en lite annorlunda Tacopaj
Hej hej. jag är hemma i villan i kättsätter igen efter en underbar helg både i Linköping och här i Norrköping.
Igår var jag hos en av R:s kompisar, Alexander. där gjorde vi en Tacopaj som var såå god! Alex är vegetarian så vi använde quornfärs istället för vanlig köttfärs. Men jag tycker inte att smakskillnaden blir så stor, quornfärs är jättegott!
här är iaf receptet, och man kan ju självklart variera det lite efter sin egen smak. t.ex tog vi Hot tacomix, istället för vanlig.
Pajdeg: (går att göra andra varianter på degen om man vill)
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
½tsk salt
50g smör
1½dl mjölk
Ingredienser fyllning:
500g nötfärs/blandfärs/quornfärs
2 vitlöksklyftor
1gul lök
1påse Tacokrydda vanlig/Hot
vatten ifall färsen är lite torr
Täcke:
3 tomater
2dl créme fraiche
4msk majonnäs
2-3dl riven ost (150gram)
Gör såhär:
degen: häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke, arbeta i margarinet/smöret som gärna kan va lite mjukt. ha sen i mjölken och arbeta till en fast deg. tryck ut i en rund pajform, förgrädda ej!
fyllningen: hacka löken fint och stek i stekpannan tillsammans med pressad vitlök. ha i köttfärsen och stek tills allt fått färg, tillsätt Tacokryddan och krydda mer om det behövs. tillsätt även vatten ifall det är nödvändigt.
häll fyllningen i pajskalet.
Täcke: hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen. blanda ihop creme fraiche, majonnäs och ost och bred på på tomaterna.
Grädda pajen på 200grader i ca 15 minuter.
du kan servera med rödlök och fefferoni till pajen. en guacamole passar utmärkt till också!
Hade fint! PUSS /M
Igår var jag hos en av R:s kompisar, Alexander. där gjorde vi en Tacopaj som var såå god! Alex är vegetarian så vi använde quornfärs istället för vanlig köttfärs. Men jag tycker inte att smakskillnaden blir så stor, quornfärs är jättegott!
här är iaf receptet, och man kan ju självklart variera det lite efter sin egen smak. t.ex tog vi Hot tacomix, istället för vanlig.
Pajdeg: (går att göra andra varianter på degen om man vill)
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
½tsk salt
50g smör
1½dl mjölk
Ingredienser fyllning:
500g nötfärs/blandfärs/quornfärs
2 vitlöksklyftor
1gul lök
1påse Tacokrydda vanlig/Hot
vatten ifall färsen är lite torr
Täcke:
3 tomater
2dl créme fraiche
4msk majonnäs
2-3dl riven ost (150gram)
Gör såhär:
degen: häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke, arbeta i margarinet/smöret som gärna kan va lite mjukt. ha sen i mjölken och arbeta till en fast deg. tryck ut i en rund pajform, förgrädda ej!
fyllningen: hacka löken fint och stek i stekpannan tillsammans med pressad vitlök. ha i köttfärsen och stek tills allt fått färg, tillsätt Tacokryddan och krydda mer om det behövs. tillsätt även vatten ifall det är nödvändigt.
häll fyllningen i pajskalet.
Täcke: hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen. blanda ihop creme fraiche, majonnäs och ost och bred på på tomaterna.
Grädda pajen på 200grader i ca 15 minuter.
du kan servera med rödlök och fefferoni till pajen. en guacamole passar utmärkt till också!
Hade fint! PUSS /M
Kommentarer
Trackback