigt, och sjukt onödig kunskap.. men men läser man en kurs så måste man ju gå in för det så det ä bara att stå ut! tror det gick okej iaf.. 60% rätt är godkänt.. det hoppas jag på verkligen!! 

efter den tenta satte jag mig i bibblioteket för att skriva och läsa för hemtentan som ska va klar på fredag.. men helst så snart som möjligt för min del.. för när jag är klar får jag åka hem till norrköping :D har inga böcker så måste använda skolans, därför kan jag inte åka hem innnan jag är klar.. men det ska nog gå rätt snabbt.. säger vi :P blir hela dagen imorgon och förhoppningsvis blir jag typ klar då. vore gött att hinna hem till onsdagkväll och träna :)


flintyxor från muséet i köpenhamn, blommande träd i lund, en trött maria efter massa plugg