Snart gäller det!

Ja, imorgon gäller det, andra rundan DM. Det är imorgon vi ska göra vårt bästa och visa vad vi kan och visa alla som har undrat vad vi ska köra hur grymma vi är!! Jag är megapeppad och jag vet att vi har medaljchans och vet att vårt lag har chans att bli ett av Danmarks bästa damlag i truppgymnastik. Det kommer bli så fett!!

vår omgångar:
Tumbling:
holdomgång/likavarv: helskruv handvolt halv (målet har varit 1½ skruv men pga skada blir de ½ skruv)
2:a varvet: sträckt rondat flickis helskruv, helskruv rondat flickis dubbelskruv, helskruv rondat flickis dubbelsalto grupperad och pik.
3:e varvet: rondat flickis helskruv, rondat flickis dubbelskruv, rondat flickis dubbelpiksalto, rondat flickis dubbelsträckt salto.

Trampett:
holdomgång: dubbel sträckt halv
2.a varvet: dubbel pik halv, full half grupperda, full half sträckt
3:e varvet: överslag sträckt halv, överslag 1½ skruv

Fristående:
Svårigheter: hjulning flickis, dubbelpiruett framåt, piksitt, sidlantmätarhopp/splitspring, vandret/stödvåg, dubbelpiruett bakåt, saxlantmätar hopp saxhopp (kombination), splithopp med halvvändning,(vågrörelser)


holdomgång/likavarv är det första varvet där 6 st av alla i laget ska köra samma volt, man springer efter varandra och blir bedömd av domare utefter svårighetsgra och utförande, minus för fall, många steg bakåt, mottagning av tränaren etc. Det är 6 stycken som kör varje varv men det kan bytas ut så det är olika som kör olika varv, alla måste alltså inte köra alla varv utan nån kanske bara är med på ett varv medans några är med på alla 6 varv.

http://www.youtube.com/watch?v=w4HhMVHJkXs - fristående på testtävlingen i torsdags

http://www.youtube.com/watch?v=0EMvFidnOcI - trampett

http://www.youtube.com/watch?v=ZmQYnGg1WcE - tumbling 


linne som vi fått sponsrat av CD till vårt lag.

Igår var det Gala fest förresten, bal typ. så alla klädde upp sig i sina finaste klänningar och blev hämtade av en kille i smoking och en liten blomma i handen igårkväll. sen gick man med sin dejt och så blev man fotograferad i solen och sen var det middag och festligheter hela kvällen. Det blev självklart en nykter kväll för mig o för de flesta andra som går Teamgym eftersom DM är imorgon. men det var en jättemysig kväll iaf!

Idag var jag och tjejerna i Svendborg och shoppa lite. sen gick vi till hamnen och köpte årets första kulglass, supergott verkligen. sen blev det sol och bad  på skolan och sen lite pingisturnering som slutade i lite smågräl :P Nu är det snart dags frö Eurovision! vi har laddat upp rejält och vi är redo att heja fram Loreen till en vinst över de andra länderna på skolan som är med i finalen!! 


utomhuspoolen med hopptorn och IDhallen i bakgrunden. älska

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback