Improvisation

Improvisation. använder man sig av det vid matlagning så slår det inte fel ofta!
Visst jag kan tycka det är skönt att använda recept ibland. Om man ska laga nån maträtt som man vill ska smaka som den alltid gör; pannkakor, omelett eller nån maträtt där man är osäker på mängden ingredienser. Men annars är det så mycket roligare att bara hitta på själv vad man ska i maten och hur man ska laga den. Då känns ju också som att man själv kommit på maträtten, och det smakar lite godare!

ett improvisations recept som jag och R gjorde häromkvällen var en fläskfilégryta med massa smarriga saker i, receptet blev på ett ungefär såhär:

Fläskfilégryta med kantarellsmak
Ingredienser
:
800g fläskfilé
10 färska champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
grädde och mjölk (så mycket sås som man vill ha)
varma koppen Kantarell (som smaksättare:P går även bra med såsmix eller buljong,eller andra kryddor du gillar)
salt, peppar, vitlökssalt

gör såhär:
skär fläskfilén bitar och fräs dem med salt och peppar i stekpannan. ta en stor kastrull och fräs vitlök och champinjoner, tilsätt lök, paprika och låt allt fräsa ett par minuter. tillsätt köttet, grädde, mjölk (cremé fraiche fungerar också) och smaksättningen. låt koka ett par minuter. red av med maizena redning och tillsätt ev. soja för färgens skull.

Servera med potatis och morötter stekta i ugnen 30 min på 225grader. krydda med vitlök, salt, peppar och örter.

underbart gott =)

/ bisous M


Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Att improvisera är nog det bästa och det blir, som du skriver, inte ofta fel. Det låter riktigt gott det ni kokat ihop :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback