computer down

Usch, förkylningen sitter som en blokad i näsan och huvudet. Energin som brukar finnas i kroppen är not so much där för tillfället. den har smitit iväg för att ladda batterierna och komma åter om snart igen verkar det som. Jag är ändå glad att jag får en förkylning nu och inte när vi börjar skolan igen, och om jag inte ger vika för ångesten om att inte få träna just nu så ska jag nog kunna vara kry tills vi börjar på Ollerup igen den 4:e Januari, och då vara redo för en helt ny termin som kommer bli helt fantastisk!

För övrigt så har min dator blivit sjuk, min Acer som har haft problem sen jag fick den har nu nästintill gett upp. Han överlevde ju i höstas efter att han blev dränkt i vatten från min läckande vattenflaska, han fick inte ens några biverkningar efter hårblås och vila i ett dygn. Men så nu när jag öppnar datorn efter jul så har någonting gjort så att skärmen har gått sönder och det går i princip inte att se nånting på datorn. bajs. lort. fan. efter den saftiga fakturan man precis betalat in till skolan så är en trasig dator det sista kontot behöver... Men tur som jag har så är ju min pappa världens bästa, han tog reda på att det skulle kosta 2700:- att laga datorn, vilket verkar otroligt onödigt. och köpte istället en ny dator till mig! TUSENTUSEN TACK! en Asus nånting, verkar funka bra. har även lyckats få över det jag behövde från gamla datorn så jag inte förlorar något - underbart! Så nu håller jag på med USB minnen hit och USB minnen dit för att få över mappar, filmer, dokument m.m m.m till den nya datorn. Så ska jag vara rädd om denna, det är mitt nyårslöfte!

vår fina kungsgran som står i lägenheten på vilbergsgatan

Jullov

Ja, nu är det ju vad man ska kalla julllov/julferie. Känns inte som att man behöver lov från något som är så bra. Men jag är ganska säker på att alla mår bra av att komma hem ett par veckor, andas lite ny luft, umgås med familj och vännerna hemifrån, få lite distans till saker och ting som hänt under hösten. Det behöver man även om det inte är dåliga saker som hänt i ens liv tror jag. Allt blir så intensivt på skolan så kan vara välbehövligt att få ett par ointensiva veckor med lite hemmajul. 

Jag har dock känt mig lite tudelad under julen. Känns som att man lämnade en del av sig själv i Danmark, på skolan, med alla sina vänner och sitt liv där. Det man kommer hem till i Norrköping är ett annat liv, ett bra liv det också, men så annorlunda, och just nu vet jag inte vilket som känns mest hemma. Känslan av tomhet kan nog också bero på att saker inte är som de brukar vara, Malin är i USA och alldeles för långt borta för att komma hem och kramas vilket gör så att det tåras i mina ögon varje gång jag tänker på det. Vi har vår lilla bubbla hon och jag, som är så mysig att krypa in i en gång ibland. Sen så har jag ju inte min Borg familj på samma sätt som jag haft senaste åren vilket också får det att kännas lite tomt såklart. Men saker förändras, och oftast så får man ut något riktigt bra av förändringar, så så blir säkert fallet med detta också, någon gång.
Men det är fint att träffa vänner & familj igen. Vänner som jag älskar, vänner som jag saknat. Vänner som fattas mitt liv när jag är borta, vänner som jag behöver. Tack för er, för att ni lyssnar, bryr er, finns kvar. <3

Outro days

avslutningsdagar fyllda med skratt, glädje, tårar, kärlek. det har varit fina sista dagar här på skolan tillsammans med alla E11 elever. Det har varit fantastiska 4 månader, och jag tror varenda en av oss här på skolan ser det som en av våra bästa tider i livet, oslagbart helt enkelt. Hur de lyckas skapa det är svårt att säga men på nåt sätt så lyckas Ollerupkonceptet med det och alla blir bara helt förälskade i allt; lärarna, eleverna, lokalerna, sammanhållnigen, kärleken, glädjen... Det är vackert!

Nu ska jag & Carro snart åka härifrån. Vi åker i bil tillsammans med Troels, först till Svendborg för lite julklappsshopping och sen till Odense där vi tar tåg till Köpenhamn, och från köpenhamn tar jag tåg tillsammans med Emma som är där nu. & Carro åker med resten av Svenskarna i flyg till Arlanda. & Anna är i roskilde hos Theis ett par dagar. Det ska bli skönt med jullov. jag längtar faktiskt hem. Men jag kommer nog längta till mitt andra hem efter ett tag i Norrköping också.

pommefritt i korridoren!

sista dagarna på Ollerup = pranks om nätterna... imorse när tjejerna öppnade dörrarna ut från korridorerna så var det fyllt upp till taket med skumgummigrejerna från gropen vi hoppar trampett i. det blev lite extra hårt att gå ner till frukost!
nu har vi haft morgonsamling till utklädda tränare med peruker och tajta dräkter och så träning på det. lite svårt att ta dem på allvar med krulliga peruker och gympadräkter på sig!
Nu är det snart lunch och sen ska vi packa och städa våra rum! shit kan inte fatta att det var 4 månader sen jag packade upp mina saker på rummet och började här på skolan. tiden går fort när man har roligt

Hollywood festen

1. Rebekka, Emma, Marie.A, Lise häller upp champagne innan alla har kommit 
2. jag och Marie Andersen min danske namne :P
3. Maria Röd från Norge gör entré på vår röda mattan som vi hade
4.Troels och Emma
5.Anton, Ola och Peter är bara fina!
Det var en riktigt lyckad fest och vi som arrangerade den är nöjda! vi hade som sagt hollywood tema, och under kvällen delade vi ut UFFES till folk för olika kategorier; höstens dansare, höstens gymnast, höstens hunk m.m. Så hade vi lite tävlingar, lekar, god middag, live musik av Daniel, Ola och Teet,  och så dans hela natten! en vild fest helt enkelt!

lite julmys!

första gången sen jag kom hit som jag måste plugga till nånting! vi har prov i LEUD P - pedagogisk leadership class. Vi har teoretiskt prov idag om massa volter och sånt. har inte pluggat så mycket jag borde, men det ska nog gå fint. Har juu klarat den praktiska delen med passning så hoppas det här också går bra.

igår hade vi julmys i Odense hemma hos troels tillsammans med Anna, Emma, Carro, Morten, Theis och Andreas. det var mysigt, vi gjorde lite julgodis. Carros såg ut som nåt en retard hade gjort.. det var en fin kväll med massa skratt och dåliga skämt.

9 december

hej på er! så har ännu en vecka flugit förbi och jag kan inte fatta att det redan är den 9 december! om 10 dagar sitter jag på tåget hem till Norrpan för jullov. det ska bli sorgligt att inte få gå med alla som är här nu nästa termin också. men de jag tycker om mest ska gå kvar och det är jag så glad för!
vi har haft vanligt schema denna vecka och det har gått bra med det mesta. jag har blivit lite förkyld så är inte alls på topp nu eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån att träna på dubbelpasset i förmiddags.. men det gav resultat! iaf den första delen. mycket av det har jag att tacka Helge och fina vänner som pushar mig. vi körde pegasus till MD-gropen vilket jag inte gjort så mycket så är lite små osäker på det.. + att jag inte tycker om känslan av hur man blir annorlunda trött när man är lite förkyld. detta resulterade i många vägringar på trampetten. men sen så höjde vi upp gropen och körde överslag till uppbyggt vilket var jättebra! jag körde ett par riktigt bra dit upp som nästan gick runt och Helge sa att jag nog hade det bästa tillöpet och inhoppet till bordet så det kändes jättebra att få höra. sen sänkte vi ner gropen och jag körde ett gäng överslag sträckt halv till, varav den sista var helt till fötter! FETT NICE. tilläggas ska även att Anna körde sjukt grymt också; överslag rudy (1½ skruv), sinnesjukt bra!!!
bild från ollerup open

imorgon är det fest på skolan som min  MOVE klass arrangerar, tema:Hollywood. vi ska ge ut lite priser som istället för Oskars heter "Uffes" och så ska vi ha fin middag med röda mattan, underhållning, dricka m.m. det kommer bli en riktigt bra kväll!


Emma igår när hon fick veta att hon kan stanna i vår! lycka

kvällsmat!

Springcup


1:mitt och dittes decemberlljus, 2:Ollerup vattenflaska, senaste tillskottet i Ollerupshoppen

Så var det måndag och den 5:e december! I lördags så var det Springcup (gympatävling) i Silkeborg som ligger ca 2.5 timme från Ollerup. Vi åkte dit kl.5.30 på morgonen, vi var ungefär 2/3 av en stor buss som åkte dit, men inte alla var med och tävlade, en del hejade bara på. Det var en enskild tävling så man tävlade ensam genom att köra två varv på tumbling och trampett (eller bara ett av redskapen). jag var med på båda redskapen, tumbling gick väl sådär, körde sträckt handvolt 1½ (som inte var runt) och sträckt rondat flickis sträckt salto. På trampett gick det bättre där körde jag dubbel pik halv och dubbel sträckt halv. jag kom till final på trampett och kom 4:a där, med 0.05 poäng ifrån 3:an som var Anine på skolan =) det var bra att få köra lite volter till hård landning och under lite tävlingspress men annars var det väl inte världens roligaste tävling, det var så sjukt mycket folk med, 11åringar-seniorer, ca 500-600 gymnaster!Söndagen bestod av lite gymträning, tittade på JSM i Stuen, lite skruvträning på trampolinen, lite bastu och simmande! det är härligt att det alltid finns nåt att göra här, kommer bli uttråkad snabbt när jag kommer hem under jullovet! vilket ju är snart, kan inte fatta att den här terminen redan är slut snart. det har gått så jäkla fort att jag inte kan förstå det! Tror det är för att det händer så mycket här, man trivs så bra och gör det man älskar tillsammans med massa underbara människor, kan inte bli bättre helt enkelt!

Nu ska jag snart ner och ha band! det är riktigt nice faktiskt! vi ska ha lite "konsert" nästa måndag för att visa upp vad vi lärt oss denna andra period. jag spelar bas i en låt, några ackord på piano på en låt och så sjunger jag 2 låtar!

Ikväll är det Ollerup shof of! det är som en liten talangtävling där dom som vill på skolan få deltaga och visa något som de är duktiga på! ska bli kul att se vad det blir för uppträdanden där! efter det så blir det kanske lite gymnastik i Frit center också.. ja som sagt, det blir aldrig tråkigt här inte! Kan inte heller vänta tills Camilla kommer hit under föråret! ÄLSKA

FETA VOLTER

hej! måste skriva lite snabbt här bara för det har hänt lite nyheter på gympafronten! i tisdags så körde jag hel in halv ut för första gången i skumgrop! det är för er som inte vet en dubbel volt på trampetten där man skruvar ett helt varv i första volten och ett halv varv i andra volten! det kändes så underbart att köra det så det är inte sant. det är en sån volt som jag nästan inte trott att jag skulle klara av att köra nånsin, så det känsn fantastiskt. körde det idag också och då fick jag till lite mer rotation i skruven så den hängde amman lite mer, och efter ett par bra sa Helge att jag skulle köra sträckt, så sträckt blev det! först en sträckt hel in till rygg och sen körde jag 3 stycken sträckt full in half!!! fettfettfett! :D jäklar var kul det är !

nu måste jag springa ner till moveklassen, det är vår tur att planera morgonsamlingar idag som vi ska ha nästa vecka. och ikväll är det advents och luciamys på skolan!